3 ting vi har lært af runde 15, 16, 17 og 18 i Basketligaen

Vi samler op på, hvad vi har lært af de sidste tre runder i Basketligaen.
Foto: Sam's Photos
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Efter en lille pause er vi tilbage med vores “3 ting vi har lært” serie. Der er spillet fire runder siden sidst + pokalkampe, hvilket betyder, at der er masser af lærepenge at hive ud fra de mange kampe. Vi samler op på de tre vigtigste.

1. Randers har genfundet formen

Efter en fremragende start på sæsonen, hvor man gav Bakken deres eneste nederlag i sæsonen, rendte Randers ind i en mindre krise med back-to-back nederlag til Rabbits og Horsens. De har siden fået rettet op på formen, og har nu vundet fem i streg, med blandt andet to sejre over Næstved og en enkelt over Rabbits. Forsvaret er begyndt at se bedre ud, og det har endda været uden Jonathan Jeanne på banen. To nye spillere er på vej til klubben, mens David Crisp er på vej ud, og det bliver spændende at se, om det bliver en forstærkning for holdet, eller om det kommer til at bide dem selv bag i.

Ps. Chris Nielsen er stadigvæk for vanvittig og blev Månedens Spiller i december. Borgmesteren må snart opgraderes til statsminister.

2. Pro B holdene har top niveauet, men mangler kontinuiteten

Gang på gang ser vi Pro B holdene spille lige op med Pro A hold i både første og anden periode, for så at blive kørt over i slutningen af kampene. Det er tydeligt at se, at de bedste spillere for holdene kan spille op med Pro A holdene, men der mangler både bredde samt fokus over en hel kamp. Ikke desto mindre er det imponerende af Pro B holdene, der ikke er professionaliseret, og hvor de fleste spillere har studie eller job ved siden af livet som basketballspiller. Det giver et lille håb om en fremtid med 10 professionelle hold, men indtil da skal vi være glade for, at Pro B holdene er med til at give os fede kampe – senest set i Næstved mod Bears Academy i går.

3. Bakken er suveræne, men ikke urørlige

12 sejre i streg i ligaen, to sejre i træk i Champions League og en pokalsejr over Svendborg Rabbits. Bakken Bears har i den grad været suveræne i denne sæson, og det er det bedste danske hold, vi nogensinde har set. Ikke desto mindre ser jeg enkelte krakeleringer i bjørne-facaden, som giver håb om et tæt slutspil. Rabbits spillede lige op med Bakken i pokalturneringen helt til det sidste, mens også Horsens spillede en flot kamp mod dem i december. Både Randers og Horsens får forstærkninger til holdet inden for den nærmeste fremtid, og de har spillerne til at kunne drille Bakken, hvis de spiller op til deres bedste. Selvfølgelig er Bakken storfavoritter til mesterskabet, men Randers, Horsens og Rabbits har alle spillet tætte kampe mod dem i denne sæson, og det lover for en fed kamp om mesterskabet.

Se andre spændende artikler