fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens er pokalfinaleklar efter gyselig overtidssejr over Næstved

Horsens IC havde marginalerne på deres side, da de slog Team FOG Næstved på udebane efter en underholdende, tæt og intens pokalsemifinale.

FOTO: MJ

Lørdag kvalificerede Bakken Bears sig til dette års pokalfinale efter en sejr på 96-79 over Randers Cimbria. Søndag skulle Bakkens finalemodstander findes, da Team FOG Næstved hjemme tog imod Horsens IC.

Kampen var tæt i størstedelen af kampen, og de to hold pressede hinanden i en seværdig forestilling, der gik i overtid. Her viste Horsens sig stærkest i kampens sidste sekunder og bookede dermed finalebilletterne efter en sejr med cifrene 92-89.

Gyselig overtidsafslutning

Horsens kom blæsende ud til opgøret og lagde et stor pres på Næstved, som hjemmeholdet havde svært ved at svare igen på. Derfor bragte Horsens sig også hurtigt foran med 9-2, hvilket var et vink med en vognstang for Næstved.

Selvom Næstved fik strammet op i både angrebs- og forsvarsenden, så havde hjemmeholdet store problemer med at holde Horsens fra fadet. Derfor vandt Horsens også første periode fortjent med 27-18.

Team FOG Næstved kom dog meget bedre med i anden periode, hvor man i højere grad fik matchet det høje tempo, som Horsens IC havde lagt for dagen. Det betød, at man som seer fik sprudlende og flot basket at se fra begge mandskaber, mens Næstved stille og roligt halede ind på udeholdet.

Udligningen kom i slutningen af perioden, hvor Samuel Idowu gjorde det til 37-37. Selvsamme Idowu stod også for en af kampens højdepunkter, da han hårdt presset scorede på et buzzerbeater 3-pointsforsøg til pausestillingen 43-42 til HIC.

Hvor begge mandskaber havde domineret i det ene af de to foregående perioder, så viste de to resterende perioder at være mere lige.

I slutningen af tredje periode gjorde Horsens’ Gage Davis modstanderen Samuel Idowu kunsten efter med en buzzerbeater 3-pointsscoring. Dermed vandt Horsens perioden med ét point, og kunne gå ind til sidste periode foran med 70-68.

Som minutterne gik, trak Horsens stille og roligt fra, men Næstved leverede et flot comeback, hvorfor stillingen med 39 sekunder igen var 83-83.

Her formåede intet hold at komme på scoringstavlen, hvorfor holdene måtte i overtid.

Lige så tæt anden halvleg havde været, så lige tæt fortsatte overtiden. Trætheden og nervøsiteten hos begge mandskaber var tydelig at se, hvorfor kampen gik ned til sidste spil.

David Efianayi gik mod kurven og gjorde det til 92-89. Med blot 7,3 sekunder igen var presset stort på Næstved-spillerne, og derfor blev det Frederik Nielsen, der skulle holde Næstved i live.

Frederik Nielsens 3-pointsforsøg blev dog afvist af Gage Davis, og Horsens trak dermed det længste strå.

Fed forestiling

For Team FOG Næstved var bedste mand Samuel Idowu, der lavede 27 point, 9 rebounds og 3 assists. Derudover spillede Philip Hertz også en fin kamp.

Hos Horsens IC var der flere flotte præstationer. Gage Davis lavede 26 point og 6 rebounds, mens David Efianayi lavede 18 point og 9 assists. Holdets anfører Frederik Rungby spillede også en flot kamp både i angrebet og i forsvaret med 9 point, 7 rebounds, 3 assists, 2 steals og 3 blocks til følge.

Hvornår pokalfinalen løber af stablen er endnu ikke fastlagt grundet Covid-19-pandemien.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Den mangeårige HIC-veteran, Vedran Borovcanin, overtager rollen som headcoach for Horsens IC.

Basketligaen

BMS Herlev har onsdag offentliggjort endnu en spiller til næste sæson. BMS Herlev truppen tæller hidtil syv spillere.

Basketligaen

BMS Herlev har været på rov i Alba Basket, hvor de har gaflet den danske ungdomslandsholdsspiller Silas Braikia.

Basketligaen

BMS Herlev har forlænget aftalerne med de to talenter Lau Christoffersen og Magnus Larsen, der er klar til endnu sæson med holdet.

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede sig klubbens 21. danske mesterskab, da de mandag aften besejrede Team FOG Næstved overbevisende med 66-87.

Basketligaen

Team FOG Næstved-stjernen Mike McGuirl, der udgik i mandagens finalekamp mod Bakken Bears, kommer ikke til at spille mere i årets finaleserie grundet en...

Basketligaen

Efter 58 års tro tjeneste forlader Lennart Jensen posten som formand for Horsens IC, oplyser klubben på sin facebookside.

Bakken Bears

Team FOG Næstved måtte se sig slået på hjemmebane af Bakken Bears i anden kamp i finaleserien. De tabte kampen 69-83.