fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Fullcourt Awards – Most Improved Player: Sebastian Åris

Svendborg Rabbits-spilleren Sebastian Åris, har været svær at komme udenom i denne sæson. Den danske landsholdsspiler har gang i sin fjerde sæson på Sydfyn, og Åris´ niveau har været tårnhøjt i denne sæson. Åris er gået fra at snitte 9,7 points og 4,2 assists i sæson, til i denne sæson at snitte 15,1 points og 4,7 assists. Dette på trods af, at Rabbits har hentet flere udenlandske profiler ind i denne sæson, fremfor de foregående sæsoner under Lukas Varga, hvor der har været meget fokus på at have mange danskere i truppen.

En af sæsonens milepæle for Åris kom i kampen mod Team FOG Næstved d. 28. januar, hvor han formåede at lave ny career-high med flotte 32 points. Dette var med til, at han blev kåret som månedens spiller for januar af Fullcourt-redaktionen. Siden da har han formået at holde det høje niveau, og han er en klar grund til, at Rabbits bestemt skal anses som mulige bejlere til at komme i finalerne i år. Det er derfor også ganske fortjent, at Sebastian Åris er blevet kåret som denne sæsons Most Improved Player.

Vi har taget en snak med Sebastian Åris, om hvad der ligger til grund for hans positive udvikling igennem denne sæson.

Åris har tydeligt kunne mærke en udvikling i hans spil

”Det sku da fedt, det jeg glad for,” lyder det fra Åris, da vi fortæller ham, at han har vundet denne pris. En tydeligt glad mand, som også selv har kunne mærke fremskridt i denne sæson.

”Jeg har spillet lidt mere aggressivt og kigget efter at drive lidt mere. Jimmy Moore har holdt det ret simpelt for mig, og det har bestemt hjulpet, og så syntes jeg mit hold har gjort et fornemt stykke arbejde ved at give mig bolden i positioner, hvor jeg er god,” siger den 25-årige dansker.

Sebastian Åris har som før nævnt løftet sit spil meget i denne sæson. Han snitter seks points mere end foregående sæson. Han er da også delvist enig i, at dette er hans bedste sæson.

”Om det er karrierens bedste sæson er jo subjektivt, men jeg har aldrig scoret mere, så hvis det er parametrene, så kan vi da sige ja,” siger han.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Før starten på denne sæson kom der en ny træner til det sydfynske. Den tidligere Randers-træner Jimmy Moore overtog Lukas Varga’s job, som valgte at tage til Horsens. Én mand som sidste sæson blev kåret som årets træner, har løftet Svendborg-mandskabet. De spiller nu meget mere aggressivt i forsvaret, samtidig med de formår at holde det simpelt i offensiven. Åris kan da også mærke, at Moore har været god for hans udvikling.

”Han (Jimmy Moore, red.) har brugt mig anderledes end andre trænere, jeg har haft. Det har været sjovt at prøve, og jeg trives i den rolle,” fortæller han.

Åris har i denne sæson fået lov til at tage flere vigtige beslutninger og spille mere frit. Han skyder fra distancen, når muligheden opstår, hvilket da også er tilladt, når man skyder eminente 45% fra trepointslinjen. Hvis kampen går ned til det sidste, er Moore heller ikke bleg for at lade Åris tage det sidste skud. Det er noget, som giver selvtillid til en spiller.

”Har hørt nogen sige “Trust the Process”, og ved at vinde en pris som MIP gør det lidt lettere at tro på, ” afslutter Sebastian Åris med at fortælle til Fullcourt.dk.

Du kan se nogle af Sebastian Åris’ bedste highlights fra sæsonen i videoen herunder:

Regler:

  • Priserne kåres ved, at alle stemmeberettigede laver en top tre i hver kategori.
  • En førsteplads giver fem point, en andenplads giver tre point, mens en tredjeplads giver et point.

Pointfordeling

  1. Sebastian Åris (Svendborg Rabbits): 52
  2. David Efianayi (Horsens IC): 36
  3. Oscar Quackenbush (BK Amager): 30
  4. Magnus Møllgaard (Bakken Bears/ Bears Academy): 26
  5. Mads Bro Hansen (Bakken Bears/ Bears Academy): 7
  6. Marius Kirkholt Sørensen (Bears Academy): 7
  7. Gustav Rønneholt Johansen (Bakken Bears/ Bears Academy): 4

Stemmeberettigede

Repræsentanter fra ligaklubber:
Bakken Bears: Adama Darboe
BMS Herlev Wolfpack: August Haas
Bears Academy: Jacob Vistisen
Horsens IC: Frederik Rungby
Randers Cimbria: Chris Nielsen
Copenhagen Basketball: Nicklas Jønsson
Svendborg Rabbits: Sebastian Åris
Team FOG Næstved: Frederik Hougaard Nielsen
Værløse Blue Hawks: Martin Poulsen
BK Amager: Jonathan Klussmann

Repræsentanter fra Fullcourt:
Benjamin Nielsen Hald
Sebastian Pfaff
Mads Walter Friis Nielsen
Rasmus Lynge Schmidt
Sebastian Würtz Bonde
Benjamin Ghoula
Kristian Bundesen
Rasmus Enevoldsen Andreasen

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Mit navn er Mads, jeg er 21 år og kommer oprindeligt fra Svendborg. Min store basketpassion og basketviden kommer igennem mange års overværelse af kampe fra Basketligaen primært fokuseret på de vilde kaniner fra Sydfyn. Jeg har dog også en stor interesse i NBA og basketball generelt.

Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Team FOG Næstved hev fredag aften en sikker sejr med hjem fra København, da holdet mødte theView Copenhagen.

Basketligaen

Svendborg Rabbits virker ustoppelige i denne sæson, og det lykkedes ikke Randers Cimbria at stoppe kaninerne. Kampen mellem de to mandskaber endte med en...

Bakken Bears

Efter en 14 lang karriere som professionel basketspiller valgte Mikkel Plannthin i en alder af 32 år at indstille karrieren, forud for den netop...

Basketligaen

Svendborg Rabbits slog TheView Copenhagen med 74-97 og hentede dermed sæsonens trejde sejr. Nu har de seks point efter de tre første kampe.

Basketligaen

Alioune Tew skifter til Horsens IC. Det har klubben meldt ud på deres facebookside.

Bakken Bears

Bakken Bears tog lørdag eftermiddag sæsonens tredje sejr. På hjemmebane slog de forsvarende danske mestre BMS Herlev med 106-69.

Bakken Bears

Bakken Bears hentede deres tredje sejr i sæson, da de slog holdet, som også har hjemmebane i Vejlby Risskov hallen, Bears Academy, med 19...

Basketligaen

Fredag aften sejrede theView Copenhagen for første gang i sæsonen med cifrene 83-62. Imidlertid har BK Amager endnu til gode at smage sejren sødme.