fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kvindebasketligaen

Tidligere Lemvig-spiller draftet til WNBA

Danske Okako Adika blev i nat valgt af New York Liberty i WNBA-draften. Adika er den blot anden dansker til at blive draftet til WNBA.

Foto: John McGillen/USC Athletics

I nat blev WNBA-draftet afholdt, og set med danske briller blev årets WNBA-draft en kæmpe succes.

For i tredje runde valgte New York Liberty at vælge danske Okako Adika. Hos Liberty kommer Okako til at spille sammen med deres unge stortalent Sabrina Ionescu og den tidligere MVP Brenna Stewart.

Adika bliver dermed den anden danske spiller i historien til at blive draftet til WNBA. Den første dansker var Anne Thorius, der blev valgt af Orlando Miracle i 2001. Thorius nåede dog aldrig at spille for Orlando eller for en anden klub i WNBA.

Okako Adika har dermed nu mulighed for at skrive dansk baskethistorie ved at blive den første dansker til at spille en kamp i WNBA.

Okako Adika startede sin karriere hos Lemvig Basket i den kvindelige basketballliga, inden hun tog college-vejen.

Hun startede sin college karriere hos Odessa College, hvorefter hun skiftede til Butler.

Her spillede hun en enkelt sæson for Butler Bulldogs, hvor hun året efter skiftede til TCU.

I den forgangne sæson spillede hun for USC Trojans. Der spillede hun 31 kampe, hvor hun leverede 7,3 points, 4,9 rebounds. Over 31 kampe skød hun 38,2 procent fra gulvet, 38,7 procent fra trepointslinjen og 80,9 procent fra straffekastlinjen.

Jeg har fulgt med i NBA siden 2013-14 sæsonen. Jeg følger ligeledes med i collegebasket.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Internationalt

Colorado Buffaloes´ mest scorende spiller fra distancen nogensinde, danske Frida Formann, har offentliggjort, at hun vender tilbage til sit femte og sidste år på...

Internationalt

Vilkårene er vind eller forsvind, når danske Frida Formann lørdag aften står overfor den amerikanske collegestjerne Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes i kampen om...

Internationalt

Efter en lang sæson, er det nu endelig blev tid til den ikoniske March Madness turnering. Her er Fullcourts optakt - Læs om danske...

Internationalt

Frida Formann er nu én trepointsscoring fra at slå rekorden for flest ramte treere af en spiller i Colorado Buffaloes´ historie.

Internationalt

Den tidligere Lemvig Basket-spiller Okako Adika har skrevet under på en aftale med WNBA´s New York Liberty, der giver hende muligheden for at vise...

Internationalt

Laura Ziegler bliver ved med at imponere på college i USA og er således blevet anerkendt med prisen som "Atlantic 10 Player of the...

Internationalt

Laura Ziegler er blevet udnævnt som Player of the Week i hendes collegekonference efter to imponerende præstationer i sidste uge.