Svendborg Rabbits rejser sig efter midtugens pokalnederlag

Svendborg Rabbits hentede søndag eftermiddag en vigtig sejr i Basketligaen mod Værløse Blue Hawks, der ellers viste særdeles gode takter i opgøret.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Efter et ærgerligt nederlag og pokal-exit til Bakken Bears tidligere på ugen, skulle Svendborg Rabbits søndag eftermiddag forsøge at rejse sig på udebane mod Værløse Blue Hawks.

Kampen så længe ud til at blive tæt, men med en flot og effektiv afslutning på tredje quarter, lagde Svendborg fundamentet til en 10-pointssejr i et opgør, med mange skiftende føringer og imponerende spil fra Værløse, der flere gange i sæsonen har vist potentialet i den første halvdel af deres kampe.

Skiftende føringer og en overraskelse i syne

Svendborg Rabbits kom bedst ud af starthullerne til dagens opgør, og fik sat både Sebastian Åris og Oscar Jørgensen op til flere gode afslutninger, mens Værløse Blue Hawks i åbningsminutterne manglede den sidste skarphed i afleveringerne til at komme frem til en god afslutning. Det resulterede i en 6-16 føring til udeholdet fra det sydfynske efter lidt over 4 minutters spilletid af første quarter.

Med 5 minutter og 20 sekunder tilbage af første quarter skiftede Svendborg Sebastian Åris ud, mens Værløse satte den tidligere Rabbits-spiller, Peter Møller, på banen. Det skulle vise sig at få afgørende betydning for udfaldet af første halvleg.

Peter Møller viste lynhurtigt sit værd og på halvandet minut scorede han først på et layup, stjal bolden, blev fejlet og sænkede derefter 2 straffekast. Det satte for alvor et Værløse-comeback i gang.

Med to 3-pointsscoringer i træk fra Møllers hånd samt to straffekastscoringer fra Martin Poulsen, kunne hjemmeholdet se sig selv være foran 26-20 ved første quarters afslutning.

Fra anden quarters begyndelse kom Sebastian Åris tilbage på banen for Svendborg, for at få styr på defensiven. Offensivt forsøgte gæsterne at få bugt med Værløses zoneforsvar, ved aggresivt at drive mod kurven. Det lykkedes og efter få minutter, kunne Mikkel Planthin fuldende et 10-0 run, da han modtog bolden helt fri i det ene hjørne, hvorfra han kunne sende en 3’er i nettet.

Bedst som det så ud til at Svendborg skulle få overtaget i kampen, vågnede Værløse igen op og bed fra sig. Ved stillingen 28-35 scorede Asbjørn Nerlov og Martin Poulsen en 3’er hver som gjorde det til 34-35, og med lidt under 3 minutter tilbage af halvlegen kunne Poulsen gøre det til 38-38, efter at udeholdets Oscar Jørgensen havde begået en usportsligfejl, som sendte landsholds-guarden på straffekastlinjen.

Efter en flot afslutningen på havlegen kunne hjemmeholdet fra Værløse lettere overraskende gå til pause med en føring på 44-42, og en sejr inden for rækkevidde.

Åris viser klassen

Modsat starten på første og andet quarter formåede Værløse fra anden halvlegs start at holde Svendborg i skak, og halvejs igennem tredje periode, indtog hjemmeholdet da også førerpositionen i kampen. Men da Sebastian Åris først assisterede Aaron Levarity bag 3-pointslinjen og efterfølgende selv scorede to gange fra distancen, havde den dygtige forsvarsguard for alvor vist vejen og sendt Svendborg på sejrskurs.

Anført af Åris, der scorede 14 point i tredje quarter missede Svendborg ligeledes heller ikke et skud i de sidste 3 minutter af periodens afslutning. Det gav fynboerne en 63-71 føring forud for fjerde quarter.

Udover et 5-0 run fra Værløse ved stillingen 67-82, fandt hjemmeholdet aldrig for alvor fodfæste igen, efter Svendborgs flotte afslutning på tredje quarter. Det betød også at udeholdet kunne cruise en 79-89 sejr i land.

Kampens topscorer blev Sebastian Åris med 26 point. Åris scorede på 54% af hans 3-pointsforsøg, leverede 6 assists og havde derudover kampens bedst +/- på +27.

Derudover gjorde de danske profiler, Martin Poulsen, Peter Møller, Mathias Bak og Asbjørn Nerlov en flot figur for hjemmeholdet, hvor Nerlov sluttede som Værløses topscorer med 18 point. Martin Poulsen havde 17 point og leverede 4 af holdets i alt 6 steals i kampen.

På trods af den gode indsats endte kampen som så mange gange før med en sejr til Pro A holdet fra Svendborg, mens Pro B holdet fra Værløse må erkende, at de stadig mangler de sidste procenter i kampenes slutfase, for at være med i den absolutte top.

Se andre spændende artikler