fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Værløse Blue Hawks besejrer Holbæk-Stenhus i spændende opgør

Et opgør med kamp til stregen udspillede sig torsdag aften i Holbæk Sportsby. Hjemmeholdet tog imod Værløse Blue Hawks i et opgør, som gæsterne var bedst i. Blue Hawks vandt kampen 70-78.

Foto: Matthias Storgaard - Stuntdouble Media

Efter en pause med kampe i pokalturneringen, så var Basketligaen tilbage på programmet med to kampe torsdag aften. Den ene kamp var Holbæk-Stenhus mod Værløse Blue Hawks.

Opgøret mellem de unge mandskaber blev en kamp, hvor Værløse Blue Hawks havde kontrollen i størstedelen af kampen, men hjemmeholdet havde periode, hvor de dominerede og hentede ind på Værløse’s føring. Men gæsterne viste, at de var de bedste på aftenen.

Kampen mellem de to hold sluttede 70-78 til Værløse Blue Hawks.

Gode fra distancen

Det var gæsterne fra Værløse, som fik den bedste start på kampen. De havde nemmere ved at komme til kurven og finde skudene fra distancen, som blev deres bedste våben i perioden. Ret hurtigt havde Værløse ramt den del scoringer fra distancen, der var med til at give dem den flotte start.

Undervejs i perioden lavede begge mandskaber en del steals, hvor de hurtigt kom ned i modsat ende med øjenene rettet mod kurven. En af ture stod Pablo Marías for. Han snupper bolden fra en Værløse-spiller, hvorefter han drøner ned i modsatte ende. Han sætter sin modstander med en bag-om-ryggen aflevering til sig selv, som skaber et hul i defensiven, så han lagde den nemt i til to point.

Det blev en intens periode med en del fejl og turnovers, men det blev gæsterne, der kunne gå mest tilfredse til bænkene efter de første ti minutter. De udnyttede deres chancer i første periode.

Efter kampens ti første minutter var stillingen 11-26 til Værløse Blue Hawks.

Holbæk comeback

I begyndelsen af perioden havde Holbæk svært ved at komme igang, ligesom i første periode. De kunne ikke ramme deres forsøg, hvilket betød, at Værløse kunne udbygge deres føringen uden de helt store problemer.

Holbæks Zidane Moore ville dog det anderledes. Han havde ikke scoret nogle point i kampens første periode, men han fandt sit spil. Han rammer tre skud fra distancen, der er med til at lukke hullet til Værløse, men også sætte gang i deres spil.

De spiller flot basketball mod slutningen af perioden, så de kunne begynde at se enden af Værløse.

Som kronen på værket, kunne Zidane Moore sluttet anden periode med en trepointsscoring mere, så de kun var ni point bagud til pausen. Stilling inden tredje periode var 34-43 til Værløse Blue Hawks.

Momentumskift

Holbæk-Stenhus forsatte deres flotte spil fra anden periode, da de kom ud fra pausen. De spillede godt sammen, hvilket betød, at de ret hurtigt havde indhentet gæsterne fra Værløse. Hjemmeholdet formår også at komme foran, men det tillod Værløse dem ikke ret længe. De kom foran, men kampen var lige igen.

Imod slutningen af periode fik Værløse bedre gang i spillet. De fik gang i det spil, som de også spillede i kampens to første perioder, hvor de udnyttede Holbæk-fejl.

Holbæk havde svært ved at få lagt bolden i kurven, når de først var i offensiven. De havde mistet deres flotte momentum. Der kom dog nogle scoringer fra hjemmeholdet, som fik gang i Holbæk Sportsby, men Værløse svarede dem ofte igen i den anden ende.

Inden kampens sidste periode var stillingen 56-63 til Værløse Blue Hawks.

Kamp til det sidste

Begge mandskaber havde lidt svært ved at score i begyndelsen af perioden, hvilket nok passede Værløse Blue Hawks bedst. De havde en solid føring, der bare skulle sikres i kampen sidste periode. Selvom det så svært ud for Holbæk-Stenhus, så gav de aldrig op. De kæmpe til det sidste, men marginalerne var ikke med dem til aftenens kamp.

Efter en periode, hvor Værløse kunne køre kampen hjem på rutinen, så sluttede kampen 70-78 til Værløse Blue Hawks.

Brandvarm spanier

Efter den flotte og tætte kamp, så var der en spiller, der lige havde gjort sig ekstra bemærket i kampen. Holbæk-Stenhus’s Samuel Franco spillede en brandkamp, hvor fortjent sluttede som kampens topscorer med 24 point og 5 rebounds i opgøret.

Næste runde

Der går en del dage, før begge mandskaber skal spille igen i Basketligaen. Holbæk-Stenhus skal møde en svær modstander i deres næste kamp, når de får besøg af Bakken Bears. Den kamp skal spilles den 29. november i Holbæk Sportsby.

Der går endnu længere, inden Værløse Blue Hawks skal spille igen. De skal først spille den 9. december, når de skal møde Team FOG Næstved i Søndersøhallen.

 

 

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...