Svendborg løb med sejren i en tæt kamp på hjemmebane

Svendborg Rabbits slipper afsted med sejren efter et sent skub fra Bakken Bears. De vinder den tætte kamp 83-82.

Der var torsdag aften lagt op til en stor kamp, hvor Svendborg Rabbits tog imod Bakken Bears. Svendborg har haft det rigtigt svært i kampene mod de øverste fire hold, og Bakken kunne med en sejr have sneget sig op på førstepladsen. Men sådan skulle det ikke blive.

Bears havde i deres seneste kampe slået de andre hold i top-fire og lignede et hold, der havde fundet formen. Det satte Rabbits dog en stopper for i dette opgør, som hjemmeholdet vandt 83-82.

Udnyttede god stemning

Der var gratis entré for beboere i Svendborg og omegn, så der var godt fyldt op på lægterne i ‘Kaninhulen’. Det skabte noget af en stemning fra start, og det udnyttede Rabbits. De var klart bedst spillende i første periode og fik hurtigt opbygget en føring.

Den fyldte arena fik kun endnu mere at juble over i slutningen af første periode, hvor Jermaine Marrow ramte en flot ‘buzzer-beater’, der udbyggede Svendborgs føring til 12 point efter første periode.

Rabbits fortsatte deres fine spil i anden periode. De ramte utroligt godt fra trepointslinjen og fik flere åbne afslutninger tæt ved kurven. Hver gang Bakken kom tæt på, stak Svendborg af igen. Bjørnene fik dog skåret lidt af føringen væk, og ved halvleg, var de kun bagud med seks point.

Tæt anden halvleg

Anden halvleg af kampen var en mere tæt affære. Bakken kæmpede sig tættere på Svendborg, som ellers forsvarede sig fint. Med tre og et halvt minut tilbage af tredje periode, ramte Darko Jukić en flot trepointsscoring, der gav Bears føringen. Herefter gik føringen frem og tilbage mellem de to hold resten af perioden.

Svendborg sluttede tredje periode rigtigt flot af, og Jermaine Marrow ramte sin anden buzzer-beater i kampen. Dette gav kaninerne noget momentum på vej ind i sidste periode.

Ukoncentreret spil

Gennem kampen var spillet generelt noget ukoncentreret og sløset fra Bakken Bears. De havde 18 turnovers i kampen, og startede fjerde periode ud med at smide bolden væk to gange i streg. Selvom Bakken smed bolden væk og spillede ukoncentreret, fulgte de alligevel med Svendborg, der holdte noget bedre fast på bolden, end Bakken.

Første sejr over Bears i lang tid

Kampen var tæt helt ned til de sidste sekunder og Bakken Bears forsøgte at lave et sent skub. Føringen skiftede frem og tilbage, men Svendborg trak det længste strå og vandt kampen med ét point, 83-82. Selvom Rabbits ikke som så havde noget at spille for, var det tydeligt, at de alligevel var kommet for at spille. Sejren var Svendborg Rabbits første sejr over Bakken Bears i Basketligaen siden marts 2021.

Kaninerne blev ført an af amerikanerne Jermaine Marrow og Brantley Bynum, der begge scorede 18 point på effektiv vis. For Bears var det Elijah Childs, der førte an med 17 point på fine procenter, og Darko Jukić med 13 point og ni assists.

Nederlaget betyder, at Team FOG Næstved har indtaget førstepladsen med to point ned til både Randers Cimbria og Bakken Bears, der begge har en kamp i hånden.

Bears får en mulighed for revanche mod Rabbits, når de to hold i næste kamp møder hinanden igen, denne gang i Smilets By. Den kamp bliver spillet mandag den 17. april klokken 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Estiske Keila Coolbet blev sat på plads af Bakken Bears, der sejrede på udebane med cifrene 48-82.

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Bakken Bears kom godt fra land i den nye sæson i European North Basketball League, da engelske Bristol Flyers blev slået med 83-72.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

Trods en flot første halvleg led Bears Academy lørdag eftermiddag et nederlag til Randers Cimbria på 93-73.