fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

HIC på hævntogt: De gule slog Team FOG Næstved efter intenst opgør

Topopgøret mellem Horsens IC og Team FOG Næstved blev en intens kamp, hvor begge hold havde op- og nedture. Det endte med en sejr til Horsens IC på 92-88 over Team FOG Næstved.

Foto: Rasmus Lynge Schmidt

Team FOG Næstved var tilbage i hallen, hvor de vandt guld i pokalturneringen. Forum Horsens lagde gulv til kampen mellem Horsens IC og Team FOG Næstved. Det blev et opgør, hvor gæsterne kom bedst ud af starthullerne, men Horsens IC gav aldrig op, og de sikrede sig sejren på 92-88 over Team FOG Næstved.

Gæsterne startede bedst

Det var gæsterne, som havde trosset uvejret, der kom bedst fra start. De fortsatte noget af det spil, som de viste, da de blev pokalmestre på samme trægulv i Forum Horsens. De havde styr på hjemmeholdet, som ikke kunne komme i gang, men takket være deres store profil, Gage Davis, var de stadig lige i hælene på Team FOG Næstved.

I takt med tiden gik, kom Horsens ICs Kur Jungkuch også ind i kampen. Den tårnhøje center kunne det meste. Sætte sin mand med diverse finter og dunke. Men selvom han og Gage Davis var gode, så formåede Næstved at holde HIC på afstand.

Godt ført an af Eric Ayala, der storspillede sidst han var i Forum Horsens, fik gæsterne slået et rigtig stort hul ned til hjemmeholdet.

Men med et rigtig flot run af hjemmeholdet, hvor de spillede godt sammen og fandt de rigtige scoringsforsøg, kunne de hente lidt ind på Team FOGs føring.

Holdene gik til pause med en føring til Team FOG Næstved på 21-28.

Lige kamp

Efter den korte pause kom hjemmeholdet skarpest ud. De fik lukket ned for Team FOG Næstved i defensiven med nogle stop og kom til nemme scoringer i den modsatte ende. Specielt Leonardo Carlino var fremragende i perioden, hvor han lavede en del af de point, som de havde op til Næstved efter første periode.

Anden periode blev en hurtig spillet periode, hvor der var en masse scoringer i begge ender. Derfor kunne Næstved også holde fint på deres føring, men Horsens IC åndende dem i nakken helt til det sidste.

Med få sekunder tilbage fik Næstveds Devon Cooper bolden. Han sendte den afsted med et sekund tilbage. Den gik i, og Næstved kunne gå til pause med en føring på 42-48 over de gulklædte.

Næstved gik i stå

Efter den lange pause var Næstved uskarpe. De kunne ikke følge med HIC, der kom opsatte ud efter pausen. Horsens udnyttede, at deres modstandere ikke rigtig var kommet ud af omklædningsrummet, og de fik hurtigt hentet gæsterne.

I løbet af perioden fik Horsens også hentet så meget ind, at de overtog føringen i kampen, men ikke så overbevisende, at mandskaberne ikke byttede føringer i resten af tredje periode.

Perioden, hvor HIC fik åbnet kampen igen, sluttede med stillingen 65-65.

Hævnen kom i hus

I kampens sidste periode var der spænding til det sidste for de fremmødte fans. Det var forsat Horsens IC, der havde momentum i begyndelsen af fjerde periode, men Team FOG Næstved holdte sig fortsat inde i kampen.

Halvvejs i perioden slår Horsens IC hullet ned til Næstved. De udnyttede nogle dumme turnovers, som Næstved lavede i den afgørende fase af kampen. HIC-profilen, Frederik Rungby, ramte også en ekstrem vigtig treer, som sikrede dem en komfortabel føring over Næstved.

I de afgørende sekunder fik Næstved chancen for at lukke hullet, men de formåede ikke at holde på bolden, og Horsens IC sikrede sig sejren over Næstved med cifrene 92-88.

Super Carlino

Det var en af de unge, gulklædte profiler, som sluttede kampen som topscorer. Leonardo Carlino lavede 22 point i kampen. Gage Davis sluttede med 21, og Kur Jongkuch havde 17 point, da kampen var slut.

For gæsterne blev det Lagio Grantsaan, der toppede deres liste. Han lavede 17 point i kampen.

Næste runde

Den 15. februar skal Team FOG i aktion igen, når de får besøg af Bakken Bears, som de senest slog i pokalfinalen. Kampen mellem guld- og sølvvinderne fra pokalturneringen begynder klokken 19:15 den 15. februar.

Horsens IC skal også spille deres næste kamp den 15. februar. De får besøg af det andet Aarhus-hold. HIC kamp mod Bears Academy bliver også fløjtet i gang klokken 19:15.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Basketligaen

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Basketligaen

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

Bakken Bears

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

David Fischer er tilbage i Svendborg Rabbits-trøjen efter en enkelt sæson i Ungarn.