fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Imponerende: To danskere på ny WNBA Mock Draft

De to danske stortalenter Alberte Rimdal og Frida Formann har fundet vej til en ny WNBA mock draft, og det vækker optimisme for en dansker i WNBA.

Foto: fiba.basketball - Emma Bissell

Frida Formann og Alberte Rimdal stjæler overskrifter ovre på den anden side af Atlanten.

De to danske college-profiler, der spiller for henholdsvis Colorado Buffaloes og Florida Gators, har begge gang i en flot sæson, og det har resulteret i, at den anerkendte WNBA-blog wbasketballblog.com har fundet plads til de to danskere på sin nyeste WNBA mock draft for 2024 og 2025.

En mock draft er hvor man kigger i krystalkuglen og prøver at forudsige en drafts udfald, og her har WNBA-bloggen altså fundet plads til Frida Formann og Alberte Rimdal.

I mock draften for 2024 tror WNBA-bloggen, at Frida Formann vil blive draftet som nummer ni i tredje runde. Modsat NBA har WNBA tre runder i sin draft, og i alle tre runder vil der blive draftet 12 spillere.

Skulle det ske, at Frida Formann i 2024 får sit navn råbt op, er det en historisk bedrift set med danske briller.

Det er dog ikke første gang, idet den tidligere Hørsholm-spiller Anne Thorius blev draftet til WNBA-holdet Orlando Miracles i 2001. Thorius fik dog aldrig debut i WNBA.

I mock draften for 2025 finder vi Florida Gators´ dansker Alberte Rimdal som fjerdevalget, også i tredje runde.

WNBA-draften i 2024 og 2025 er et stykke ude i fremtiden, hvorfor det er tidligt at spå om. Men det faktum, at de begge har gjort sig så positivt bemærket og er med på disse to mock drafts er alt andet lige en indikation på, at der absolut er håb for endnu en dansker i WNBA.

Det er desuden ej heller første gang, at et dansk navn har figureret på en WNBA mock draft-liste, idet Maria Jespersen for få år siden var et varm navn på diverse WNBA mock drafts.

Frida Formann snitter 11,6 point, 3,3 rebounds, 1,8 assists og 1,1 steals per kamp i denne sæson, mens Alberte Rimdal snitter 9,7 point, 2,1 rebounds, 2,6 assists og 1 steal per kamp.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Kvindebasketligaen

Malene Lind Pedersen er blevet kåret som Freshman of the Year efter en flot sæson i USA, hvor hun har været en af profilerne...

Kvindebasketligaen

Efter et hav af flotte præstationer i sit første år på college er det danske stortalent Laura Ziegler blevet kåret som Rookie of the...

Internationalt

Den danske landsholdsstjerne Maria Jespersen førte søndag aften sit rumænske hold, ACS Sepsi-SIC, til sæsonens første titel, da Jespersen og co. sejrede med cifrene...

BMS Herlev Wolfpack

Laura Ziegler blev mandag kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Wek´ for ottende gang i denne sæson og er nu blot én Rookie...

Aabyhøj IF

Den fremadstormende stjerne Malene Lind Pedersen fortsætter med at imponere på college i USA. Mandag blev danskeren kåret som ´Freshman of the Week´ for...

NCAA

Ifølge politiet i Tuscaloosa, Alabama, medbragte Brandon Miller hans nu tidligere holdkammerat Darius Miles en pistol, der blev brugt til at dræbe den 23-årige...

Basketligaen

Dee Franklin, der har en fortid i Basketligaen, skal resten af sæsonen spille i den næstbedste række i Litauen.

EuroLeague

Danske Iffe Lundberg og Under Armour har indgået et samarbejde, der gør den danske landsholdsstjerne til firmaets nordiske atlet.