fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Imponerende: To danskere på ny WNBA Mock Draft

De to danske stortalenter Alberte Rimdal og Frida Formann har fundet vej til en ny WNBA mock draft, og det vækker optimisme for en dansker i WNBA.

Foto: fiba.basketball - Emma Bissell

Frida Formann og Alberte Rimdal stjæler overskrifter ovre på den anden side af Atlanten.

De to danske college-profiler, der spiller for henholdsvis Colorado Buffaloes og Florida Gators, har begge gang i en flot sæson, og det har resulteret i, at den anerkendte WNBA-blog wbasketballblog.com har fundet plads til de to danskere på sin nyeste WNBA mock draft for 2024 og 2025.

En mock draft er hvor man kigger i krystalkuglen og prøver at forudsige en drafts udfald, og her har WNBA-bloggen altså fundet plads til Frida Formann og Alberte Rimdal.

I mock draften for 2024 tror WNBA-bloggen, at Frida Formann vil blive draftet som nummer ni i tredje runde. Modsat NBA har WNBA tre runder i sin draft, og i alle tre runder vil der blive draftet 12 spillere.

Skulle det ske, at Frida Formann i 2024 får sit navn råbt op, er det en historisk bedrift set med danske briller.

Det er dog ikke første gang, idet den tidligere Hørsholm-spiller Anne Thorius blev draftet til WNBA-holdet Orlando Miracles i 2001. Thorius fik dog aldrig debut i WNBA.

I mock draften for 2025 finder vi Florida Gators´ dansker Alberte Rimdal som fjerdevalget, også i tredje runde.

WNBA-draften i 2024 og 2025 er et stykke ude i fremtiden, hvorfor det er tidligt at spå om. Men det faktum, at de begge har gjort sig så positivt bemærket og er med på disse to mock drafts er alt andet lige en indikation på, at der absolut er håb for endnu en dansker i WNBA.

Det er desuden ej heller første gang, at et dansk navn har figureret på en WNBA mock draft-liste, idet Maria Jespersen for få år siden var et varm navn på diverse WNBA mock drafts.

Frida Formann snitter 11,6 point, 3,3 rebounds, 1,8 assists og 1,1 steals per kamp i denne sæson, mens Alberte Rimdal snitter 9,7 point, 2,1 rebounds, 2,6 assists og 1 steal per kamp.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

58-årige Luca Banchi er på blokken hos spanske Baskonia, der står uden cheftræner.

Internationalt

CSO Voluntari, der blev besejret af Bakken Bears i finalen i ENBL, vil også deltage i den europæiske turnering i næste sæson.

Basketligaen

26-årige Gustav Suhr-Jessen har sat sin signatur på en kontraktforlængelse med islandske Körfuknattleiksdeild Höttur.

Bakken Bears

Næste sæson kommer igen til at byde på ENBL-deltagelse for Bakken Bears, der dermed vil forsøge at forsvare den europæiske titel fra den netop...

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...