fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Nedturen i Svendborg fortsætter

Foto: MJ Horsens

Onsdag var der to kampe på programmet i Svendborg. Først landskampen mellem Danmark og Australien. Og bagefter var der basketball på programmet igen. Værterne fra Svendborg tog imod Horsens IC.

Selvom det længe lignede en sejr til hjemmeholdet, så fik de gulklædte fra Horsens vendt kampen til deres fordel i kampens sidste periode. Horsens IC vandt opgøret 84-88 over kaninerne fra Svendborg.

Kaninerne var bedst i første to perioder

Første periode var noget af en rodebutik. Det var gæsterne fra Horsens IC, som kom bedst fra start. Rabbits lavede en masse turnovers, som Horsens IC formåede at udnytte. Det lykkedes dog Svendborg Rabbits at stoppe Horsens IC i deres gode spil.

De fik vendt spillet så godt, at de fik tilkæmpet sig et solidt forspring. Rabbits spillede hurtigt og effektivt basketball, der gjorde det svært for Horsens at følge med. I slutningen af første periode ramte Kentwan Smith et vigtigt skud fra distancen, som gav Rabbits den komfortable føring, som perioden sluttede med. Kampens første periode sluttede 28 – 17 til kaninerne.

Anden periode startede som den første sluttede. Svendborg Rabbits var gode i begge ender af banen. Horsens IC havde svært ved at komme til afslutninger. Og når de så fik afsluttet blev den enten blokket af en Rabbits-spiller eller gik simpelthen ikke i.

Det virkede som om, at Horsens IC var meget afhængige af Chris Lykes. Han var næsten den eneste fra gæsterne, som bragte noget energi på banen af de gulklædte spillere.

Svendborg sluttede perioden bedst af, men det lykkedes dog Horsens IC at hente lidt ind på føringen til Rabbits. Anden periode sluttede 47-38 til hjemmeholdet

Vedran vendte opgøret

I kampens tredje periode var det Horsens IC, der viste, hvor skabet skulle stå. De kom ud med den energi, som de ikke havde vist i de første to perioder. De fik hurtigt indhentet kanineres føringen, men Rabbits formåede at holde gæsterne knebent bag sig. Inden holdene skulle kampens sidste periode var stillingen 65-58 til Rabbits.

Der var spænding til det sidste i kampens sidste ti minutter. Horsens IC havde fået hentet Svendborg, og holdene byttede nu føring konstant.

Men en af Basketligaens største profiler i mange sæsoner, Vedran Borovcanin, viste hans rutine i kampens allersidste del. Med to meget vigtig scoringer af Vedran, kunne Horsens IC snuppe sejren med hjem til Jylland. Kampen sluttede 84-88 til Horsens IC.

Kampen topscorer blev den atletisk guard fra Horsens. Chris Lykes sluttede kampen af med 22 point, 6 rebounds og 6 assists.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Basketligaen

Kampen om placeringerne i top seks er blevet afgjort. Det blev Værløse Blue Hawks, der sikrede den sidste plads. Det gjorde de efter sejren...

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Basketligaen

Der var ingen slinger i valsen, da Værløse Blue Hawks trådte et skridt nemmere pladsen i Playoff A. De besejrede Holbæk-Stenhus med 99-80.

Basketligaen

Intet er afgjort endnu. Værløses flotte sejr over Randers har gjort, at både BC Copenhagen og Værløse kan tage pladsen i PLAYOFF A. Læs...

Basketligaen

To af landets basketballhold fra Københavns-området mødte hinanden lørdag eftermiddag. BC Copenhagen mødte BK Amager i kamp, hvor BC løb med sejren. Kampen sluttede...

Basketligaen

Bakken Bears havde Randers Cimbria i sækken i anden halvleg, da de to hold mødtes fredag, og særligt tredje periode var yderst begivenhedsrig med...

Basketligaen

Topopgøret mellem Horsens IC og Team FOG Næstved blev en intens kamp, hvor begge hold havde op- og nedture. Det endte med en sejr...