Sejr i Randers: Team FOG Næstved tog vigtigt skridt i retningen af deres første finaleplads

Randers Cimbria var tvunget til at vinde på hjemmebanen, hvis ikke Team FOG Næstved skulle have matchbolden på mandag. Det blev en utrolig tæt og intens kamp, men det blev gæsterne, der løb med sejren. Kampen sluttede 94-97.

Semifinalerne i Basketligaen er for alvor blevet skudt i gang.

I serien mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria var stillingen inden torsdagens kamp 1-0 til Team FOG Næstved, da de i mandags vandt første kamp på hjemmebanen i Næstved.

Så torsdag skulle Randers Cimbria forsøge at hente en sejr på Næstved, så serien kunne blive åbent op igen.

Det blev en tæt affære mellem de to mandskaber. Men det blev Team FOG Næstved, som kunne tage fra Arena Randers med en sejr. Efter en dramtisk fjerde periode, sluttede kampen 94-97 til Team FOG Næstved, der nu kun er én sejr fra at stå i deres første finale i Basketligaen.

Tæt fra tip-off

Fra kampens første sekunder var det hjemmeholdet, som kom bedst fra start. De ramte deres skud, og de havde ikke de store problemer, når Næstved-defensiven skulle brydes igennem. Specielt Cimbrias stjernespillere havde ikke problemer, når der skulle point på tavlen.

Det var først da Næstveds Thik Bol lavede holdets fire første point, at de resterende Næstved-spillere kom i gang. I de følgende par minutter var det en kamp med skiftende føringer.

I løbet af perioden fik Randers Cimbria skrabet en del fejl til sig, hvilket betød, at Næstved overtog momentum i kampen. Gæsterne kom så meget foran, at Randers-træneren, Jimmy Moore, blev tvunget til at tage en time-out, så de kunne forsøge at stoppe Team FOGs momentum.

Det hjalp umiddelbart ikke noget lige efter den korte time-out. Næstved fortsatte derud ad.

Det skiftede dog, da Jonathan Klussmann ramte et flot skud fra distancen, som fik Arena Randers op af sæderne.

Allerede inden Randers-tilskuerne kunne nå at sætte sig, kom der endnu et highlight fra hjemmeholdet. Mikel Beyers kastede en perfekt bold til Nathan Scott, som griber den i luften, og dunker den det bedste han har lært. Flot alley-oop dunk og kampen var tæt og helt åben igen.

Første periode slutter 21-23 med gæsterne fra Næstved i front.

En semifinale værdig

I anden periode var det gæsterne, som kom bedst ud af starthullerne, men mønsteret fra kampen første periode gentager sig. Randers Cimbria indhenter lynhurtigt igen. Stemningen fra tilskuerne smittede af på spillet på banen. Det var en utrolig intens basketballkamp, som tilskuerne var vidne til i Arena Randers.

Tempoet var højt, der var mange fejl og små skænderier på banen. Det kunne mærkes, at der var noget på spil for begge mandskaber.

Kampens anden periode var tæt og en semifinale værdig.

Da holdene gik til pause var stillingen 43-47 til Team FOG Næstved.

Frem og tilbage

Team FOG Næstveds Mike Mcguirl åbnede kampens tredje periode med et brag, da han sender bolden afsted bag trepointslinjen. Den går i, og hele Næstved-bænken flyver op ad stolen af glæde over den perfekte start på perioden.

Desværre for Randers Cimbria, så får en af deres helt store profiler, Bakary Camara, hurtig sin fjerde fejl, da tredje periode er et par minutter gammel. Så han ryger ud på bænken.

Det gav Næstved en lille fordel, hvilket de udnyttede. De fik slået hullet ned til Randers Cimbria.

Det holdte dog heller ikke ret længe. For det lykkedes Randers Cimbria at vende kampen endnu en gang, så kampen blev tættere og tændingen på banen større.

Den tænding kommer til udtryk, da Nathan Scott endnu en gang viser, at han arbejder godt i de højere luftlag. Han modtager en bold i luften og scorer to nemme point med det nedadgående skud.

