fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Næstved sluttede grundspillet af med manér

Team FOG Næstved kunne mandag slutte grundspillet af med en sejr over bundholdet BK Amager. Alante Fenner og Jalen Nesbitt var utroligt velspillende.

Foto: Sam's Photos

BK Amager og Team FOG Næstved tørnede mandag aften sammen i et opgør, hvor Næstved endte som den klare vinder. BK Amager indtager en sidsteplads i tabellen og har for længst misset chancen for en slutspilsplads, mens Næstved er sikre på at ende på femtepladsen. Dermed havde begge mandskabers sidste grundspilskamp i denne sæson ikke den store betydning.

Det var et Amager-hold, som skulle forsøge at rejse sig efter afklapsningen til Svendborg Rabbits i sidste runde på hele 65 point. På den anden side, et Næstved mandskab, som kom fra et nederlag på 17 point til Horsens IC. Dog var der ingen tvivl om, at Næstved havde den klare favoritrolle inden kampens start.

Næstved kom ud som lyn og torden

Det var da også et Næstved-mandskab, som fra kampens start levede op til den klare favoritrolle. Takket være et hårdt fuldbanepres, der resulterede i turnovers fra amagerkanerne, og en Samuel Idowu som åbnede kampen med otte point, var Næstved i front 6-18 efter seks minutter. Dermed var træner Almir Zeco nødsaget til at tage en timeout. Her satte man Oscar Quackenbush ind, hvilket gjorde at BK Amager fik bedre gang i den offensive del af spillet, og takket være en strålende buzzer-beater fra Jack Gjeding var Amager da kun nede 16-23 inden anden periodes start.

I anden periode startede det ud med at svinge meget frem og tilbage. Næstved havde ikke heldet med sig fra distancen, og Quackenbush fortsatte med at gøre, hvad han kunne for at holde Amager inde i kampen. Men grundet en særdeles velspillende Jalen Nesbitt, trak Næstved stille og roligt fra. De kunne da også gå til pause med en ganske komfortabel føring på 32-49.

Anden halvleg blev kørt på ”cruise-control”

Tredje periode stod for BK Amager i turnovers’ene tegn. Hele 11 bolde smed de væk i tredje periode. Næstved fortsatte deres hårde og gode defensive stil, men dog uden at få det store ud af det i angrebet. De kom til frie trepointsforsøg, men fik aldrig rigtig hul igennem til kurven. De skød voldsomme 2/17 fra bag trepointslinjen gennem tredje periode. Det resulterede da også i, at Amager vandt tredje periode 21-18, og kampen var dermed fortsat langt fra afgjort.

I fjerde og sidste periode stjal Næstved’s Alante Fenner i den grad showet. Han stod for hele 20 point på blot én periode. Dermed var han medvirkende til at slukke det sidste håb om en sejr til BK Amager. Næstved kunne således gå fra Amagerhallen mandag aften med en forventelig sejr på 72-91, og de skal nu forberede sig på slutspillet, der venter lige rundt om hjørnet.

Alante Fenner bombede løs i fjerde periode

Alante Fenner brændte for alvor varm i sidste periode med hele 20 point. Samlet set stod han noteret for 32 points, 7 rebounds, 2 assists og 4 steals. Den amerikanske guard Jalen Nesbitt var også utroligt godt spillende og lavede på tre perioder 20 points, indtil han i fjerde måtte udgå med en skade. Dette var en ny season-high for ham.

Annonce. Scroll for at læse videre.

For aftenens hjemmehold var Oscar Quackenbush den suverænt bedste spiller. Han kunne gå på sommerferie med 17 points og 7 assists. I den defensive ende bidrog holdets eneste amerikaner Jordan Naughton med flotte 5 blocks og 9 rebounds

Nu står den for Team FOG Næstved på slutspil, hvor de skal op i mod Svendborg Rabbits i første runde, mens BK Amager kan holde tidlig sommerferie. Team FOG Næstveds første kamp i slutsspillet er den 5. april på udebane i Kaninhulen.

Skrevet af

Mit navn er Mads, jeg er 21 år og kommer oprindeligt fra Svendborg. Min store basketpassion og basketviden kommer igennem mange års overværelse af kampe fra Basketligaen primært fokuseret på de vilde kaniner fra Sydfyn. Jeg har dog også en stor interesse i NBA og basketball generelt.

Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Team FOG Næstved hev fredag aften en sikker sejr med hjem fra København, da holdet mødte theView Copenhagen.

Basketligaen

Svendborg Rabbits virker ustoppelige i denne sæson, og det lykkedes ikke Randers Cimbria at stoppe kaninerne. Kampen mellem de to mandskaber endte med en...

Bakken Bears

Efter en 14 lang karriere som professionel basketspiller valgte Mikkel Plannthin i en alder af 32 år at indstille karrieren, forud for den netop...

Basketligaen

Svendborg Rabbits slog TheView Copenhagen med 74-97 og hentede dermed sæsonens trejde sejr. Nu har de seks point efter de tre første kampe.

Basketligaen

Alioune Tew skifter til Horsens IC. Det har klubben meldt ud på deres facebookside.

Bakken Bears

Bakken Bears tog lørdag eftermiddag sæsonens tredje sejr. På hjemmebane slog de forsvarende danske mestre BMS Herlev med 106-69.

Bakken Bears

Bakken Bears hentede deres tredje sejr i sæson, da de slog holdet, som også har hjemmebane i Vejlby Risskov hallen, Bears Academy, med 19...

Basketligaen

Fredag aften sejrede theView Copenhagen for første gang i sæsonen med cifrene 83-62. Imidlertid har BK Amager endnu til gode at smage sejren sødme.