fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Holbæk-profil William Vang: “Jeg følte næsten, vi havde vundet noget større”

Der var både været op- og nedture hos Holbæk-Stenhus i deres første sæson i Basketligaen. For en af holdets profiler, William Vang, har det været en sæson med gode og lærerige oplevelser.

Foto: Matthias Storgaard - Stuntdouble Media

Basketligasæsonen 2022/2023 blev sæsonen, hvor vi fik introduceret et nyt hold.

Holbæk-Stenhus kom til ligaen med et projekt, hvor stammen på holdet skulle være med unge basketballtalenter.

Resultatet af det projekt blev en flot første sæson, hvor det blev til to sejre i sæsonen, men de unge drenge gav de etablerede hold kamp til stregen i mange af deres kampe, så det var sjældent nemt at spille mod den “nye dreng i klassen.”

Fra ungdomsbasket og 1. divison til landets bedste række

En af de spillere, som var en del af Holbæk-Stenhus truppen er William Vang. For den 21-årige point guard har det været en speciel oplevelse at spille i Basketligaen.

Det har været en mega fed og lærerig oplevelse. Siden jeg har været helt lille, har det været et mål at spille i Basketligaen. Så det er fedt, at se ens hårde arbejde bære frugt”, fortæller William Vang til Fullcourt.dk

En af de helt store forskelle, som William Vang påpeger, er niveauforskellen, når man tager springet fra første division og til Basketligaen, hvor landets bedste basketballspillere løber rundt.

Jeg har oplevet en stor forskel fra ungdomsbasket og 1. division til Basketligaen. Én ting er, at niveauet er markant højere, en anden ting er fans, og det miljø man spiller i. Det har været fedt at spille mod andre klubber i deres miljøer, men det fedeste har været at spille foran Holbæks fantastiske fans,” siger William Vang til Fullcort.dk.

Sejren over barndomsklubben

Selvom målet om at spille basketball i landets bedste række blev opfyldt, så er det ikke det, som William Vang fremhæver som den fedeste oplevelse i hans første sæson som basketball spiller i Basketligaen. Der er to højdepunkter for Holbæk-Stenhus spilleren, som virkelig skilte sig ud i denne sæson.

“Den første oplevelse, der skiller sig ud, var da vi fik vores første sejr på hjemmebanen i Holbæk mod BK Amager, som er min barndomsklub.  At få en sejr langt om længe efter så mange nederlag føltes helt specielt. Jeg følte næsten, vi havde vundet noget større. Oven i det var det også en lettelse at bevise, vi faktisk kan slå et andet hold,” fortæller William Vang.

Den anden oplevelse, som William Vang fremhæver, var sæsonens sidste hjemmebanekamp. En kamp, hvor hans barndomsklub igen var modstanderen, men det er hverken en sejr eller barndomsklubben, som William Vang husker den kamp for.

Det var den fedeste stemning, jeg nogensinde har spillet i. Jeg tror ikke, jeg har nydt basketball så meget i øjeblikket, som jeg gjorde i den kamp. Det var ren glæde at spille foran vores fantastiske fans,” siger William Vang til Fullcourt.dk.

Klar på mere

Selvom det kun blev til to sejre i denne sæson af Basketligaen, så er det ikke noget, der skræmmer William Vang eller de andre spillere hos Holbæk-Stenhus, når anden sæson venter om et par måneder.

I denne sæson har stort set alle spillere på holdet skulle tilvænne sig niveauet i Basketligaen. I næste sæson er den ’tilvænningsfase’ forhåbentlig ovre, og så tror jeg, det bliver lettere at konkurrere med de andre hold,” siger William Vang til Fullcourt.dk.

Holbæk-profil

William Vang var en af profilerne på Holbæk-Stenhus mandskabet i deres første sæson i Basketligaen. Specielt i klubbens tre sidste kampe i denne sæson, viste William Vang, at han hører til på banerne i den bedste række. Mod BC Copenhagen lavede han 13 point, 25 point mod Værløse Blue Hawks og 22 point mod BK Amager.

Det er dog ikke kun mod holdene, der sluttede i den nederste del af Basketliga-tabellen, at William Vang var god. For den unge point guard leverede også nogle flotte præsentationer mod nogle af ligaens bedste hold.

 

 

 

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.