fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Tidligere Bakken Bears-spiller tæt på skifte til Liga ACB

Hayden Dalton, der spillede for Bakken Bears i 2018/19-sæsonen, skifter ifølge Eurohoops.net til Hereda San Pablo Burgos i Liga ACB, den bedste spanske række.

Foto: Basketball Champions League

25-årige Hayden Dalton kommer snart til at skulle spille i en af Europas stærkeste basketballligaer. Den amerikanske power forward har ifølge Eurohoops.net landet et skifte til Hereda San Pablo Burgos, der spiller i den spanske Liga ACB. San Pablo Burgos befinder sig i øjeblikket på en 16. plads i den stærke spanske liga.

Udover den hjemlige liga, spiller Hereda San Pablo Burgos også i Basketball Champions League – en turnering, som Dalton har masser af erfaring fra. Amerikaneren har 49 kampe for tjekkiske ERA Nymburk i Basketball Champions League på sit CV og kommer nu til en klub, der har nydt stor succes i netop BCL. San Pablo Burgos har vundet den europæiske turnering i de seneste to sæsoner.

Hayden Dalton indledte sæson 2021/22 hos Cedevita Olimpija i Slovenien og havde udsigt til at skulle deltage i 7DAYS EuroCup for første gang i karrieren. Blot to måneder efter han blev offentliggjort i klubben, blev de to parter enige om at rive kontrakten over. I oktober skrev Dalton så under med franske JL Bourg, hvor han fik sin debut i EuroCup. Det blev dog til et succesfattigt ophold.

Nu går turen til San Pablo Burgos, hvor han skal hjælpe klubben med at vinde Basketball Champions League for tredje sæson i streg, mens klubben fra det nordlige Spanien pt. er nedrykningstruet i den hjemlige liga.

Hayden Dalton´s europæiske basketballhistorie startede hos Bakken Bears. Amerikaneren kom til Danmark efter tre år på college hos University of Wyoming, og Dalton spillede en ganske udmærket debutsæson hos den danske mastodont. Den 204 centimeter høje amerikaner snittede 11,1 points, 6,1 rebounds og 2,2 assists i 33 kampe for Bjørnene. Sæsonen i Danmark sluttede med et dansk mesterskab.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-spiller Hayden Dalton har endnu ikke fundet fodfæste hos en klub i denne sæson. Amerikaneren startede sæsonen hos Cedevita Olimpija i...

Bakken Bears

Bakken Bears fortsatte lørdag den ubesejrede stime i Basketligaen med en overbevisende sejr mod Team FOG Næstved.

Bakken Bears

Bakken Bears er i live i Europa, efter at de onsdag aften besejrede London Lions med 95-80.

Bakken Bears

Er du i tvivl om, hvem der er semifinaleklar? Find ud af det lige her.

CSKA Moscow

En runde i VTB United League er afsluttet, og ligaen har derfor kåret ugens hold, som har en CSKA Moskva-spiller på holdet. Se hvem...

CSKA Moscow

VTB United Leagues årlige All Star-kamp løber af stablen den 20. februar, og Iffe Lundberg kan komme med på verdensholdet - du kan stemme...

Basketligaen

Tyler Creammer skal resten af sæsonen spille i Østrig, hvor han har skrevet under på en kontrakt hos Redwell Gunners Oberwart.

Bakken Bears

Bakken Bears er videre til semifinalen i pokalturneringen efter en sejr på 59-105 mod Falcon Basketball.