fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus tabte i premieren til Horsens IC

Basketball fra højeste hylde var tilbage i Holbæk. Stenhus-Holbæk tog imod Horsens IC i begge holds første kamp i sæsonen. Det blev udeholdet, som løb med sejren. Kampen sluttede 64-90 til de gulklædte fra Horsens.

Matthias Storgaard - Stuntdouble Media

Der er gået 15 år siden der sidst var et basketballhold i Holbæk, som spillede i den bedste danske række. Holbæk-Stenhus, som primært består af akademispillere, spillede første kamp i deres allerførste sæson i Basketligaen på hjemmebanen her til aften. Dagens modstander var Horsens IC, som har hentet gode forstærkninger ind over sommeren, blandt andet Leonardo Carlino og Noah Churchill. Så der var lagt op til en stor aften i Holbæk. Men da sidste fløjt havde lydt, var det Horsens IC, som stod tilbage som sejrherre. De rutinerede Horsens spillere slog de unge fra Holbæk med cifrene 64-90.

Premieren

Den værste nervøsitet skulle lige spilles væk hos de unge Holbæk-drenge. En hurtig turnover og fejl fra Holbæk betød, at de kom bagud med fire ret tidligt, men efter et minut og femten sekunder skete det. Rasmus Blak modtog bolden i det ene hjørne, og sendte den afsted uden nogen tøven. Han ramte Holbæk-Stenhus første point i Basketligaen. Horsens IC spillede mere på fysikken, og de lykkedes rigtig godt med. De fik hurtig Holbæk i fejlproblemer, som resulterede i en masse straffekast til Horsens. Selvom Holbæk var skarpe fra distancen, var det ikke nok til at følge med de rutinerede Horsens IC spillere. Da første periode var slut, kunne Holbæk kigge op på scoretavlen, og se de var bagud med syv point. Stillingen var 19-26 til Horsens IC.

God Horsens periode

I anden periode kom Horsens IC bedst fra start. Specielt Chris Likes og Leonardo Carlino var nogle af motorene bag den flotte begyndelse på anden periode. I anden periode blev det også tydeligt, hvor meget rutinen og erfaring er en faktor i basketball. Holbæk-Stenhus spillede med en vild energi og ærgerrighed, men det betød også, at de mistede bolden en del, både i opspillet og i nogle lidt forhastede skudforsøg. Og det udnyttede Horsens IC til perfektion. De gulklædte tog det mere stille og roligt, og brugte den tid, som skulle til for at skabe det bedst mulige skud. Da holdene gik til pause havde Horsens IC lavet 28 point i anden periode, og Holbæk-Stenhus havde kun lavet ni point. Det betød, at holdene gik til pause med stillingen 28-54 til udeholdet fra Horsens.

Velspillet periode

Begge mandskaber kom super godt fra start efter pausen. Det virkede som om Stenhus-træner Matias Carmino havde sagt noget godt nede i omklædningsrummet, for det var et bedre Stenhus-mandskab, der startede tredje periode. Også Horsens IC kom godt ud efter pausen. I perioder spillede det hele for dem, og det kunne ses på banen. Med fremragende spil og hårdt arbejde, fortsatte Horsens bare, hvor de slap i anden periode. Hvor Stenhus i anden periode havde lidt svært ved at score, fordi de spillede lidt for avanceret, så blev det anderledes i tredje periode. De spillede mere simpelt basketball og det hjalp meget. De fik gang i scoringerne igen, så ikke Horsens stak alt for meget af. Stenhus lavede 23 point og Horsens IC 24 point i perioden. Stillingen inden kampens sidste periode var 51-78 til Horsens IC.

Kedelig slutning

Fjerde periode levede ikke op til den forgænger. Spillet nåede aldrig rigtig at komme i gang, udover nogle fine scoringer i begge ende en gang i mellem. Horsens IC var kommet så meget foran, at det var en nærmest umulig opgave for Holbæk-Stenhus at hente dem igen. Men selvom Holbæk-Stenhus var bagud med små 25 point i næsten hele fjerde periode, var publikummet med dem til allersidste fløjt. Det var ligemeget om de trak en fejl eller ramte en treer, man kunne høre publikum heppe på deres nye Basketliga-mandskab. Kampen sluttede 64-90 til Horsens IC.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Kampens topscorer skal findes på gæsternes holdkort. Det blev Horsens IC lynhurtige guard, Chris Lykes. Han sluttede med 21 point, 5 assists og 4 rebounds.

En anden spiller, som spillede en virkelig god kamp var Holbæk-Stenhus-spilleren Rasmus Blak, som spillede for Team FOG Næstved i forrige sæson. Han spillede med en masse gåpåmod, og han var hjemmeholdets bedste spiller i deres første kamp i Basketligaen. Han sluttede med en double-double og som hjemmeholdets topsorer. Han lavede 18 point og 11 rebounds.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Bakken Bears

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus....

Bakken Bears

Bakken Bears levede op til favoritrollen, da de søndag slog Holbæk-Stenhus med 56-96.

Basketligaen

Bears Academy sejrede for tredje gang i sæsonen, da Værløse Blue Hawks blev besejret lørdag eftermiddag.

Basketligaen

BMS Herlev kæmpede sig fredag aften til sejr i Nørrebrohallen, hvor BC Copenhagen blev besejret med 84-92.

Bakken Bears

Bakken Bears var i fuld kontrol, da aarhusianerne torsdag aften på udebane besejrede Svendborg Rabbits.

Basketligaen

Team FOG Næstved viste topklasse mod bundholdet Holbæk-Stenhus torsdag aften. Næstvederne vandt overlegent, og dermed ligger de nu alene på førstepladsen, idet Horsens IC...