Lidt efter får Næstveds Rodney Chatman en teknisk-fejl, som sender Randers Cimbria på straffekastlinjen. Det skuder bliver ramt, og kampen er igen helt lige.

Der er skiftende føringer i resten af tredje periode, hvilket får stemningen i top i hallen. Det lignede kort, at hjemmeholdet kunne gå ud efter tredje periode med en lille føring, men Martin Poulsen fra Team FOG Næstved ville det anderledes. Efter lidt tumult om rebounden, får den danske profil puffet bolden op mod kurven, og den går i.

Stillingen inden kampen sidste og afgørende periode var 65-65.

Hektisk afslutning

Kampen sidste periode startede præcist som tredje periode gjorde. Mike Mcguirl rammer et flot skud fra distancen, og Næstved-bænken elskede det. Gæsterne fik ret hurtigt skabt momentum. Så Jimmy Moore trak endnu en time-out, så han kunne få styr på sine Randers-drenge.

Det var en rigtig god beslutning. For Klussmann og co. kom hurtigt tilbage, så der var dømt drama til det sidste i torsdagens kamp. Det virkede som om, at fokusset hos begge mandskaber lå i offensiven. For der blevet scoret nogle virkelig nemme point i begge ender, men det åbnede kun kampen mere op.

Efter nogle turn-overs og fejl fra Team FOG Næstved, fik Randers for 117. gang lukket hullet op til gæsterne. Tilskuerne i Randers blev forkælet med spændende og intenst basketball.

Intensiteten kunne ses på banen, når bolden ikke var sikkert i hånden på en af spillerne. Lige så snart, at man kunne fornemme en løs bold eller lidt slinger i valsen hos modstanderen, så gik begge mandskaber efter bolden med alt de kunne holde til. Et eksempel på det skete, da Rodney Chatham kastede sig ihærdigt efter en bold, hvorefter han havner under benene på hans holdkammerater, der befinder sig på Næstved-bænken.

I kampens sidste 20 sekunder var Team FOG Næstved foran med otte point, men efter to vigtige trepointsscoringer fra Jonathan Klussmann og Mikel Beyers, var Næstved kun foran med to point.

Det tvang Randers Cimbria til at fejle, så de kunne få stoppet tiden. Det sendte Mike Mcguirl på linjen. Han brænder et, men rammer også et. Det blev også kampens sidste scoring.

Stilligen var 94-97 til Team FOG Næstved, da kampen var slut.

Kampens topscorer

Det blev, ikke overraskende, Mike Mcguirl, som sluttede med flest point. Næstveds store profil toppede listen med 25 point, 7 assists og 5 rebounds.

Han var dog ikke alene i toppen. For Randers Cimbrias Jonathan Klussmann var lige i hælene på ham. Den danske profil sluttede med 24 point, 4 assists og 4 rebounds.

Bakken Bears på tribunen

Selvom kampen i Arena Randers var mellem Randers Cimbria og Team FOG Næstved, så var det ikke kun de to holds spillere, som var de eneste Basketligaen-spillere, der var til stede i Arena Randers.

For Silas Oriane, som spiller for Bakken Bears og Bears Academy, var på lægterne til dagens kamp, selvom hans eget hold spillede deres semifinalekamp nummer to i Horsens samtidig med kampen i Randers.

Han var der sammen med en spiller fra Bears Academy og en assistenttræner også fra Bears Academy, som tog noter under kampen mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria.

Næste runde

Nu er stillingen 2-0 til Team FOG Næstved. Det betyder, at de kan lukke serien, hvis de skulle gå han at vinde næste kamp mellem de to.

Mandskaberne skal mødes igen på mandag, hvor det igen er i Næstved, at de skal krydse klinger.

Kampen bliver spillet mandag den 1. maj klokken 19:15 i Næstved.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

Trods en flot første halvleg led Bears Academy lørdag eftermiddag et nederlag til Randers Cimbria på 93-73.

En stor fjerde periode af Svendborg Rabbits sikrede dem en hjemmebanesejr på 76-74 mod Randers Cimbria.

Bakken Bears hentede sæsonens første sejr, da de gæstede Holbæk-Stenhus. Kampen endte 77-103 i Bakkens favør.