fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Optakt: Svendborg tager imod Horsens IC

To af ligaens tophold møder hinanden i første runde af Basketligaen. Svendborg Rabbits får besøg af Horsens IC i en af torsdagens Basketligaen-opgør.

Foto: MJ - Horsens

Den bedste række i Dansk basketball er tilbage. Og allerede i ligaens første runde er der store kampe på programmet. En af de helt store kampe bliver den ene af de to kampe, der spilles i dag. Svendborg Rabbits får besøg af Horsens IC. Begge hold med ambitioner om at kæmpe med om de sjove pladser i Basketligaen.

Svendborg Rabbits – Horsens IC

Svendborg Rabbits

Dansk projekt:

Klubben fra sydfyn vil have revanche i den her sæson. Sidste sæson gik ikke, som man havde forventet, og den er nok forlængst røget i glemmebogen. Svendborg Rabbits er en af klubberne i ligaen, hvor man er begyndt at satse lidt mere på et projekt med unge danske spillere, en kerne af danske profiler og udenlandske spillere.

Det projekt afspejler sig også tydeligt, når man tager et kig ned over kaninernes holdkort. Den unge del af Svendborg mandskabet er repræsenteret af Tyrese Dada, Kalle Lynggaard Dyrholm, Gabriel Johan Vogel, som allesammen er nye i Svendborg, og Sofus Hultén, der er vokset op i klubben fra sydfyn.

Kernen af danske profiler består blandet andet af Jacob Enevoldsen og Anton Harbo, som begge kender klubben. Men der er også kommet en ny, dansk spiller til Svendborg, som uden tvivl også bliver en vigtig spiller. Andreas Mortensen har byttet Herlev ud med Svendborg, så han kan være en del af det nye projekt i Svendborg.

Klubben har også fået hentet godt ind af udenlandske spillere. Haimer Wright, Ilmari Toikkanen og Tyrn Flowers er nogle af de udenlandske spillere, som også bliver en vigtig del af Svendborg i den kommende sæson.

På trænerposten er klubben fundet noget stabilitet med Mads Andersen som cheftræner. Han blev forfremmet i sidste sæson, da John Lattimore og klubben stoppede samarbejdet. Der er dog et nyt ansigt på trænerbænken i Svendborg. For der er blevet hentet en ny assistenttræner til klubben. Jan Hricko kommer til at være Mads Andersens nye højrehånd i den kommende sæson. Hricko overtager pladsen for Alex Arias, som er rykket til Georgien.

Horsens IC

Hos Horsens IC har man gang i noget, som minder om det, Svendborg laver. De gule har hevet en masse spillere fra deres egne ungdomsrækker op på førsteholdet, så de kan starte deres udviklingen i Basketligaen.

De unge fra HIC har til gengæld fået en kerne af bund solide Basketligaen-spillere, som kan være med til at vise, hvordan spillet skal spilles i Forum Horsens. Leonardo Carlino, Liam Churchill og Frederik Rungby tager allesammen en sæson mere i klubben. Alle tre er spillere, som har spillet en stor rolle for klubben i sidste sæson.

Udover de tre førnævnte, så har klubben hentet to store navne tilbage til Basketligaen. Gage Davis, som tidligere har spillet i Horsens og Sami Eleraky, der har spillet for Randers Cimbria.

Der er selvfølgelig også hentet nye navne til klubben. Greg William Jr. og Kur Jongkuch er nogle af dem, som skal spille deres første sæson i Basketligaen. Horsens har også handlet lidt i hos ærkerivaler. For de har denne sommer hentet Marius Kirkholt i Bakken Bears/Bears Academy.

Klubben mistede dog en af de helt store profiler igennem mange år. Vedran Borovcanin stoppede med at spille professionel basketball. Men han er stadig en del af HIC-organisationen. Han er blevet manden, der styrer slagets gang. Han overtager trænerposten i Horsens.

Kampstart

Kampen mellem de to mastodonter bliver spillet i Rise Sparekasse Arena i aften klokken 19:15.

 

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen har skrevet kontrakt med den tårnhøje australier Nathan Pond, der er klar til sin første sæson som professionel basketballspiller i Europa.

Basketligaen

Den danske ungdomslandsholdsspiller Magnus Langager vil fra næste sæson være en del af Bears Academy, oplyser aarhusianerne på Facebook.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.