fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus-cheftræner: “Vi hører hjemme i Basketligaen”

I starten af januar-måned hentede Holbæk-Stenhus deres første sejr i Basketligaen, siden oprykningen fra 1. division, og sejren betyder mere end blot to point ud for Holbæk i ligatabellen, fortæller Holbæk-Stenhus-cheftræner Matias Camino til Fullcourt.dk.

Foto: Matthias Storgaard - Stuntdouble Media

Kæmpe forløsning – kulminationen på lang tids hårdt arbejde.

15 kampe skulle der gå, før Holbæk-Stenhus fik smagt sejrens sødme i Basketligaen for første gang, siden de forud for indeværende sæson rykkede op i landets bedste række fra 1. division.

Holbæk-Stenhus har sæsonen igennem lidt den ene afklapsning efter den anden, men det unge mandskab har gang på gang vist en god indstilling og kæmpet til kampens sidste sekund – også selvom deres modstander reelt set var stukket af i løbet af første halvleg.

Søndag den 8. januar fik nyoprykkerne endelig gevinsten for deres hårde arbejde, da Holbæk-Stenhus på hjemmebane fightede sig til en sejr på 71-65 mod BK Amager, og sejren er på mange måder et bevis på, at Holbæk-Stenhus hører hjemme i Basketligaen, hvis du spørger Holbæk-Stenhus´ cheftræner Matias Camino.

“Det var stort for os alle sammen (at sejre for første gang i sæsonen, red.), men især for spillerne og vores fans. Det er en sejr, der fortæller os, at vi hører hjemme i denne liga, og at vi kan udvikle os og være konkurrencedygtige på dette niveau. Sejren fjerner et stort pres fra vores skuldre, og jeg tror, at sejren hjalp os til at præstere på et højt niveau i vores efterfølgende kamp mod Horsens IC,” fortæller Matias Camino til Fullcourt.dk.

Mod Horsens IC spillede Holbæk-Stenhus en rigtig flot kamp, men De Gule endte med at trække det længste strå efter en fin anden halvleg. Kampen forløb mod forventningen uhyre tæt og sluttede 79-84 til Horsens IC.

Forskelle mellem 1. div og Basketligaen

Efter en succesfuld sæson i den næstbedste danske række, 1. division, besluttede Holbæk-Stenhus at undersøge muligheden for oprykning til Basketligaen på baggrund af en vurdering, der gik på, at de havde det for let i 1. division, så med holdets udvikling in mente ville oprykning til Basketligaen være det rigtige at gøre.

Således blev Holbæk-Stenhus Basketligaens 11. mandskab, og forskelle mellem ligaen og 1. division er der mange af.

“Tempoet og fysikken er flere skridt foran i Basketligaen sammenlignet med 1. division. Der er flere boldbesiddelser, og dine fejl bliver straffet, men de mest markante forskelle er det høje niveau og spillernes fysiske form. Derudover er setuppet omkring kampene meget mere professionelt, hvilket reducerer problemer såsom forstyrrelser grundet fejl ved dommerbordet, der kan påvirke spillets flow,” påpeger Matias Camino og uddyber:

“Der er også en scouting faktor. Der er meget lidt scouting og kampforberedelse i 1. division sammenlignet med Basketligaen, og det påvirker den taktiske og strategiske udvikling hos vores spillere,”

Mindre pres

Nu er grundspillet i Basketligaen snart slut, og sæsonen har som tidligere nævnt blot budt på en enkelt sejr, men den spanske cheftræner er ikke overrasket over, hvor stor en udfordring det har været for Holbæk at tage skridtet op til Basketligaen.

“Det har ikke rigtigt været en overraskelse, at vi har haft det så svært i ligaen. Vi forventede dette. Jeg har været en del af forskellige Basketligaen-trænerstaber gennem fire sæsoner, og både vores ledelse og jeg var klar over udfordringen. Men det kan godt være, at det har overrasket spillerne en smule, men det er en del af processen, og størstedelen af dem har tilpasset sig godt til niveauet,” siger Camino.

Nu er det omtrent to uger siden, at Holbæk-Stenhus kunne fejre sæsonens første sejr, og ifølge Matias Camino er sejren medvirkende til at fjerne noget pres på Holbæk-truppens skuldre og samtidig give dem mere tro på tingene.

“At vi nu har vundet vores første kamp i sæsonen, fjerner det her pres, hvor vi skulle bevise, at vi hører til i Basketligaen. Fra nu af tror jeg, at vi vil spille med mindre pres og en endnu stærkere tro på tingene,” siger cheftræneren.

Holbæk-Stenhus spillede torsdag aften mod Randers Cimbria, hvor det blev til et 62-82 nederlag.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.