fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Zohore efter dansk triumf: EM ville betyde rigtig meget

Jonas Zohore har været med i mange år for Danmark, og efter en vigtig dansk sejr mod Georgien sætter den 32-årige leder ord på betydningen af en potentiel EM-kvalifikation.

Foto: fiba.basketball

Danmark fik den perfekte start på EM-kvalifikationen, da de slog Georgien 75-69 fredag aften.

Fullcourt.dk var til stede i Arena Næstved, og her fik vi en snak med 32-årige Jonas Zohore.

Den gode start på kvalifikationen forstærker kun troen på en mulig EM-slutrunde, og for Zohore er det måske sidste udkald, hvis han skal prøve kræfter med en stor international turnering for landsholdet:

“Vi var lige ved at kvalificere os sidste gang, så det her det betyder rigtig meget for mig, fordi det er formentlig min sidste gang, så det er en rigtig vigtig sejr”, fortæller Jonas Zohore og lægger ikke skjul på sine følelser efter opgøret:

“Jeg er også lidt følelsesladet lige nu, kan jeg mærke, fordi Georgien er et rigtig godt hold, og de har nogle rigtig gode profiler – i dag stepper Shengalia op for dem, så det betyder meget, at vi kan slå det her hold”, siger Zohore.

Jonas Zohore er en af de spillere, der har været med i flest kampe for det danske landshold. Han har derfor også fulgt en udvikling for sporten i Danmark, hvor han virkelig kan mærke, at der nu sker noget:

“Det ville betyde rigtig meget. Jeg har været med nu i snart 13 år, jeg har kæmpet i mange år, i mange kampe, og det betyder, at der sker noget i dansk basket, at vi har muligheden nu her”, siger Zohore til Fullcourt.dk.

En stærk trup med store talenter: “Smuk udvikling”

Danmark er udover Georgien i gruppe med Finland og Serbien. Da Finland er værter ved EM 2025, er der kun to tilgængelige billetter at hente til slutrunden. Serbien, som blev sølvvindere ved VM 2023, er store favoritter til at tage den ene plads.

Danmark ser derfor også ud til at være i en mere eller mindre direkte duel med Georgien om den sidste EM-plads. Sejren fredag er derfor utroligt vigtig, selvom der stadigvæk er fem kampe, der skal spilles.

Ifølge Jonas Zohore er det gode spil et udtryk for en stærk trup, hvor særligt de unge spillere viser sig frem:

“Vi har en rigtig god trup, og vi har rigtig mange unge talenter, som kommer med nu. Tobias (Jensen red.) har virkelig imponeret mig i dag, og man ser for hver runde, at der kommer nogle nye ind, stepper op, tager over og udvikler sig. Det er meget smukt at se den udvikling, der sker der.”

Tobias Jensen var en af de unge spillere, der leverede en stor præstation fredag aften. Både ham og Zohore leverede fem point hver, men det var særligt i andre facetter af spillet, hvor de bidrog til den danske sejr.

“Ser godt ud nu”

Sejren kan betyde rigtig meget for de danske chancer i gruppen, og det efterlader derfor også en god følelse hos Jonas Zohore:

“Det føles godt, og det føles fortjent.  Det er stort, at vi kan tage den første sejr på hjemmebane og starte godt ud”, siger han og fortsætter:

“Det kommer til at betyde meget med marginalerne, fordi vi kan begge (Georgien og Danmark red.) slå Finland, og Serbien bliver svær. Så den er super vigtig, og lige nu er det bare mega tilfredsstillende og fortjent”, siger Jonas Zohore.

I aftenens anden kamp i gruppe G vandt Serbien sikkert 77-61 mod Finland. De beholder derfor favoritværdigheden, men Danmark har sat sig selv i en god position til at tage en af pladserne.

Zohore synes også, at mulighederne for en overraskelse ser ganske fine ud nu:

“Selvfølgelig var vi ikke spået som favoritterne, men vi har efterhånden bevist os selv, og vi kan godt overraske. Jeg synes det ser godt ud nu”.

Danmark skal igen i aktion på mandag, hvor de besøger Finland.

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Landshold

Farum Arena bliver ny hjemmebane for det danske herrelandshold, der foreløbig siger farvel til Arena Næstved.

Bakken Bears

De to tidligere Basketliga-spillere Deng Adel og Koch Bar er blevet udtaget til Sydsudans bruttotrup frem mod sommerens Olympiske Lege i Paris.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.