Næstved afværger stort Bears Academy comeback takket være “kaptajn clutch”

Bears Academy leverede et stort comeback mod Næstved, men måtte til sidste se sig slået efter to afgørende 3'ere fra Phillip Hertz.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Søndag eftermiddag tog Næstved hjemme imod Bears Academy i en must-win kamp for hjemmeholdet, hvis de skulle følge med de øvrige Pro A hold i stillingen. Kampen var den anden i denne uge mellem de to hold efter, at Næstved vandt i en overtidskamp i Pokalturneringen i onsdags.

Det blev til endnu en tæt kamp mellem holdene i dag, men Næstved kunne for anden gang på en uge afværge et stort Academy comeback, og de endte med at tage en 88-81 sejr.

Næstved brandvarme fra start

Næstved har i sæsonen har haft store problemer med deres 3-pointsskud, men det var ikke til at se fra starten af dagens kamp. Hertz og Fenner satte to 3’ere hver inden for de første minutter, og det gav hurtigt hjemmeholdet en stor føring. Bears Academy leverede også fint angrebsspil, men havde svært ved at følge med profilerne fra Pro A, der nærmest ikke kunne ramme ved siden af.

Resten af halvlegen forsatte lidt som en elastikleg, hvor Næstved lod Academy trække lidt ind, før de igen øgede deres forspring. På sit højeste var føringen på 14 point, mens stillingen ved pausen var på 46-35 til Næstved.

Academy comeback

Starten af tredje periode forsatte tendens fra første halvleg med Næstved i førersædet. Academy forsatte med at spille deres eget spil, og hele tiden gøre det nemme og tage de point, de blev givet. Næstveds spil var mere opsat på individuelle spillere, og det begyndte at koste dem, da de Academy hentede ind på dem i slutningen af tredje periode. Især Jonas Schaarup var en medvirkende faktor til comebacket, hvor Næstved havde utrolig svært ved at stoppe ham under kurven.

Comebacket gav en vanvittig tæt fjerde periode. Academy fik deres første føring i kampen, da Mads Bro Hansen sænkede en 3’er i starten af perioden, og så må der ellers have været sved på panden hos Næstved-fans, der aldrig har set deres hold tabe til et Pro B mandskab.

Den tætte stilling gav muligvis lidt nervøsitet i begge lejre, hvor der var mange turnovers fra begge sider. Kampen blev ved med at ligge og vippe omkring en to-tre points føring til Næstved, indtil 50 sekunder før tid. Her brød Academy forsvaret sammen, og så fik Phillip Hertz en helt fri 3’er fra toppen af feltet, som han swishede, og bragte Næstved op med seks point. Thomann svarede igen med en 3’er, men så sænkede Hertz også bare en til, og det lukkede endegyldigt døren for en Academy sejr. Næstved kunne til sidste trække sig sejrsrigt ud af kampen med en 88-81 sejr.

Clutch kaptajn og effektive veteraner

Kampens topscorer, og mest afgørende spiller, endte med at blive Næstved kaptajnen, Phillip Hertz. Hertz endte kampen med 18 point, 4 rebounds og 4 assists, samt to afgørende 3’ere inden for det sidste minut af kampen. Alante Fenner havde også en god kamp med 17 point, 9 assists og 5 steals. Der var desuden sæsondebut i Basketligaen til Frederik H. Nielsen, der spillede flot forsvar kampen igennem og endte med 7 point, 5 rebounds, 10 assists og 3 steals.

For Bears Academy var det deres tre ældste spillere, der scorede flest point. Keane Thomann endte med 16 point og 5 rebounds, Nikolas Skouen havde 12 point, mens Jonas Schaarup lavede 15 point (6/7 fra gulvet) på bare 12 minutters spil.

Næste kamp for Næstved er på lørdag, hvor de skal møde Bakken Bears på udebane, mens Academy samme dag skal spille hjemme mod Wolfpack.

Se andre spændende artikler