fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Fullcourt Awards – Young Player of the Year: Jonathan Klussmann

Denne uge står på Fullcourt Awards, og i dag er det tid til kåringen af prisen “Young Player of the Year”. Vinderen af prisen er Randers Cimbria-profilen Jonathan Klussmann, der sluttede afstemningen med flest point for tredje sæson i streg.

Det er nu blevet tid til årets Fullcourt Awards for Basketligaen, og første pris på banen er “Young Player of the Year“, der går til det 19-årige Randers Cimbria-stjerneskud Jonathan Klussmann. Det er tredje sæson i streg, at Klussmann, der tilbage i februar fik landsholdsdebut, løber med prisen, der går til ligaens største talent.

Klussmann skiftede forud for denne sæson de vante omgivelser hos BK Amager ud med topholdet Randers Cimbria, og det danske stortalent faldt spilmæssigt hurtigt til og blev en af kronjydernes større profiler.

I tidligere sæsoner har vi set flere eksempler på unge spillere, der har oplevet et statistisk fald, når de er gået fra et bundhold til et top seks-hold, men en lignende udvikling er ikke sket for Jonathan Klussmann, der gang på gang i løbet af sæsonen har bevist, at han hører til på et tophold i landets bedste række.

Derfor er han fuldt fortjent vinder af Young Player of the Year-prisen anno 2022.

“Det er selvfølgelig altid fedt at være den bedste unge spiller, og det er fedt at få den igen af Fullcourt modsat Basketligaens officielle kåringer, hvor man kun kan vinde talent-prisen én gang. Og det er klart fedt at blive anerkendt, når det er af andre spillere,” siger Jonathan Klussmann til Fullcourt.dk og fortsætter:

“Men det var trods alt også en af mine klare forventninger til denne sæson, og nu er det snart på tide at vinde noget, som ikke bare er den unge,” siger han.

En lærerig sæson

Mandag aften slutter sæsonen for Jonathan Klussmann og Randers Cimbria, der i årets bronzekamp møder Horsens IC. Når de 40 minutter er blevet spillet har Klussmann færdiggjort sin tredje sæson i Basketligaen, og Randers-spilleren er godt tilfreds med hvordan sæsonen er forløbet.

“Det har været en fed sæson. En sæson, hvor jeg bedre kunne vise, hvor god jeg er, da mange mener stats ikke tæller, når man spiller i Amager, så det var fedt. Samtidig har det også været fedt at spille et sted, hvor det betyder lidt mere for klubben, og at få en masse slutspilskampe og en mulighed for en medalje mandag,” siger han.

“Jeg tror den største udfordring i denne sæson har været at vise mit niveau, og at jeg kan være med og få ansvar. Det er også det sjove ved at spille basket, og Randers har været det perfekte sted til det. Udover det har det private med at flytte til Jylland fra København også været en udfordring,” påpeger han.

Jonathan Klussmann har kontraktudløb med Randers Cimbria efter denne sæson, men danskeren håber på, at Randrusianerne kan tilbyde ham dén rolle, han håber på.

“Lige nu har jeg hverken en kontrakt eller agent, men jeg har det godt i Randers, både professionelt og privat. Men jeg ved ikke, hvad der skal ske, og mit mål er at spille et sted, hvor jeg kan få endnu mere ansvar og vise, hvor meget bedre jeg er blevet i år, ligesom Randers forhåbentlig kan give mulighed for. Ellers er det at finde et sted på et nyt og højere niveau, så man kan udvikle sig til at få ansvar på det niveau.” slutter han.

Regler:

  • Priserne kåres ved, at alle stemmeberettigede laver en top tre i hver kategori.
  • En førsteplads giver fem point, en andenplads giver tre point, mens en tredjeplads giver et point.
  • En spiller må maks være 21 år for at være kvalificeret til denne pris.

Pointfordeling:

Stemmeberettigede

Repræsentanter fra ligaklubber:
Bakken Bears: Darko Jukic
BMS Herlev: Leonardo Carlino
Bears Academy: Marius Kirkholt Sørensen
Horsens IC: Vedran Borovcanin
Randers Cimbria: Jonathan Klussmann
theView Copenhagen: Frederic Filsoof
Svendborg Rabbits: Sebastian Åris
Team FOG Næstved: Mathias Bak Christensen
Værløse Blue Hawks: Asbjørn Nerlov
BK Amager: Oscar Quackenbush

Repræsentanter fra Fullcourt:
Sebastian Pfaff
Alexander Christiansen
Rasmus Lynge Schmidt
Mathilde Gandini
Mads Walter Friis Nielsen
Juan Carlos Rasmussen

Repræsentant fra Sport Live: 
Aske Strandbygaard

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Devon Thomas har skrevet under med finske Lahti Basketball.

Basketligaen

22-årige Leonardo Carlino har skrevet under på en kontrakt med Horsens IC.

Nyhedsoversigt

Basketballmediet Eurobasket.com har sat spotlight på Basketligaen og uddelt deres årlige sæsonpriser.

Basketligaen

Derrick Woods har skrevet under på en kontrakt med Venados de Mazatlan.

Basketligaen

Hør en hudløst ærlig Aladdin Barakeh fortælle sin historie i denne episode, hvor han kommer ind på den skade, der satte en stopper for...

Bakken Bears

Anders Sommer vandt torsdag aften sit første mesterskab som manden i spidsen for Bakken Bears. Hør fra mestertræneren her.

Bakken Bears

Årets Finals Most Valuable Player var en glad mand, da vi mødte ham, efter Bakken Bears sweepede Svendborg Rabbits med 4-0 i årets finaleserie...

Bakken Bears

Vi fangede Michel Diouf til et interview, efter Bakken Bears torsdag hentede klubbens 20. danske ligatitel, og den tårnhøje senegaleser kunne fortælle, at en...