fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Sejr over BC: Team FOG Næstved løb med sejren til allersidst

Tilskuerne i Hal 1 fik en masse for pengene, da Team FOG Næstved tog imod BC Copenhagen. Gæsterne viste tænder, men hjemmeholdet løb med sejren. Team FOG Næstved vandt 87-80 over Team FOG Næstved.

Foto: Bent Adolfsen

I torsdagens opgør i Basketligaen skulle Team FOG Næstved prøve kræfter mod BC Copenhagen. Sidste års sølvvindere havde vundet deres tre første kampe, hvor den seneste blev en kæmpe-sejr over BMS Herlev. Gæsterne fra København havde også vundet deres seneste kamp. De havde i en kamp, der kom i overtid, besejret Randers Cimbria. Så BC ved godt, hvordan man slår nogle af ligaens tophold.

Det blev en utrolig tæt affære, hvor føringerne skiftede konstant i løbet af kampen. BC Copenhagen viste, at de ikke skal undervurderes i denne sæson. Det blev hjemmeholdet, der viste, at de havde lidt ekstra at give af. Kampen sluttede 87-80 til Team FOG Næstved.

Gæsterne kom bedst fra start

Kampens første periode startede med lyn og torden for BC Copenhagen. Gæsterne kom blæsende fra start mod et Næstved-hold, som ikke rigtig kunne komme i gang fra begyndelsen. Der skulle gå tre minutter og tredive sekunder inden Næstved fik deres første point i kampen.

Det var en velkendt spiller i Næstved, som gav BC Copenhagen deres flotte start. Martin Poulsen var første periodes helt store oplevelse, da han førte an i den gode start. Det flotte begyndelse af BC Copenhagen satte sit præg på hjemmeholdet. Team FOG lavede en del angrebsfejl, da de var i offensiven.

I takt med tiden løb af uret gik kampen lidt i stå. Men lige pludselig skete der noget for hjemmeholdet. De fik tur i skudene fra distancen. Team FOG Næstved hentede en masse point på trepointsskudene. Da kampens første ti minutter var gået, stod der 17-19 til gæsterne fra København.

Trepointsskudene fortsatte

Efter den lille pause mellem perioderne, startede gæsterne med et ungt line-up, hvilket resulterede i en start, hvor Næstved hurtigt fik hentet de to point, der skilte holdene inden pausen.

Team FOG Næstved sendte stadig skudene fra distancen afsted med stor succes. Et par minutter inde i anden periode var 20 ud af 22 point af Næstveds point kommet fra distancen.

Torsdagens kamp blev også præget af en del skridt-kald, og det var med til at flowet ikke rigtig kom i gang i anden periode.

Perioden sluttede 38-35 til Team FOG Næstved, men holdene spillede helt lige op med hinanden.

BCs bedste periode

Tredje periode blev gæsternes bedste periode. William Vang, Martin Poulsen og resten af BC-mandskabet viste, at de skal tages seriøs i denne sæson af Basketligaen. De udnyttede, at Næstved ikke rigtig dækkede op i tredje periode. Og de fik hurtigt hentet de point, som de var bagud efter anden periode.

Den sparsomme Næstved-defensiv kostede dem en føring, da de heller ikke rigtig kunne få lavet de point, der skulle til, før de kunne følge med det velspillende BC-mandskab.

Efter den flotte periode havde BC fået vendt kampen til deres fordel. Stillingen inden kampens sidste periode var 58-63 til BC Copenhagen.

Intens periode gik Næstveds vej

Kampens sidste periode blev en tæt affære. Team FOG Næstved havde fem point, som de skulle indhente, mens BC Copenhagen ville kæmpe for at tage deres anden sejr i denne sæson.

En hurtig trepointsscoring af Næstveds Devon Cooper åbnede hjemmeholdets run for at indhente BC. Næstved scorede oftere og oftere, mens der gik længere i mellem scoringerne hos gæsterne. Det betød, at føring hurtigt blev hentet, og hjemmeholdet fik opbygget en komfortabel føring.

BC forsøgte til det sidste, men de manglede lige det held, som skal til i kampens døende minutter.

Næstved fik opbygget en 14-pointsføring, men BC fik hentet lidt ind på den føring, inden kampens sidste buzzer sendte sit høje lyd ud for sidste gang. Kampen sluttede 87-80 til Team FOG Næstved, som stadig er ubesejret i sæsonen.

Tilbagevendende topscorer

Han kender Hal 1 i Næstved. Han har spillet der i de to sidste sæsoner, men Martin Poulsen vendte tilbage til Næstved som BC-spiller. Han viste sin gamle hjemmebane i Næstved, at han godt kan score mod sin tidligere arbejdsgiver. Han sluttede kampen med 21 point, 9 assists og 5 rebounds.

Team FOG Næstveds topscorer blev profilen, Gus Okafor, der sluttede med 19 point, hvor han ramte 68 procent af skudene fra distancen.

Næste runde

BC Copenhagen skal vente en uges tid endnu, inden de igen skal hoppe i basketstøvlerne. De får besøg af Horsens IC, som tager turen til landets hovedstad for at spille mod BC Copenhagen. Den kamp skal spilles torsdag den 12. oktober klokken 19:15 i Nørrebrohallen.

Team FOG Næstved har en endnu længere pause, inden de skal spille igen. Torsdag den 19. august skal de en tur til Kronjylland, hvor Randers Cimbria er klar til at byde dem op til dans. Den kamp bliver fløjtet i gang klokken 19:15 i Arena Randers.

 

 

 

 

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Der var drama til det sidste i Skovlunde hallen, da BMS Herlev besejrede Holbæk-Stenhus i første runde i Playoff B. Efter en kamp med...

Basketligaen

BK Amager tog lørdag eftermiddag i mod BC Copenhagen i slutspillets første kamp. Selvom BK Amager var foran det meste af kampen var det...

Basketligaen

Svendborg Rabbits profilen, Jacob Enevold Jensen, indstiller sin professionelle basketballkarriere med øjeblikkelig virkning. Han har spillet på sydfyn siden august 2017.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Basketligaen

Kampen om placeringerne i top seks er blevet afgjort. Det blev Værløse Blue Hawks, der sikrede den sidste plads. Det gjorde de efter sejren...

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Basketligaen

Der var ingen slinger i valsen, da Værløse Blue Hawks trådte et skridt nemmere pladsen i Playoff A. De besejrede Holbæk-Stenhus med 99-80.

Basketligaen

Intet er afgjort endnu. Værløses flotte sejr over Randers har gjort, at både BC Copenhagen og Værløse kan tage pladsen i PLAYOFF A. Læs...