fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aabyhøj IF

Aabyhøj IF vinder damernes pokalturnering

Aabyhøj IF stak i anden halvleg af fra Stevnsgade Basketball, og kunne derfor kalde sig selv vindere af pokalturneringen 2019. Aabyhøj vandt kampen, 59-74.

Endelig blev det lørdag, og så var det tid til de to pokalfinaler i Forum Horsens.

Først skulle damerne i aktion, hvor Aabyhøj IF og Stevnsgade Basketball indledte lørdagens aktiviteter, der derudover også bød på trepointskonkurrence, dunkekonkurrence og pokalfinalen for mænd imellem Horsens IC og Svendborg Rabbits.

Stevnsgade slog overraskende SISU i pokalsemifinalen, mens Aabyhøj IF levede op til forventningerne mod BMS Herlev Wolfpack, og kunne booke sin plads til dagens pokalfinale med en sejr på ti point.

Det er kun en uge siden, at de to pokalfinalister mødtes sidst. Stevnsgade gæstede Aabyhøj i Aarhus, og kunne rejse hjem med en sejr i bagagen. Opgøret i Dameligaen var tæt, og spændingen var derfor i top til dagens pokalfinale.

Aabyhøj bedst fra start

Spillerne var tændte, men først skulle der synges nationalsang i Forum Horsens. Tipoff blev vundet af Stevnsgade. Få sekunder senere ramte Stevnsgades Hanna Sheikh et skud fra distancen, og satte de første point på tavlen.

Men Aabyhøj fulgte godt med, og scorede efterfølgende på deres næste to angreb, som bragte dem i front.

Spillet gik i de næste minutter frem og tilbage, hvor de to hold fulgtes godt ad. Aabyhøj så til tider bedst ud, men kampen var alligevel helt lige halvvejs inde i første periode.

Forum Horsens var under damefinalen endnu ikke fyldt, men når Aarhus-holdet, Aabyhøj fik nettet til at blafre, var der massere af jubel på lægterne.

Aabyhøj forsatte med deres gode spil, og var med to minutter tilbage af første periode i front med otte point. De medrejsende fans på lægterne var tilfredse, og heppede højlydt på deres damer.

Stillingen efter første periode var 14-21 til Aabyhøj IF.

Stevnsgade bedre med

Aabyhøj kom også bedst fra start i anden periode med en scoring fra Aabyhøj guarden, Ida Krogh.

Stevnsgade havde efter tre minutter i anden periode endnu ikke fået deres første scoring i perioden, og missede det ene skud efter det andet. Det samme udspillede sig i den anden ende, hvor Aabyhøj ligeledes havde problemer med at få bolden igennem kurven.

End ikke på straffekastslinjen fik Stevnsgade bolden igennem kurven indtil, at Hanna Sheikh ramte et straffekast med lige over seks minutter tilbage i anden periode.

Kort tid efter kunne Stevnsgade reducere yderligere. Stillingen på det tidspunkt var 20-23.

De to hold fortsatte som i starten af første periode, og fulgtes løbende ad. Stevnsgade kom dog bedre med, og kunne med to minutter tilbage af første halvleg bringe sig i front igen med et enkelt point.

Stevnsgade kom bedre med i anden periode, og kampen var derfor helt lige ved pausen, 32-32.

Aabyhøj vinder Pokalturneringen

Aabyhøjs unge forward, Malene Pedersen, var brandvarm fra anden halvlegs start med fem ubesvarede point, der fik Aabyhøj foran med fem point.

Malene Pedersen spillede en stor rolle for Aabyhøj i tredje periode, og kunne derfor udbygge deres føring yderligere hen mod periodens slutning. Hun bidrog derudover både offensivt og defensivt, hvor hun nappede flere rebounds.

Aabyhøj stak så småt af i tredje periode, og var efter de første ti minutter i anden halvleg foran med cifrene 37-55.

Fjerde periode startede akkurat ligesom tredje periode sluttede, og efter tre minutters spilletid var stillingen 39-64 til Aabyhøj.

Stevnsgade fik ikke et ben til jorden i fjerde periode. Dette betød, at Aabyhøj kunne løfte pokalen, og dermed kalde sig selv vindere af pokalturneringen 2018/19.

Aabyhøj vandt kampen med cifrene 59-79. Kampens topscorer var Stevnsgades Hanna Sheikh med 26 point. Aabyhøjs topscorer var Malene Pedersen med 19 point.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Er du i tvivl om, hvem der er semifinaleklar? Find ud af det lige her.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits sejrede sikkert, da de søndag mødte Værløse Blue Hawks i Rise Sparekasse Arena. Rabbits vandt med 108-70.

Horsens IC

Horsens IC er ude af pokalturnering, efter de i søndagens kvartfinale blev besejret af Team FOG Næstved.

Basketligaen

Randers Cimbria er videre i pokalturneringen efter en sejr på 96-107 over theView Copenhagen.

Bakken Bears

Bakken Bears er videre til semifinalen i pokalturneringen efter en sejr på 59-105 mod Falcon Basketball.

Bakken Bears

Ny dansker-update. Vi har haft adskillige danskere i aktion i ugen der gik, og som noget nyt kårer podcastens værter, Alexander Christiansen og Sebastian...

BMS Herlev

Falcon er videre i pokalturneringen efter en sejr over BMS Herlev. Falcon, der spiller i 1. division, vandt kampen med 26 point og er...

BK Amager

Randers Cimbria sejrede lørdag og er videre i landspokalturneringen, men kampen vil ikke blive husket for Randers´ sejr mod BK Amager.