fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

BL: Almir Zeco: Jeg føler mig værdsat i SISU

Almir Zeco har haft stor succes med SISU i denne sæson, hvor holdet indtog en fjerde plads i grundspillet. Fremgangen og denne succes er noget begge parter gerne vil arbejde videre med, og derfor har SISU tilbudt en to-årig kontrakt til Almir Zeco, som har sagt ja tak.

Almir Zeco har været utrolig glad for sin tid i SISU, og ikke destomindre for sin trup, som ovenikøbet rygtet afslører er helt vilde med deres bosniske træner. Derfor er det heller ikke en overraskelse, at han har takket ja til to sæsoner mere i Gentofte.

”Jeg har sagt ja til SISU fordi jeg mener jeg stadig kan gøre meget for holdet. Opbygge holdet, hjælpe de unge spillere med at udvikle sig, men også hjælpe menneskerne bag klubben til at hæve niveauet. Det der afgjorde mit valg var, det store ønske fra klubben at jeg skulle fortsætte.

Læs også: Ingen fusion mellem SISU og Falcon

De beviste overfor mig at de respekterer mig som person, og ikke mindst mit arbejde. Jeg har desuden sagt ja til to år fordi jeg tror at der er brug for tid, til fuldføre de planer vi har sat os for.”

Almir Zeco fortæller til Fullcourt at han synes at holdet har haft en rigtig god sæson, og at der er flere områder, hvor man har kunnet mærke fremgang. Ønsket var dog en semifinaleplads, som det desværre ikke blev til indrømmer Almir.

”Vi har helt sikkert haft en resultatmæssig god sæson med fremgang i forhold til forrige sæson. Derudover har de unge spillere virkelig udviklet sig.

Vores ønske var en semifinaleplads i slutspillet. Det ønske blev dog ikke opfyldt. Vi havde mange problemer med blandt andet træthed, og skader hos Glahn, Flowers og Moritz. Set bort fra disse, kunne det dog have set meget bedre ud i slutspillet. Jeg vil dog gerne understrege at jeg synes at vi har haft en god sæson.”

Den bosniske træner, der startede i SISU som assistenttræner i 2010 fortæller derudover, at han ikke kun fokuserer på resultaterne, men også på den individuelle udvikling hos spillerne.

”Jeg er meget tilfreds med resultatet i sæsonen, de 17 sejre og 10 nederlag, en plads i slutspillet og ikke mindst en semifinaleplads i cuppen. Dette er helt sikkert et godt resultat for SISU. Med det budget som SISU besidder i forhold til andre klubber i ligaen, er det helt sikkert en succes.

Jeg kigger dog ikke kun på resultaterne, men også fremgangen hos den enkelte spiller, og ikke mindst holdets udvikling. På dette område synes jeg vi kan være meget tilfredse, og optimister i forhold til den kommende sæson.”

Spillerområdet er altid et meget uforudsigelig område i Danmark idet mange tit vælger at søger nye udfordringer. Men SISU’s holdkort skulle gerne indeholde mange af de samme navne som i denne sæson. Samtidigt vil man kigge efter at forny truppen med unge kræfter, og ikke mindst en ny høj dansk eller europæisk spiller hvis det er muligt.

”Jeg har snakket med alle spillerne, og jeg tror at de alle har et ønske og lyst til at blive og spille for SISU i den kommende sæson. Mit ønske er at beholde kernen på holdet Mikael Nielsen, Mickey Dennis, Mike Flowers, David Harder, Ugis Promolds, Mathias Glahn og Rokas Garlauskas, som alle burde være der til næste sæson. Der er selvfølgeligt også en del unge spillere, som kommer til at kæmpe for en plads på holdet.

Mit ønske er desuden at vi prøver at hente en dansk eller europæisk spiller til de ”større” positioner, nemlig under kurven. I SISU har vi desværre ikke et stort udbud af høje spillere, og derfor må vi lede andetsteds. Jeg har allerede snakket med en del spillere, men der er intet konkret bud på bordet endnu.

Hvad angår amerikanere, kommer vi højest sandsynligt til at hente spillere på 4 og 5 positionen. Jeg har endnu ikke besluttet om det kommer til at være spillere, som har været med os i denne sæson (Zach Moritz og Damon Smith), eller om det kommer til at være helt nye spillere.”

Læs også: Almir Zeco forlænger med SISU

Målet for den kommende sæson er i følge Almir Zeco meget enkel. Blive i toppen af dansk basket, og opnå et bedre resultat i slutspillet.

”Vores mål for den kommende sæson er enkel. Vi skal holde klubben i toppen af dansk basket, blive ved med at bygge videre på holdet, og ikke mindst tilføre flere unge kræfter til ligaholdet.

Vi vil selvfølgeligt også gå efter endnu bedre resultater i den kommende sæson i slutspillet.”

Selvom denne sæson for længst er overstået for SISU, er den ikke engang i nærheden af at være færdig for Almir Zeco. Foran ham venter en invitation som gæstetræner i USA for NCAA spillere der gerne vil til Europa.

”For mig er denne sæson slet ikke færdig. Vi træner stadigvæk, og kommer til at gøre det indtil slutningen af juni måned. Dette er en vigtig periode for at udvikle individuelle færdigheder hos hver enkelt, og især en vigtig periode for de unge spillere.

Jeg har flere tilbud til at rejse til USA som gæstetræner, og deltage i diverse camps og hjælpe unge spillere fra NCAA, som ønsker at fortsætte deres karriere i Europa. Jeg ved dog endnu ikke om jeg siger ja til disse tilbud.

Ligeledes venter et par dages ferie i juli måned, hvor jeg kan slappe, før det hele går løs igen i august måned, hvor forberedelserne starter til den nye sæson.”

Afslutter Almir Zeco med at fortælle til Fullcourt.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Frida Formann står nu noteret for 1,000 point som spiller for Colorado Buffaloes, da hun blev topscorer med 22 point i en kamp mod...

Internationalt

Laura Ziegler vandt denne uge Player of the Week i hendes collegekonference efter en double-double i et overtidsdrama i sidste uge mod Temple.

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.

Bears Academy

Holger Saugstrup Rasmussen tog et år ud kalenderne for at blive klogere på kroppen. Nu er han kommet tilbage til landets bedste række, hvor...

Holbæk-Stenhus

Rasmus Blak var en Holbæks helt store profiler i deres første sæson i Basketligaen. Efter en sæson for klubben i Basketligaen, skiftede han Danmark...

Basketligaen

Formstærke Horsens IC vandt deres ottende kamp i træk i Basketligaen, da de besejrede Bears Academy med 56-88.

Basketligaen

Det blev en Randers-sejr, da de havde besøg af BMS Herlev søndag eftermiddag. Kampen sluttede 86-76 til Randers Cimbria.

Bakken Bears

Bakken Bears fortsatte den ubesejrede stime i Basketligaen, da de søndag slog Team FOG Næstved med 98-77.