fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens IC tager sejren over Randers i dramatisk opgør

Der var lagt op til et brag af et opgør mellem de to jyske mandskaber. Horsens IC endte med at tage sejren 98-92.

Foto: MJ Horsens

Horsens IC startede sæsonen sløjt ud med to nederlag, mens Randers Cimbria blot havde spillet en kamp inden Jyllands-opgøret.

Det var altså en kamp mellem to mandskaber, som begge har noget at bevise især også efter sidste sæson. Det endte med at være Horsens IC, som trak det længste strå, og vandt kampen med cifrene 98-92

Randers kom bedst fra starthullerne

Intensiteten var der i den grad fra starten, da Horsens IC gæstede Randers Cimbria i Forum Horsens. Det var dog gæsterne der havde tur i den fra begyndelsen.

Med massere af boldbevægelse kunne de nemt finde frie skytter ude bag trepoints-land. Gustav Johansen og Steven Green havde i hvert fald indstillet sigtekornet og ramte begge en treer indenfor de første minutter.

Randers kom hurtigt foran 13-4 og holdte føringen helt indtil slutningen af første periode. Men herefter blev det åbenlyst, at de ville få svært ved at følge med Horsens størrelse i reboundspillet.

Imponerende nok var det især den eksplosive guard Gage Davis Randers havde svært ved at holde fra angrebs-rebounden. Han sluttede med hele 7 angrebs-rebounds. Kombineret med Sami Eleraky og Kur Jongkuchs størrelse, fik Horsens ofte mere end et skudforsøg i angrebet. Holdene kunne gå til pause med stillingen 48-48.

Horsens var køligst når det gjaldt

Efter halvegen var det stadig tydeligt at se, hvor meget denne kamp betød for begge mandskaber. Især for Randers’ træner Martin Knezevic, som ikke gav meget spilletid til andre end de fem startere.

Det var måske en faktor i, at Horsens begyndte at løbe fra Randers i løbet af anden halveg. Gæsterne begyndte at se trætte ud. Men de fulgte fortsat med på baggrund af imponerende individuelt spil fra Steven Green og skarp eksekvering i angrebet.

Kampen endte altså alligevel med at være noget af en neglebider. Men når man ender med at få 16 færre skud end det andet hold, er det svært at vinde en basketball kamp.

Til sidst afgjorde de to danskere Liam Churchill og Leonardo Carlino kampen for Horsens. Sidstenævnte med et spektakulært dunk, som gjorde stillingen til 96-89 med 19 sekunder igen.

Horsens IC tog altså sejren 98-92 i et velspillet jysk opgør. Steven Green endte som topscorer med 28 point, mens Leonardo Carlino førte an for Horsens IC med 24 point.

Næste runde

Randers Cimbria skal i den sørge for at få bedre at styr på rebounden når de møder de forsvarende mestre Bakken Bears i næste spillerunde. Det gør de d. 4. oktober kl. 18:30

Horsens IC gæster det unge Holbæk-Stenhus hold d. 8. oktober kl. 15:00.

Skrevet af

Jeg er 20 år gammel og er både NBA- og basketliga skribent her på siden. I NBA verdenen er jeg die-hard Golden State Warriors fan, og har holdt med dem lige siden We Believe tiderne. I basketligaen følger jeg samtidig Bakken Bears tæt.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Topopgøret mellem Horsens IC og Team FOG Næstved blev en intens kamp, hvor begge hold havde op- og nedture. Det endte med en sejr...

Basketligaen

Der var ingen slinger i valsen da Horsens IC tog en sikker sejr over Værløse i Søndersøhallen. Horsens IC tog sejren 78-99.

Basketligaen

Horsens IC har skrevet under med 23-årige Kahliel Spear, der kommer til klubben efter et ophold i Italien.

Horsens IC

Et lille skub i den rigtig retning er noget af det som Morten Bülow håber, bronzemedaljen kan gøre for Randers Cimbria. Læs mere om...

Nyhedsoversigt

Amerikanske Steven Green leverede en stor præstation, da Randers Cimbria søndag vandt bronze i pokalturneringen med en sejr på 79-74 mod Horsens IC.

Horsens IC

Efter et topunderholdende opgør mellem Randers Cimbria og Horsens IC, blev det spillerne fra Randers, som kunne trække bronzemedaljen over hovedet. Kampen sluttede 79-74...

Horsens IC

Efter 40-minutters uhyre tæt basketball, kan Team FOG Næstved kalde sig finalister i dette års pokalturnering. Det kan de efter en sejr på 84-79...

Bakken Bears

Randers Cimbria holdte godt ud i første semifinale mod Bakken Bears, men bjørnene bed fra sig i kampens sidste halvleg. Bakken bankede Randers med...