Bakken tilskriver sig 1-0 føring i finaleserien efter tæt opgør

Bakken Bears vinder tæt opgør med 91-86, og tilskriver sig en føring på 1-0 i årets finaleserie. Bakken afgjorde opgøret i fjerde periode, efter et meget tændt og energisk opgør. Næste kamp spilles i Horsens mandag d. 6 klokken 18.15.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Intet nyt under solen i Basketligaen, hvor Bakken Bears og Horsens IC for niende gang skal mødes i finalerne. Det er den mest hyppige finale i ligaens historie. Og selv om Bakken står i finalen for syttende gang i træk, så bliver det bestemt ikke kedeligt. Første opgør i serien spilles i Vejlby-Riiskov hallen, hvor Bakken Bears har hjemme. Hjemmefordelen tilskrives Bakken på baggrund af deres placering som grundspillets bedste hold. Men når Horsens IC møder Bakken ude, er det ikke kun de hvidklædte århusianere der er at finde på lægterne. Horsens har tradition for, at møde talstærkt op i det nordlige Århus for at støtte deres hold. Og denne kamp bliver bestemt ikke anderledes.

Smal Horsens-føring i tændt opgør

Over to minutter skulle finalemandskaberne bruge, på at sætte de første point på tavlen. Efter en ellers hektisk start, skulle de to mandskaber lige se hinanden an, før Frederik Rungby satte de første to point på tavlen. Bakken Bears svarede hurtigt igen med et Michel Diouf putback-dunk, der både fik gang i scoretavlen den næsten fyldte Vejby-Riiskov hal. Selvom det var længe under vejs, så fik vi både det gode spil og tændingen i højsædet i første periode. Med et par minutter tilbage af første periode havde bjørnene en snæver føring på 17-14. Samtidigt kom finalestemningen for alvor til syne, da Ryan Evans og Darryl Tucker udvekslede et par ord og en lille albue. Efter flot spil fra begge hold, sluttede Horsens IC første periode med en føring på 22-18.

To boldbesiddelser skulle hjemmeholdet bruge til at gøre stillingen helt lige. To Ryan Martin scoringer fra baglinjen, to Ryan Evans assists og Bakken var tilbage. Derfra bølgede kampen frem og tilbage, hvor begge mandskaber scorede den ene 3’er efter den anden. Begge hold kom med slutspilsenergi i form af fuldbanepres, hurtig boldomgang og energi. Det var tydeligt, at Horsens ville give Bakken deres egen medicin, med konstant pres på boldholderen lige fra baglinjen. Især Sylvester Berg kom ind med masser af energi og vilje i hans vigtige indhop. Også Horsens Darryl Tucker var vigtig for Horsens med en række flotte forsvarsspil. Det var tydeligt, at Horsens ikke var bange for Bakken Bears, og at de troede på en udesejr i første opgør. Horsens bragte energi i hvert spil og kunne også gå til halveg med en føring på 38-35.

Bakken løber med sejren til sidst

Bakken kom rigtigt godt ud til kampens anden halvleg, hvor de hurtigt bragte sig foran med 46-42 med en Ryan Evans 3’er. Dog holdte Horsens flot ved, og kampen var enormt tæt, da de to hold kunne flere gange skifte føring, i en særdeles scoringsrig affære. Med to minutter tilbage af tredje periode var opgøret stadigvæk helt tæt. Ikke kun spillet på banen var finaleklart, da stemningen i hallen i den grad dannede en fremragende kulisse. Et alley-oop spil til Tyler Ongwae satte for alvor gang i hallen, hvor man ikke var i tvivl om, at man var nået til slutspillet.

Kampens sidste periode startede lidt mere ensidigt end de forgangende perioder, da Bears indenfor de første par minutter bragte sig foran med ti point. Horsens formåede at komme lidt tilbage, men Bakken var for stærke i fjerde. Bakken opbyggede igen en føring på ti point, og holdt længe den føring. Horsens var dog ikke helt færdige, og kom faktisk tæt på Bakken helt til sidst. Men fejlede på en meget lav shotclock til sidst i kampen, og måtte se sig slået med 91-86. Bakken tager derfor en 1-0 føring i finaleserien. Næste kamp spilles i Horsens mandag d. 6 klokken 18.15.

Kampen kan streames på Fanseat.dk

Se andre spændende artikler