Bears Academy sender BK Amager hjem med et nederlag

Bears Academy løb med sejren i lørdagens første opgør i Basketligaen

ry-foto.dk - Fotograf: Per Bille.

Lørdag eftermiddag bød Vejlby-Risskov Hallen indenfor til basketball fra Basketligaen, da Bears Academy tog imod BK Amager, der havde taget weekendturen over Storebælt.

Begge klubber kom ind til dagens opgør med et nederlag i bagagen, så der var mere en blot point på spil i lørdagens kamp, da en sejr kunne give et selvtillidsboost.

Netop sejren løb Bears Academy med, da de slog gæsterne fra BK Amager med 85-74. Kampens topscorer blev hjemmeholdets Keane Thomann, der stod for 20 point. Hos gæsterne blev det Mitch Ray Pelissier, der løb med topscorertitlen, da han stod for 16 point.

Marius Kirkholt Sørensen havde en double-double med 11 rebounds og 10 assist. Han havde derudover 5 point.

Tæt start blev til pauseføring til hjemmeholdet

Kampen blev skudt i gang med en scoring fra hjemmeholdets Silas Oriane, der scorede kampens fem første point, inden gæsternes Mitch Ray Pelissier scorede på et trepointsforsøg.

Selvom Bears Academy startede kampen med et være foran 5-0, lykkedes det BK Amager at komme foran 5-9. Det lykkedes dem også, at vinde første periode med 14-15, selvom Bears Academy var tæt på – og til tider havde føringen – hele vejen igennem.

Det var dog Bears Academy, der kunne gå mest tilfredse til halvleg, da anden periode blev vundet 26-18.

Efter små tre minutter af anden periode var det helt lige, da stillingen var 24-24, men herefter lykkedes det Bears Academy at stikke en smule af.

Det tog ikke lang tid, og den uafgjorte stilling blev hurtigt til 32-26, og herfra kørte hjemmeholdet den stille og roligt hjem i resten af perioden til pausestillingen 40-33.

BK Amager sendt hjem med nederlag

BK Amager var dog ikke klar til at give op, og syv point er da heller ikke meget i en basketkamp, hvor alt kan ske.

Hjemmeholdets Daniel Lillehauge skød tredje periode i gang med en trepointsscoring, og dermed var de foran med ti point tidligt i anden halvleg.

BK Amager barberede langsomt forspringet ned, og halvvejs i tredje periode var de “kun” bagud med fire point ved stillingen 46-42, og dermed var håbet om de to point og sejren fortsat i live.

Det blev for alvor tæt med lidt under tre minutter tilbage af perioden, da BK Amager fik reduceret til 53-51, da Oscar Quackenbush scorede på sine to straffekastforsøg. Perioden sluttede dog med en fem points-føring til hjemmeholdet ved stillingen 59-54, da tredje periode endte 19-21 til BK Amager.

Bears Academy kørte sejren hjem i fjerde periode, der blev vundet 26-20, hvor det særligt var i de sidste minutter af kampen, hvor de med tre minutter tilbage af kampen var foran med 16 point.

Det hele endte dog med en 11-pointssejr til Bears Academy på 85-74.

Næste gang de to hold skal i aktion er for Bears Academys vedkommende d. 27 januar, hvor de skal besøge BC Copenhagen i Nørrebrohallen, mens BK Amager næste gang møder Horsens IC på hjemmebane d. 28 januar.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.