fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Christian Benzon: Det har været en vild oplevelse

23 årige Christian Benzon vender efter syv år i USA, tilbage til Danmark, hvor han får sin debut i Basketligaen for Horsens. Vi fangede den 193 cm høje shooting guard, til en kort snak om hans forventninger til sin hjemkomst. 

#
6
NAVN
Christian Benzon
NATIONALITET
den Danmark
POSITION
SG
HØJDE
193
VÆGT
88
TIDLIGERE
Horsens IC
FØDSELSDAG
18. sep 1993
ALDER
30

“College var en lærerig og udfordrende oplevelse. Jeg kom til en organisation hvor jeg skulle spille basketball på en måde, som jeg aldrig havde prøvet før. Det tog mig noget tid, at tilpasse mit spil til det system som min træner lærte os,” starter han med at fortælle, og uddyber:
“Udover det har det været en vild oplevelse at spille på så højt et niveau, med nogle af verdens nuværende og fremtidens dygtigeste basketball spillere.”

Selvom han har været i udlandet så længe, så er det hans første sæson som professionel, og den opgave ser han frem til.

“Jeg føler mig ret godt rustet til den kommende sæson. Det bliver spændende og jeg glæder mig.”

Der har været en del interesserede danske klubber, men i sidste ende endte det med at Horsens trak det længste strå. Det har dog ikke hele tiden været planen, at rykke tilbage til Danmark på dette tidspunkt.

“Jeg besøgte nogle få klubber i ligaen, og jeg følte at jeg havde en bedre fornemmelse med Horsens. Det har ikke altid været planen at tage hjem til Danmark, men pga. af familie og personlige årsager har jeg valgt at spille min første professionelle sæson i Danmark.”

Det bliver uden tvivl spændende at se den dansk profil, med den rette basketball-opdragelse i de amerikanske college-rækker. Christian Benzon selv har da også svært ved, at sætte ord på sine forventninger til sin første sæson i Basketligaen, men har dog et par mål at gå efter.

“Det er lidt svært at vurdere mine forventninger, da jeg ikke har spillet i Danmark siden jeg var 16 år gammel. Men et mesterskab, samt at være en af de bedste danske spillere vil jeg have det godt med.”

Han prøver desuden at beskrive sig selv som spiller, for dem der ikke lige har fulgt ham i der amerikanske.

“Jeg er en alsidig, meget atletisk og hårdtarbejdende spiller, men lad os vente til slut september så kan du få lov til selv at vurdere,” runder Christian Benzon af med at fortælle.

Skrevet af

Casper er 34 år og partner i Fullcourt.dk Aps. Han står primært for den daglige drift af virksomheden bag hjemmesiden, og sørger for at al det tekniske omkring siden fungere. Derudover bidrager han med korte artikler og posts fra primært dansk basket.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Bakken Bears

Bakken Bears overtog lørdag førstepladsen i Basketligaen, da de besejrede ærkerivalerne Horsens IC med 83-66.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks er inde i en flot periode, hvor de kan spille op mod de bedste. Det beviste de igen, da de besejrede...

Basketligaen

Horsens IC har længe været flyvende i denne sæson, og den flotte stime forlængede de, da de bankede Randers Cimbria på udebane. De gule...

Basketligaen

Horsens IC har stadig ikke tabt en kamp i Basketligaen i 2024. Torsdag blev Team FOG Næstved besejret med 90-87.

Basketligaen

Formstærke Horsens IC tog mandag endnu sejr, da de besejrede Svendborg Rabbits med 76-83. Med sejren rykker Horsens IC igen op på ligaens førsteplads.

Bakken Bears

Det lader til, at Horsens IC har fundet opskriften på sejr mod rivalerne Bakken Bears. Mandag besejrede HIC for anden gang i denne sæson...