fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Tidligere Bakken Bears-spiller tæt på skifte til Liga ACB

Hayden Dalton, der spillede for Bakken Bears i 2018/19-sæsonen, skifter ifølge Eurohoops.net til Hereda San Pablo Burgos i Liga ACB, den bedste spanske række.

Foto: Basketball Champions League

25-årige Hayden Dalton kommer snart til at skulle spille i en af Europas stærkeste basketballligaer. Den amerikanske power forward har ifølge Eurohoops.net landet et skifte til Hereda San Pablo Burgos, der spiller i den spanske Liga ACB. San Pablo Burgos befinder sig i øjeblikket på en 16. plads i den stærke spanske liga.

Udover den hjemlige liga, spiller Hereda San Pablo Burgos også i Basketball Champions League – en turnering, som Dalton har masser af erfaring fra. Amerikaneren har 49 kampe for tjekkiske ERA Nymburk i Basketball Champions League på sit CV og kommer nu til en klub, der har nydt stor succes i netop BCL. San Pablo Burgos har vundet den europæiske turnering i de seneste to sæsoner.

Hayden Dalton indledte sæson 2021/22 hos Cedevita Olimpija i Slovenien og havde udsigt til at skulle deltage i 7DAYS EuroCup for første gang i karrieren. Blot to måneder efter han blev offentliggjort i klubben, blev de to parter enige om at rive kontrakten over. I oktober skrev Dalton så under med franske JL Bourg, hvor han fik sin debut i EuroCup. Det blev dog til et succesfattigt ophold.

Nu går turen til San Pablo Burgos, hvor han skal hjælpe klubben med at vinde Basketball Champions League for tredje sæson i streg, mens klubben fra det nordlige Spanien pt. er nedrykningstruet i den hjemlige liga.

Hayden Dalton´s europæiske basketballhistorie startede hos Bakken Bears. Amerikaneren kom til Danmark efter tre år på college hos University of Wyoming, og Dalton spillede en ganske udmærket debutsæson hos den danske mastodont. Den 204 centimeter høje amerikaner snittede 11,1 points, 6,1 rebounds og 2,2 assists i 33 kampe for Bjørnene. Sæsonen i Danmark sluttede med et dansk mesterskab.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...