Brose Bamberg i Basketball Champions League, siger nej tak til EuroCup

De mangeårige tyske mestre Brose Bamberg har valgt ikke at deltage i EuroCuppen i næste sæson, men istedet at spille i FIBA's Basketball Champions League, de næste mange sæsoner.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Brose Bamberg kunne i dag officielt løfte sløret for at klubben har valgt ikke at spille i EuroCuppen i næste sæson, men derimod Basketball Champions League.

Sidste års tyske mestre, har de sidste tre år været en fast bestanddel af europas bedste klubturnering, EuroLeague. De seneste 14 sæsoner har Brose Bamberg været at finde 9 gange i EuroLeague og 6 i EuroCuppen.

I år røg de dog ud af semifinalen i det tyske mesterskab, hvilket betød at de ikke kvalificerede sig til turneringen.

Istedet var formodningen at den tyske topklub ville spille med i EuroCuppen, men nu er der altså lavet en kovending. Bamberg har istedet valgt at deltage i FIBA’s Basketball Champions League i den kommende sæson.

Den tyske storklub har rent faktisk skrevet under på en mange-årig aftale med turneringen, der gør at de udfra resultatmæssige kriterier er at finde i BCL de næste fem år.

Skulle Brose Bamberg vinde den tyske turnering, hvilket giver adgang til EuroLaegue, så vil de ikke være at finde i BCL, som aftalen lyder på, men naturligvis i EuroLeague.

Med 7 titler de seneste 9 år, er Bamberg den bedste klub i de seneste 15 år i den tyske Bundesliga, og en af de bedste i Europa.

Se andre spændende artikler