fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

BL: De danske mestre byder den nye træner velkommen

PRESSEMEDDELELSE: Kort tid efter Fullcourt erfarede at det nye navn på trænerposten i Bakken Bears, kom de danske mestre ud med en officiel pressemeddelelse, der bekræftede den nye træner. Både klubben og træneren ser utroligt meget frem til det nye samarbejder:

Da Steffen Wich i december 2012 overtog head coach-jobbet i Bakken Bears, gjaldt aftalen den resterende del af sæsonen 2012/13. Aftalen med klublegenden var således en fratræden uanset resultaterne i indeværende sæson.

Læs også: Ny træner på plads i Bakken Bears

Det kan en pokaltitel og et dansk mesterskab ikke ændre. Bakken Bears har nu fundet den head coach, der skal være ansvarlig for holdet i sæsonen 2013/14.

Ny head coach for Bakken Bears bliver finske Ville Tuominen, der kommer fra et tilsvarende job hos Tampere Pyrintö Basketball. Tuominen, der endvidere er finsk U15 landstræner, er 31 år og har en solid spiller- og trænerkarriere bag sig.

Tuominen var som spiller en dygtig guard, der primært spillede i Helsinkiklubben ToPo, hvor han var anfører. Tuominen spillede endvidere på flere finske ungdomslandshold.

Som træner har Ville Tuominen også været i ToPo, i BC Nokia og i den seneste sæson hos Pyrintö Tampere. Pyrintö Tampere vandt under Tuominen den finske pokalturnering, og klubben blev nr. fire i grundspillet i den finske Korisliiga.

Læs også: Bakken Bears er danske mestre 2012/2013

Tuominen havde egentlig option på en sæson yderligere i Tampere, men har valgt at rejse til Danmark. Han begrunder valget således:

“Jeg har altid drømt om at coache i udlandet, og hos Bakken Bears får jeg den mulighed.

Jeg ser frem til at lære et nyt land og en ny kultur at kende og er sikker på at, det vil udvikle mig som coach og som person”.

Ville Tuominen har allerede gjort sig tanker om truppen: “Bakken Bears har traditionelt det bredeste hold i ligaen, og det vil vi gøre brug af. Vi kommer til at spille ekstremt aggressivt forsvar med høj intensitet og højt tempo. Vi bliver sjove at se spille, men ikke at spille imod.”

Hos Bakken Bears glæder man sig til at få impulser fra Finland:

“Finland er klart det førende af de nordiske lande i forhold til basketball. Finland blev nr. 9 ved seneste EM, og Ville Tuominen nævnes som et af de største trænertalenter i Finland. Vi glæder os rigtig meget til at styrke organisationen med en head coach med nye impulser, og særligt i forhold til de unge spillere, der skal være en del af truppen, bliver det spændende med en head coach fra en europæisk topnation”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Læs også: Finne ny dansk landstræner

Bakken Bears får besøg af sin nye finske head coach allerede i uge 20, hvor der er planlagt en række møder vedrørende den kommende sæson. Tuominen tiltræder formelt efter sommerferien og vil overtage træningen fra 1. august. Parterne har indgået en et-årig kontrakt med option på yderligere en sæson.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne