3 ting vi har lært af runde 12, 13 og 14 i Basketligaen

www.ry-foto.dk Fotograf: Per Bille
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Vi samler op på de seneste runder af Basketligaen og vurderer, hvad vi kan lære fra dem.

1. Horsens har fået vendt skuden

I de første mange runder af Basketligaen lignede det, at Horsens IC gik en svær sæson i møde. Denne tendens blev kulmineret med nederlaget til Bears Academy på 122-116, men siden da har Lukas Vargas tropper taget skeen i den anden hånd.

De seneste tre runder i Basketligaen har været succesfulde for horsensianerne. De har således budt på to fortjente sejre over direkte konkurrenter i form af Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits, og et knebent nederlag til Bakken Bears med 95-92.

Det lover godt for fremtiden for HIC på flere områder.

Ikke alene har man fået gang i en sejrsstime, man har også kunnet vinde og spille op med ligaens tophold uden profilen Lasse Elbæk. Dertil har man også styrket truppen ved at hente en gammel kending ind i form af Charles Callison, der i 2018/2019-sæsonen blevet kåret til Fullcourts Årets spiller.

Horsens IC ligner for alvor et hold, der er kommet for at blive i toppen af Pro A.

2. Bakken er bare bedst

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at Bakken Bears er førerholdet i Basketligaen i denne sæson. Bjørnene står således noteret for blot ét nederlag i 12 kampe og topper dermed ligaen med en lille margin ned til de resterende hold.

Bakken har igennem hele sæsonen vist, at de har høj klasse, og dette fik vi også set i deres seneste to Basketliga-kampe. Først blev BK Amager rundbarberet med 112-59, og derefter tog man en smal sejr over Horsens IC i en kamp, hvor Bakken viste, at man stadig er det bedste hold – selv når man møder et andet formstærkt mandskab.

Bakken har hentet forstærkninger til truppen siden sæsonstarten og truppen har en imponerende dybde, hvorfor man også har taget sin første sejr i Champions League.

Sejren i Champions League vidner om den klasse Steffen Wichs mandskab besidder, og derfor tyder meget på, at Bakken Bears kommer til at vinde dette års grundspil, hvor de allerede er begyndt at trække fra.

3. Nedturen har ramt Næstved

Hvor de andre Pro A-hold har sejret i indbyrdes opgør mod andre Pro A-mandskaber, har Team FOG Næstved været det hold, de andre hold har kunne hente sejre hos i de seneste runder af Basketligaen.

Således står næstvederne noteret for tre nederlag i tre kampe, hvor man har tabt til Horsens IC og to gange til Randers Cimbria.

Symptomatisk for Næstved har været, at de ikke har kendt deres besøgelsestid og ikke har været skarpe nok, når det har været nødvendigt. Dette har der også været tegninger til tidligere i sæsonen, men her har Team FOG Næstved alligevel taget sejrene, når man har tørnet sammen med Pro B-hold.

Selvfølgelig skal Team FOG Næstved passe på, at de ikke falder for langt tilbage i stillingen, men spørgsmålet er imidlertid, om de ikke snart får en sejr i hus og får vendt den negative stime.

 

Se andre spændende artikler