fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BK Amager

Pokalturnering: BK Amager er vindere af årets pokalfinale

BK Amager besejrede lørdag eftermiddag BMS Herlev Wolfpack og er dermed vindere af den danske pokalturnering anno 2021.

Foto: Tom Andreasen

Der var lørdag lagt op til et brag en af en kamp i Forum Horsens, hvor den årlige pokalfinale skulle afvikles. Årets finale på damesiden stod mellem BMS Herlev Wolfpack og BK Amager. Førstnævnte spillede sig i finalen efter en tæt semifinale mod Aabyhøj IF, der endte 85-80, mens BK Amager slog Hørsholm 79´ers i deres semifinale med cifrene 56-50.

Finalen var i store perioder af kampen tæt, men efter 40 intense og tempofyldte minutter kunne BK Amager kalde sig pokalvindere anno 2021. BK Amager kan dermed gå på sommerferie med en pokaltitel i bagagen, mens sæsonen endnu ikke er slut for BMS Herlev Wolfpack, der indleder finaleserien mod Hørsholm 79´ers næste lørdag d. 10 april. Det er første gang i klubbens historie, at BK Amager vinder pokalturneringen.

Emilie Hesseldal var varm

Året pokalfinale startede meget jævnbyrdigt. Både Amagerkanerne og BMS Herlev Wolfpack var uskarpe og havde svært ved at få skuddet til at falde. Efter fem minutter var Amager foran med fem point, 9-4.

Sigtekornet var endnu ikke blevet indstillet, men i takt med der blev spillet flere minutter, fik BK Amager bedre og bedre styr på skuddet. BK Amager sluttede første periode godt af og var efter kampens første ti minutter foran med 21-13.

Fra anden periodes start så Amager fortsat stærkest ud. Amager, anført af kaptajnen Ena Viso, kunne efter få minutter i anden periode se sig selv foran med 12 point, og de så ud til at være på vej til at stikke af fra holdet fra Herlev.

Men så trådte BMS Herlev Wolfpack-profilen Emilie Hesseldal i karakter. Den 30-årige forward førte an, og med tre minutter tilbage af første periode satte hun nærmest egenhændigt gang i et svv points run. Stillingen var 32-23, men på knap halvandet minut havde Hesseldal barberet syv point af Amagers forspring til stillingen 32-30. Emilie Hesseldal noterede sig for 13 point og 8 rebounds i første halvleg alene.

BK Amager gik til pause foran med 33-30.

Seilund var her, der og alle vegne

Wolfpack var blot bagud med tre point ved anden halvlegs start, men BK Amager fik igangsat et stærkt run og kom derfor komfortabelt i front igen. I tredje periode var BK Amager klart stærkest og var derfor foran med 12 point, før der blev taget hul på kampens sidste ti minutter.

Wolfpack var altså blot bagud med 12 point forud for fjerde periode, og et comeback var  inden for rækkevidde, men Wolfpack formåede aldrig at lukke hullet til BK Amager, der kunne løfte pokalen og vandt årets pokalturnering. Kampen sluttede 67-53.

BK Amagers Anna Seilund blev kåret som Finals MVP. Seilund var pokalfinalens helt store oplevelse og spillede en sublim kamp. BK Amager-profilen leverede 22 point, 14 rebounds, 7 steals og 5 steals.

For BMS Herlev Wolfpack var det Emilie Hesseldal, der udmærkede sig. Den danske landsholdsspiller scorede 19 point, 9 rebounds og 5 steals i kampen.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Mandag aften spillede Holbæk-Stenhus deres sidste kamp i deres første sæson i den bedste danske basketballrække. De blev besejret af BK Amager, som vandt...

Basketligaen

Amager BK kunne næsten fuldføre et flot comeback, men BC Copenhagen endte alligevel med at tage sejren i de sidste sekunder. Kampen endte 82-84...

Basketligaen

Bears Academy forsvarede hjemmebanen i deres sidste kamp i Vejlby-Risskov Hallen i denne sæson. BK Amager blev besejret med 95-80.

Bakken Bears

Bakken Bears er pokalmestre, efter de i årets pokalfinale udspillede Randers Cimbria med 82-61. Bakken Bears gjorde det onde ved rivalerne fra Randers og...

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

BK Amager

Tirsdag aften var der igen kamp i Kvindebasketligaen. Her tog BK Amager imod BMS Herlev i den sidste kamp inden playoff. Det var derfor...

BMS Herlev Wolfpack

Høbas er vindere af pokalturneringen, efter de søndag besejrede BMS Herlev med 82-74. Det er første gang, at et 1. divisionshold vinder pokalturneringen.