fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

BMS Herlev klarer sagerne mod BC Copehagen

BMS Herlev udnyttede hjemmebanefordelen og vandt dagens kamp mod BC Copenhagen

Foto: Robert Dines Rasch

Lørdag eftermiddag rullede basketbolden igen i Nordic Basketball Arena Herlev, hvor hjemmeholdet BMS Herlev tog imod BC Copenhagen. Begge mandskaber havde vundet deres seneste kamp, så det var to hold, der gerne fortsætte i den dur.

Vinderen af dagens opgør blev hjemmeholdet, der sendte BC Copenhagen hjem til Nørrebro med et nederlag i bagagen. Kampen endte 97-86.

Kampens topscorer blev BMS Herlev-guarden August Haas, der stod for 22 af Herlevs 97 point. Hos gæsterne var titlen delt mellem Bakir Serdarevic og Frederic Filsoof, der begge scorede 13 point.

To mandskaber, der fulgtes tæt ad

Kampen blev skudt i gang ved tre straffekast, der skulle skydes af Hanibal Solomon, der ramte alle tre forsøg, og derfor indledte BC Copenhagen kampen med at føre 0-3. August Haas scorede hjemmeholdets første point, da han reducerede til 2-3.

Herefter fulgtes de to mandskaber hindanden tæt i kampens første periode, hvor ingen af de to mandskaber fik lov til at være foran med mere end to point. Derfor sluttede første periode også helt tæt, hvor det kun var et enkelt point, der adskilte dem ved stillingen 19-18.

Danijel Marsenic skød anden periode i gang med at score periodens to første point, og kampbilledet ændrede sig ikke synderligt af, at der nu stod anden periode på scoreboardet i stedet for første. De to hold fulgtes tæt ad.

Med tre minutter tilbage af anden periode – og dermed også første halvleg – kom BMS Herlev foran 39-33, og det var kampens indtil nu største føring. Men typisk for kampen forløb, ville BC Copenhagen det anderledes.

Halvandet minut senere var det helt lige igen, da BC Copenhagen udlignede til 41-41, da Frederic Filsoof ramte en treere, hvor han blev fejlet, og dermed fik et straffekast som han også scorede på.

Anden periode endte 27-24 i hjemmeholdets favør, og dermed kunne BMS Herlev gå til pause foran 46-42.

Dominerende tredje periode blev afgørende

Ligeså tæt som de to foregårende periode havde været, ligeså dominerende blev tredje periode.

BMS Herlev lagde stærkt ud, da August Haas scorede trejde periode – og anden halvlegs – første point, og kort tid efter gik Herlev-mandskabet på et hurtigt 8-0 run, hvilket gav dem en føring på 56-44, og de var på vej til at stikke af.

BC Copenhagen viste dog – præcis som tidligere i kampen – at de ville det anderledes, og de var ikke klar til at give op uden kamp. Før dagens fremmødte tilskuere havde set sig om, var stillingen 56-52, og spændingen var tilbage i opgøret.¨

BMS Herlev gik  ved stillingen 61-56 på et imponerende 13-0 run, og dermed var de foran med atten point, før BC Copenhagen fik scoret igen, og det blev dyrt for gæsterne, da muligheden for sejr så forsvindende lille ud, da BMS Herlev vandt trejde periode med 28-17.

Tæt på midtvejs i fjerde periode havde BMS Herlev kampens største føring på 24 point ved stillingen 87-63, og sejren syntes at være i hus. Resten af kampen blev også spillet med lidt mindre intensitet hos hjemmeholdet, og derfor kunne BC Copenhagen barbere en smule af forspringet ned, men tæt blev det aldrig.

Kampen sluttede 97-86, og BMS Herlev kunne sendte deres fremmødte fans hjem med en sejr.

Næste gang de to mandskaber skal i aktion er for BMS Herlevs vedkommende d. 3 februar, hvor Værløse Blue Hakws kommer på besøg. BC Copenhagen skal næste gang krydse klinger med Bears Academy, og den kamp spilles d. 27 januar i Nørrebrohallen.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen oplyser i et opslag på Facebook, at de har valgt at suspendere den 38-årige amerikaner Durell Vinson.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Basketligaen

Der kom vigtige point i hus, da Svendborg Rabbits besejrede Værløse Blue Hawks med 88-83 i Kaninhulen i Svendborg.

Basketligaen

I et større interview med Sjællandske Nyheder har Holbæk-Stenhus´ cheftræner Matias Camino ytret sin utilfredshed om, at flere danske spillere og talenter får for...

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har været sæsonens mest interessante historie i Basketligaen. Ikke nok med at de kvalificerede sig til Playoff A, har de formået...