fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Blue Hawks vinder over BK Amager

Trods et BK Amager hold, der så lovende ud efter sejren over Svendborg Rabbits i første runde af Basketligaen, tog Værløse Blue Hawks en overbevisende sejr på 98-72.

Foto: Bent Adolfsen

Onsdag aften var der lagt op til et interessant opgør i Søndersøhallen i Værløse, hvor BK Amager – der fik en drømmestart på sæsonen med sejren mod sidste års sølvvindere, Svendborg Rabbits – skulle på besøg. Værløse Blue Hawks havde ikke tabt til BK Amager på hjemmebane siden 24. oktober 2010, og den ubesejrede hjemmebane-stime mod Amager blev onsdag forlænget.

Men med en fantastisk start i første runde af BK Amager, der vandt 91-83 over kaninerne fra Svendborg, var der lagt op til et rigtigt spændende opgør, hvor et stærkt spillende BK Amager-hold måske kunne gå hen og drille Værløse Blue Hawks.

Dog måtte gæsterne tage hjem til Amager med et nederlag på 98-72.

Stærk start fra hjemmeholdet

Værløse Blue Hawks lagde særdeles stærkt ud i første periode, hvor de – med ni point fra både Adam Heede-Andersen og Karl Boje Formann – afsluttede perioden med en føring på hele 26-8. Og i anden periode havde Værløse Blue Hawks bestemt ikke tænkt sig at skrue ned for tempoet. Her udbyggede Værløse føringen til 49-24.

Det lignede derfor en noget nær en umulig opgave for BK Amager i anden halvleg, hvor prominente spillere som Darius Bell og Jordan Johnson var nødt til at træde i karakter, hvis Amagerkanerne skulle have noget med hjem fra Værløse – eller hvert fald ikke skulle ydmyges af Blue Hawks.

Værløse slap aldrig speederen

Der skulle som sagt et vanvittigt comeback til, hvis BK Amager skulle drille hjemmeholdet denne onsdag aften. Det comeback kom dog aldrig, da et suverænt spillende Værløse-hold aldrig skruede ned for tempoet. Tværtimod.

Trods en stærkt spillende August Sturup, der leverede 19 points, så var det ikke nok på en aften, hvor både Adam Heede-Andersen, Karl Formann og Balsa Veljic alene scorede 59 points.

Værløse Blue Hawks gik hen og vandt med 98-72 over BK Amager. Adam Heede-Andersen blev topscorer med 21 points stærkt efterfulgt af holdkammeraterne Karl Formann og Balsa Veljic med henholdsvis 18 og 20 points.

Skrevet af

Jeg er en af de skribenter, der både skriver for den danske basketliga såvel som den amerikanske NBA. Til dagligt læser jeg journalistisk på DMJX i Aarhus, hvorfor jeg også ofte er at se til Bakken Bears' hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...