fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Pokaloverblik: Fire hold blev sendt ud i mørket

Svendborg Rabbits, Randers Cimbria, Bakken Bears og Team FOG Næstved bookede de fire billetter til årets semifinaler i pokalturneringen. Få et overblik over de kommende semifinaler, og de fire holds vej dertil, lige her.

Foto: Sam's Photos

Søndag eftermiddag blev de sidste to kvartfinaler i den danske pokalturnering spillet, og derfor står det nu klart, hvem der skal møde hinanden i årets semifinaler.

Den ene semifinale er en kopi af sidste års pokalfinale, idet de forsvarende pokalmestre Svendborg Rabbits skal stå overfor sidste års sølvvindere i pokalturneringen, Bakken Bears.

Den anden semifinale er mellem Randers Cimbria og Team FOG Næstved.

De to semifinaler vil blive spillet enten den 3, 4 eller 5. februar. Det endelige tidspunkt vil blive offentliggjort snarest.

Svendborg Rabbits sejrede komfortabelt

Svendborg Rabbits havde godt styr på de unge bjørne fra Aarhus, da de lørdag tog imod Bears Academy hjemme i Rise Sparekasse Arena.

De forsvarende pokalmestre kom bedst fra land i opgøret og kom tidlig i kampen foran med 15-9, men aarhusianerne lod ikke Kaninerne stikke af på trods af flere ihærdige forsøg af sydfynboerne. Pausestillingen var 47-36, så Svendborg havde et rigtig fint udgangspunkt inden anden halvleg.

Og det udgangspunkt blev kun endnu bedre i løbet af de næste ti minutter, som Rabbits vandt med 19-12. Stillingen var således 66-48, så der skulle et større comeback til, for at Bears Academy kunne gøre en ende på de forsvarende mestres pokaldrømme.

Heldigvis for pokalmestrene blev dette ikke aktuelt. Svendborg vandt kampen med 94-71.

Kampens topscorer var Svendborgs Jaylen Fornes med 19 point. Topscorer for Academy var både Silas Oriane og Keane Thomann med 14 point.

Randers Cimbria kæmpede sig til sejr på Nørrebro

Lørdagens anden pokalkamp var mellem BC Copenhagen og Randers Cimbria, og det var et opgør, som gæsterne fra Kronjylland kom bedst ud af, men forhåndsfavoritterne fra Østjylland kom på en svær opgave i Nørrebrohallen.

Randers Cimbria gik ind til kampen fulde af selvtillid ovenpå deres flotte sejr tidligere på ugen mod Basketligaens førerhold, Team FOG Næstved, og det gjorde det alt andet lige blot en smule sværere for hjemmeholdet, der dog også gik ind til kampen med en sejr i deres seneste kamp, hvor de slog Værløse Blue Hawks.

BC Copenhagen leverede en hæderlig indsats og var længe med i kampen, men Randers Cimbria bed fra sig i fjerde periode og kunne derfor vende snuden hjem mod Randers med en sejr på 80-71 i bagagen.

Topscorerne for Randers var Josh Fortune, Brandon Norfleet og Bakary Camara, alle med 16 point.

Jysk Derby endte med afklapsning

Søndag skulle de sidste to kvartfinaler spilles, og første kamp løb af stablen i Sparekassen Danmark Basketball Center, hvor der stod Jysk Derby på menuen. De evige rivaler Bakken Bears og Horsens IC skulle kæmpe om en billet til pokalturneringens semifinale, og forventningerne til derbyet var tårnhøje.

For de neutrale seere – samt det ene holds fans – blev det imidlertid en noget skuffende oplevelse, da hjemmeholdet Bakken Bears udspillede deres rivaler fra Horsens.

Bakken Bears kom ud til derbyet som lyn og torden og var efter første periode allerede foran med 32-12. Horsens IC var knapt kommet ud af omklædningsrummet, inden Bakken Bears var stukket af, og derfor havde de en stor udfordring foran sig.

At slå dominerende Bakken Bears er en svær udfordring i sig selv, men at skulle vende en kamp mod Bakken på hovedet, hvor man er bagud med 20 point efter ti minutter, er en udfordring, der har en uhyre lav succesrate.

Horsens IC formåede da heller ikke at lave det sensationelle comeback, men De Gule gav ellers sig selv en god chance grundet en flot anden periode, som de vandt med 12-22.

Bakken Bears var ´kun´ foran med ti point ved indgangen til anden halvleg, men Bakkens cheftræner Anders Sommer kunne gennem anden halvleg stå nogenlunde roligt ude på sidelinjen og se Bjørnebanden køre en kvartfinalesejr på 84-68 hjem.

Kampens mest scorende var HICs Chris Lykes med 19. For Bakkens vedkommende var det Michel Diouf med 18 point.

Team FOG Næstved sidste hold videre til semifinalerne

Søndag kl. 15:00 blev pokalturneringens sidste kvartfinale skudt igang på Sydsjælland, hvor Team FOG Næstved fik besøg af BMS Herlev.

Basketliga-sæsonens positive historie BMS Herlev måtte undvære deres 19-årige stjerne Marqus Marion, der døjede med skavanker. Marion er netop hjemvendt fra en tur til guds eget land, USA, hvor han har været på collegebesøg hos Wake Forest Demon Deacons, så den unge dansker har derfor ikke trænet med holdet frem mod søndagens pokalkvartfinale.

BMS Herlev havde store forhåbninger om at levere overraskelsen og slå favoritterne Team FOG Næstved, men det sydsjællandske mandskab levede op til favoritværdigheden og sejrede med cifrene 76-55.

Derfor blev det altså Team FOG Næstved, der bookede den sidste billet til semifinalerne i den danske pokalturnering.

Andreas Mortensen førte an for Herlevvitterne med 19 point.

Den førende spiller fra distancen i Basketligaen, Eamonn Joyce, havde en lettere skidt dag på kontoret og sluttede med ti point og fem rebounds. Joyce skød nul for fem fra treeren, hvilket efterhånden er blevet atypisk for den 25-årige amerikaner.

Topscorer for Næstved var Rodney Chatman med 18 point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen oplyser i et opslag på Facebook, at de har valgt at suspendere den 38-årige amerikaner Durell Vinson.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.

Bakken Bears

Fullcourt.dk mødte en glad Bakken Bears-cheftræner, Anders Sommer, efter semifinaletriumfen i ENBL.