fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Tidligere Bakken Bears-spiller tæt på skifte til Liga ACB

Hayden Dalton, der spillede for Bakken Bears i 2018/19-sæsonen, skifter ifølge Eurohoops.net til Hereda San Pablo Burgos i Liga ACB, den bedste spanske række.

Foto: Basketball Champions League

25-årige Hayden Dalton kommer snart til at skulle spille i en af Europas stærkeste basketballligaer. Den amerikanske power forward har ifølge Eurohoops.net landet et skifte til Hereda San Pablo Burgos, der spiller i den spanske Liga ACB. San Pablo Burgos befinder sig i øjeblikket på en 16. plads i den stærke spanske liga.

Udover den hjemlige liga, spiller Hereda San Pablo Burgos også i Basketball Champions League – en turnering, som Dalton har masser af erfaring fra. Amerikaneren har 49 kampe for tjekkiske ERA Nymburk i Basketball Champions League på sit CV og kommer nu til en klub, der har nydt stor succes i netop BCL. San Pablo Burgos har vundet den europæiske turnering i de seneste to sæsoner.

Hayden Dalton indledte sæson 2021/22 hos Cedevita Olimpija i Slovenien og havde udsigt til at skulle deltage i 7DAYS EuroCup for første gang i karrieren. Blot to måneder efter han blev offentliggjort i klubben, blev de to parter enige om at rive kontrakten over. I oktober skrev Dalton så under med franske JL Bourg, hvor han fik sin debut i EuroCup. Det blev dog til et succesfattigt ophold.

Nu går turen til San Pablo Burgos, hvor han skal hjælpe klubben med at vinde Basketball Champions League for tredje sæson i streg, mens klubben fra det nordlige Spanien pt. er nedrykningstruet i den hjemlige liga.

Hayden Dalton´s europæiske basketballhistorie startede hos Bakken Bears. Amerikaneren kom til Danmark efter tre år på college hos University of Wyoming, og Dalton spillede en ganske udmærket debutsæson hos den danske mastodont. Den 204 centimeter høje amerikaner snittede 11,1 points, 6,1 rebounds og 2,2 assists i 33 kampe for Bjørnene. Sæsonen i Danmark sluttede med et dansk mesterskab.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears er pokalmestre, efter de i årets pokalfinale udspillede Randers Cimbria med 82-61. Bakken Bears gjorde det onde ved rivalerne fra Randers og...

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Bakken Bears

Team FOG Næstved besejrede Bakken Bears for anden gang i den igangværende sæson. Den her gang sluttede kampen 90-84 til Team FOG Næstved.

Bakken Bears

Bakken Bears er et skridt tættere på førstepladsen i Basketligaen, efter de torsdag aften slog Randers Cimbria med 83-71.

Bakken Bears

Der var fredag aften debut til Jakob Hjorth, som fik sin første kamp på bænken som Horsens IC-cheftræner, da Bakken Bears besøgte Forum Horsens,...

Bakken Bears

Den rutinerede Bears Academy-guard, Marius Sørensen, bytter Academy ud med Bakken Bears. Det skriver Bakken Bears på deres Facebookside.