fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens IC fremtvinger kamp fem med Andy Cleaves game-winner

Horsens IC sikrede sig sejren i kamp fire mod Svendborg Rabbits i sidste øjeblik og fremtvang en afgørende kamp fem.

Foto: MJ

Torsdag aften kunne blive en skæbnedag for Horsens IC’s sæson i dette års Basketliga. Et nederlag i mandagens kamp mod gæsterne fra Svendborg Rabbits ville betyde et exit i årets semifinaler, og dermed ville Svendborg booke billetten til dette års finaler mod Bakken Bears. En sejr derimod vil sende serien ud i en kamp fem, som ville skulle spilles i Svendborg.

Alt var altså på spil i aftenens kamp, der endte med sejr til Horsens på 90-87, og det betyder at serien nu står 2-2 og skal afgøres på torsdag i en altafgørende vind eller forsvind-kamp.

Tændt hjemmepublikum gav hjemmeholdet energi

Det var et tændt hjemmehold, der tog imod sine gule helte, og de var i den grad med til at skabe en elektrisk stemning.  Vedran Borovcanin satte scoringen igang med en hurtig trepointsscoring, hvilket var til stor glæde for de fremmødte fans.

De fik mere at glæde sig over, da Horsens IC allerede efter et minut og 15 sekunder havde bragt sig foran med 7-0. Det var specielt Siler Schneider, der var et offensivt våben for hjemmeholdet i første periode, da han noterede sig for ni point i kampens første ti minutter. Modsat var det – som så mange gange før – Sebastian Åris, der styrede offensiven hos gæsterne fra Svendborg, og han noterede sig for otte point.

Stillingen efter de første fem minutter var 15-10 til hjemmeholdet, der gennem hele perioden virkede ovenpå, og de blev godt hjulpet af et fortsat tændt hjemmepublikum, der sang den ene slagsang efter den anden. Stillingen efter første periode var 23-18 til Horsens IC.

Horsens IC fortsatte med et spille godt offensivt, og de fik skabt sig et hul til gæsterne fra Svendborg og var to minutter inde i anden periode foran med 33-21. Halvvejs inde i perioden stod det 41-31 til hjemmeholdet, og slagsangene var blevet færre og færre.

Det var indtil Vedran Borovcanin satte kog i Forum Horsens med et dunk, der kunne høres uden for hallen. Herefter gik Svendborg på et hurtigt 0-8 run, og spændingen var derfor tilbage. Horsens IC træner Lukas Varga følte sig nødsaget til at tage en timeout. Der var en stemning af, at momentum havde skiftet, og Horsens begyndte at lave flere turnvoers, og det satte gang i de medrejsende Svendborg-fans.

Stillingen efter to perioders basketball var 51-47 til hjemmeholdet fra Horsens. Topscoreren hos hjemmeholdet var Vedran Borovcanin med 14 point. Hos gæsterne var det Sebastian Åris, der ligeledes stod for 14 point.

Andy Cleaves med game-winner

Tredje periode startede langsomt ud, og de to hold formåede ikke at få sendt bolden i kurven i samme tempo som i de to foregående perioder. Efter tre minutter var der scoret seks point, og det var 2-4 i Svendborgs favør. De to hold fulgtes tæt ad – Horsens fik ikke lov til at stikke af, og Svendborg fik ikke lov til at udligne.

Det ændrede sig. Horsens gik på et imponerende 11-0 run, og de fik skabt sig et forspring på 70-57, inden Svendborg-træner Jimmy Moore følte sig tvunget til at tage en timeout. Det run Horsens IC gik på satte gang i Forum Horsens på ny, og det virkede til, at det stressede Svendborg spillerne. De fik lukket Svendborgs angrebsspil ned, og de formåede at holde dem fra at score i over tre minutter.

Det lykkedes Svendborg at lukke hullet, og Horsens gik derfor ind i fjerde periode med en smal føring på 70-67 og med et publikum i ryggen, der gjorde alt for at støtte sine helte. Spændingen inden fjerde periode var altså i den grad intakt.

De fremmødte fik spænding til det sidste

Horsens fik en fantastisk start på fjerde periode, og efter to minutter stod det 6-0. Horsens’ forspring var altså tilbage på ni point, og det var et tydeligt frustreret Svendborg-mandskab, der løb rundt og kæmpede. Specielt Vedran Borovcanin var en afgørende faktor for Horsens-spillet både i den defensive og offensive ende.

Med fem minutter tilbage af kampen stod det 82-76 til hjemmeholdet, der kæmpede for sejren og overlevelse i denne semifinaleserie.

Det lykkedes med to minutter og 20 sekunder tilbage Svendborg at udligne til stillingen 82-82 med en scoring fra Tyre Gathright. Der var altså spænding for alle pengene med to minutter tilbage.

En angrebsfejl på Khalil Ahmad sendte hjemmepublikummet i kog, da de mente, det var et uretfærdigt kald. Svendborg svarede tilbage med en Sebastian Åris-treer, og presset var derfor på hjemmeholdet. Det var Svendborgs første føring i kampen. Med et minut tilbage var stillingen 85-84 til gæsterne fra Svendborg.

Siler Schneider udlignet til 85-85 på et straffekast, og med 51 sekunder tilbage var spændingen total. Svendborg måtte i resten af kampen undvære Sebastian Åris, der satte sig ud med en skade i foden, samtidig med det var det hans femte fejl. Det lykkedes dog Svendborg at score alligevel. 87-87 med 27 sekunder tilbage.

Med ni sekunder tilbage lavede Svendborg angrebsfejl, og Horsens fik muligheden for at sikre sejren.

Andy Cleaves sikrede Horsens IC sejren, da han ramte en afgørende treer. Horsens IC fik dermed en sejr på 90-87 foran de 1231 fremmødte Horsens’ fans, der eksploderede i et jubelbrøl, der ikke kunne misforstås.

Kampens topscorer blev Vedran Borovcanin med 24 point. Topscoreren hos gæsterne blev Sebastian Åris med 22 point.

Serien skal nu afgøres i Svendborg torsdag den 5 maj. Vinderen booker en plads i finalen mod Bakken Bears.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BK Amagers Andrew Sims var flyvende med 28 point, men en stor fjerde periode sikrede BC Copenhagen en smal sejr på 88-83.

Basketligaen

19-årige Jack Sørensen leverede en ny career high i Basketligaen, da han med 21 point hjalp Holbæk-Stenhus til en sejr på 78-74 mod BMS...

Basketligaen

Op mod 2,500 var til basketball, da Randers Cimbria i sidste uge slog dørene op til kampen mod Bakken Bears, og den nye tilskuerrekord...

Basketligaen

Horsens IC har længe været flyvende i denne sæson, og den flotte stime forlængede de, da de bankede Randers Cimbria på udebane. De gule...

Bakken Bears

Klasseforskellen var igen for stor, da Bakken Bears mandag udspillede Svendborg Rabbits med 100-70.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Bakken Bears

Værløse Blue Hawks viste lovende takter i kampens første 25 minutter, da de torsdag mødte Bakken Bears, men måtte sande, at aarhusianerne var en...

Basketligaen

Randers Cimbria var lige ved at smide sejren på gulvet mod Svendborg Rabbits, men sluttede kampen godt af og sejrede med 83-91 på udebane....