fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens IC snuppede en overbevisende sejr over Værløse Blue Hawks

Efter en lang pause uden basketball for HIC, så fik de besøg af Værløse Blue Hawks. Det blev til en overbevisende sejr til Horsens. Kampen sluttede 88-56.

Foto: MJ Horsens

Søndag eftermiddag var der dækket op til basketball i Forum Horsens. Hjemmeholdet tog imod Værløse Blue Hawks, som har spillet en flot start på denne sæson. Det blev hjemmeholdet, som viste, at de fortsat hører til blandt toppen i dansk basketball. Kampen slutter 88-56 til de gulklædte hjemmebanefavoritter.

Lavt scorende start

I kampens første periode var der ingen af holdene, der kunne få gang i deres scoringer. I de fire første minutter af kampen havde begge hold kun scoret to point hver. Der kom dog gang i scoringerne hen mod slutningen af perioden. Horsens IC var dem, som fik slået et lille hul ned til Værløse, men gæsterne ville ikke lade dem stikke af.

I kampen sidste sekunder bliver Balsa Veljic fejlet, og med to ramte straffekast bringer han Værløse foran, inden første periode sluttede. Stillingen efter de første ti minutter var 15-16 til gæsterne fra Værløse.

Overmandet af HIC

Efter den korte pause var det hjemmeholdet, som kom bedst fra start. De havde fået mere styr på deres eget spil. Modsat første periode, så blev der scoret en del point hos begge mandskaberne. Momentum gik dog hjemmeholdets vej i takt med, at tiden gik i perioden.

Efter et flot stjal kunne Leonardo Carlino dunke to point i, der sikrede dem en sekspointsføring og startede en HIC-run. Takket være en god og effektiv offensiv og en robust defensiv, kunne Horsens udbygge deres føring i resten af perioden. Da holdene gik i omklædningsrummet, var stilligen 40-28 til de gulklædte.

Udspillet

Horsens IC fik en fremragende start på tredje periode. De gulklædte havde i løbet af periodens første to minutter lavet ti point, som gav dem en føring på 22 point. Den flotte start smittede af på spillet i resten af perioden. Horsens IC spillede med et stort overskud på banen.

På trods af Horsens-dominansen, så gav de hårdkæmpende Værløse-spiller ikke op. Det var dog ikke meget, de kunne gøre for at stoppe HIC, som bare buldrede derudad. Tredje periode sluttede 69-39 til Horsens IC.

Færdig med ti minutter igen

I fjerde periode var kampen reelt afgjort. Horsens ICs profiler var fortsat på banen i begyndelsen af perioden, hvilket betød, at deres føring blev større og større. Værløse fortsatte med at kæmpe og det betalte sig. Jo længere ind sidste periode spilleren kom, jo mere begyndte HIC-profilerne at slække i defensiven, så Værløse Blue Hawks kunne få lidt point på tavlen.

Med nogle få minutter igen, satte Vedran Borovcanin Horsens ICs unge spillere ind, så de kunne få kampens sidste minutter. Kampen sluttede 88-56 til Horsens IC.

Kampens topscorer

Spilleren med flest scorede point skal findes på det vindende hold. Der var en masse HIC-spillere, som scorede over ti point i dagens kamp. Det blev Leonardo Carlino, som lige scorede lidt mere end hans holdkammerater. Han sluttede med 19 point.

Næste runde

Næste HIC-kampe er også på hjemmebanen i Forum Horsens. Der får de besøg af BK Amager. Den kamp bliver spillet den 5. november. Det er også den 5. november, at Værløse Blue Hawks skal spille igen. Der skal de møde Bakken Bears.

 

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

David Fischer er tilbage i Svendborg Rabbits-trøjen efter en enkelt sæson i Ungarn.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Darko Jukic har skrevet under på en toårig kontraktforlængelse, skriver aarhusianerne på Facebook.

Basketligaen

Morten Bülow skifter efter to sæsoner hos Randers Cimbria til Island, hvor han har landet en aftale med Thor Thorlakshofn.

Basketligaen

Det 18-årige talent Willas Møller er klar til sin anden sæson i Basketligaen, meddeler BC Copenhagen.

Basketligaen

Daniel Lilhauge, der sad ude med en skade hele sidste sæson, er tilbage og klar til den kommende sæson med Bears Academy.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har skrevet kontrakt med amerikanske Jemarl Baker Jr, som senest spillede på college i USA.

Bakken Bears

Bakken Bears har tilføjet amerikanske Terrence Hargrove Jr. til truppen. Den kommende sæson er amerikanerens første som professionel i Europa.