Fullcourt Awards – Årets Danske Spiller: Sebastian Åris

Vi er nu nået til prisen "Årets Danske Spiller" i Basketligaen, og vinderen er Svendborg Rabbits-profilen Sebastian Åris. Det er anden pris, Åris vinder, i dette års Fullcourt Awards.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Sebastian Åris har spillet på et meget højt niveau igennem hele sæsonen. Forleden kunne vi afsløre, at han var kåret som Most Improved Player for denne sæson. Anerkendelsen vil dog ingen ende tage, for Åris er minsandten også udvalgt som Årets Danske Spiller i Basketligaen. Vinderen er blevet fundet gennem afstemning, hvor de stemmeberettigede var Fullcourts Basketliga-redaktion og en spillerrepræsentant fra hver klub i ligaen.

Den 25-årige guard, som er i gang med sin fjerde sæson hos de vilde kaniner fra Sydfyn, har aldrig spillet bedre end hvad der er tilfældet i denne sæson. Han snitter 15,1 point, 4,7 assists og skyder rigtig flotte 45,2% fra trepointslinjen. Åris har formået i størstedelen af Rabbits’ kampe at være den bedste spiller. Dette på trods af, at holdet har store udenlandske profiler som Brandon Tabb og Brandon Norfleet.

I et felt som blandt andet bestod af Philip Hertz, August Haas, Adama Darboe og Chris Nielsen, formåede Åris at løbe med titlen som Årets Danske Spiller.

”Det da fedt (at vinde prisen, red.). De er rigtig, rigtig dygtige spillere alle fire. Specielt Chris (Nielsen, red.) har haft en klasse sæson, så det da en ære at hive sådan en blanket hjem,” indleder Sebastian Åris med.

Chris Nielsen leverede tidligere på sæsonen en flot triple-double i kampen mod BK Amager. Her stod han for 45 point, 10 rebounds og 10 assists. Det var dog ikke nok til at slå Åris, som har spillet på et meget højt niveau igennem hele grundspillet. Ét grundspil, som ifølge ham selv har været langt.

”Vi har spillet mange hårde og kompetitive kampe, men det har også været fedt. Det har været en klasse gruppe at være en del af, hvor vi har nydt hinandens selskab,” siger Åris.

Leder på holdet

Svendborg Rabbits sluttede grundspillet af på en fjerdeplads og var meget tæt på at ende på tredjepladsen. Den nye træner Jimmy Moore har fået kaninerne til at se rigtig farlige ud, og de skal bestemt ikke afskrives som mulige kandidater til at ende i finaleserien i år. Han har også været medvirkende til, at Åris nu spiller på et helt nyt niveau, da han har tilladt Åris at få en mere ledende rolle på Svendborg-holdet.

Jimmy Moore er kommet til Sydfyn med en intention om, at holdet skal spille mere aggressivt i forsvaret. Oveni det er det også vigtigt for ham, at der er en god kemi internt i truppen. Forskellige arrangementer som eksempelvis fælles vinterbadning er blevet afholdt for at få holdet tættere på hinanden.

Denne gode kemi på holdet, er da også noget som Åris har nydt, og det kan tænkes at netop den gode kemi på holdet, kan have haft en positiv effekt på Åris´ præstationer.

”Som sagt har sæsonen været sjov. Jeg har nydt at spille på dette hold, hvor synergien og troen på hinanden har været 100, og det har gjort det let og ubesværet at træne hårdt og spille for hinanden. Det mener jeg har været en af grundstenene i min personlige succes.” siger Sebastian Åris afsluttende til Fullcourt.dk.

Svendborg Rabbits tager hul på slutspillet mandag d. 5 april på hjemmebane mod Team FOG Næstved.

Regler:

  • Priserne kåres ved, at alle stemmeberettigede laver en top tre i hver kategori.
  • En førsteplads giver fem point, en andenplads giver tre point, mens en tredjeplads giver et point.

Pointfordeling

Sebastian Åris (Svendborg Rabbits): 52
Chris Nielsen (Randers Cimbria): 35
Adama Darboe (Bakken Bears): 21
Mathias Bak Christensen (Værløse Blue Hawks): 18
Philip Hertz (Team FOG Næstved): 14
August Haas (BMS Herlev Wolfpack): 9
Darko Jukic (Bakken Bears): 7
Frederik Rungby (Horsens IC): 6

Stemmeberettigede

Repræsentanter fra ligaklubber:
Bakken Bears: Adama Darboe
BMS Herlev Wolfpack: August Haas
Bears Academy: Jacob Vistisen
Horsens IC: Frederik Rungby
Randers Cimbria: Chris Nielsen
Copenhagen Basketball: Nicklas Jønsson
Svendborg Rabbits: Sebastian Åris
Team FOG Næstved: Frederik Hougaard Nielsen
Værløse Blue Hawks: Martin Poulsen
BK Amager: Jonathan Klussmann

Repræsentanter fra Fullcourt:
Benjamin Nielsen Hald
Sebastian Pfaff
Mads Walter Friis Nielsen
Rasmus Lynge Schmidt
Sebastian Würtz Bonde
Benjamin Ghoula
Kristian Bundesen
Rasmus Enevoldsen Andreasen

Se andre spændende artikler