fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Forstå de vilde scenarier: Værløse kan vinde begge kampe og stadig misse sjettepladsen

Intet er afgjort endnu. Værløses flotte sejr over Randers har gjort, at både BC Copenhagen og Værløse kan tage pladsen i PLAYOFF A. Læs om de forskellige scenarier, der kan udspille sig i den afgørende fase i Basketligaens grundspil.

Foto: Thorfoto - Mads Thor Knudsen

Kampen om topplaceringerne begynder at spidse til. De sædvanlige hold har fundet deres plads i top fire, men kampen om den sidste plads er på ingen måde afgjort endnu.

Søndag eftermiddag kunne det have været afgjort, hvis Randers slog Værløse Blue Hawks. Men grundet en rigtig flot kamp af Værløse Blue Hawks, hvor Balsa Vejlic var specielt afgørende med 17 point, 9 rebounds og 4 assists tog Værløse sejren på 79-80 over Randers Cimbria.

Med det resultat bliver det ekstra spændende i de sidste kampe af grundspillet. For alt er muligt. Det kan både blive Værløse, der går videre, men BC kan også stadig nå det.

Der er dog en ting, der er helt sikkert. Randers Cimbria er sikret en plads i top seks. Det er dog ikke sikkert, hvilken en af pladserne, som klubben fra Kronjylland havner på. Hvor de havner afhænger af resultaterne af Cimbrias sidste kamp og Værløses to sidste kampe.

Nedenunder vil vi forsøge at forklare de forskellige scenarier, så der ikke er nogen tvivl efter de sidste kamp i grundspillet er overstået.

Randers slår BMS Herlev, og Værløse slår både Holbæk og Academy

Det første scenarie, og nok det mest sandsynlige scenarie, hvis man kigger på resultaterne tidligere i denne sæson, så er det Værløse, der sikrer sig den sidste plads i top seks.

Hvis dette skal ske, så skal Randers Cimbria slå BMS Herlev, og Værløse Blue Hawks skal besejre både Bears Academy og Holbæk-Stenhus.

Kigger man på første opgør mellem Randers og Herlev, så sluttede kampen mellem dem 86-76 i første opgør, der blev spillet i Randers. Den sidste kamp mellem de to skal spilles den 15. februar i Herlev. Men selvom Randers nok går ind til kampen som favoritter, så skal man ikke undervurdere BMS Herlev, som vandt deres seneste kamp på hjemmebanen.

I Værløses første kampe mod både Bears Academy og Holbæk-Stenhus er det blevet til Værløse-sejre i begge tilfælde. Værløses første kamp i denne afgørende fase er mod Holbæk-Stenhus på hjemmebanen i Søndersøhallen. I deres første indbyrdes opgør vandt Værløse med 70-78 over Holbæk-Stenhus i Holbæk. Så Værløse går ind til kampen mod Holbæk som favoritter til at vinde.

Kampen mod Bears Academy kan gå hen at blive den afgørende kamp. Bears Academy har hjemmebanen mod Værløse Blue Hawks i den sidste kamp. De unge drenge fra Aarhus er kendt for at give de lidt mere rutinerede hold kamp til stregen, så Værløse Blue Hawks skal forvente en hård duel.

I deres første indbyrdes opgør blev det til en sejr til Værløse Blue Hawks på 85-78 over Bears Academy i Søndersøhallen, så der er lagt op til drama den 17. februar, når Værløse Blue Hawks kan sikre sig pladsen i top seks i Vejlby Risskov Hallen, hvis det hele flasker sig.

Randers slår BMS Herlev, og Værløse taber en af de to sidste kampe

Hvis Randers slår BMS Herlev, men Værløse taber bare en af de sidste kamp mod Holbæk-Stenhus eller Bears Academy, så går pladsen i top seks til BC Copenhagen.

Hvis Randers besejrer BMS Herlev, så ender de med 22 point og slutter dermed på en femteplads i grundspillet.

Men skulle Værløse Blue Hawks tabe en kamp, så er løbet kørt for Værløse. Hvis de taber en af kampene, så kan de maksimalt komme op på 18 point, hvilket er to point mindre, end det som BC Copenhagen sluttede grundspillet med. Dermed bliver det BC, der får den sidste plads i PLAYOFF A.

BMS slår Randers, og Værløse slår både Holbæk og Academy

Det her er klart det vildeste scenarie. For hvis BMS Herlev slår Randers, og Værløse vinder begge kampe, så bliver det BC Copenhagen, der slutter på sjettepladsen.

Dette scenarie kræver lidt forklaring. For hvis Randers taber og Værløse vinder begge, så slutter alle tre hold med 20 point. I dette tilfælde kommer “tie break-reglen” i brug. Det betyder, at det bliver de indbyrdes opgør mellem alle tre hold, som bliver afgørende.

Grunden til, at Randers slutter på femtepladsen er, at de sammenlagt over to kampe, både mod BC og Værløse, kun tabte med tre point til BC Copenhagen og vandt med otte point over Værløse, hvilket betyder, at de slutter med +5 point i de tre holds indbyrdes opgør.

Nu kommer det interessante. For grunden til, at BC går videre i dette scenarie er, fordi de kun har tabt med to point sammenlagt mod Randers og Værløse.

Mod Randers vandt BC sammenlagt med +3 point, men tabte sammenlagt med -5 point mod Værløse, så når de resultater bliver lagt sammen, taber BC med -2 point i de indbyrdes opgør mellem Randers og Værløse.

Grunden til, at Værløse ikke går videre er, at de har tabt med for meget mod Randers. Værløse tabte sammenlagt med 8 point til Randers, men slog sammenlagt BC med fem point, hvilket betyder, at de slutter med -3 point i de indbyrdes opgør.

Så hvis dette scenarier bliver aktuelt, er det det ene point, som BC Copenhagen er bedre indbyrdes end Værløse, som bliver afgørende i sidste ende.

BMS slår Randers, og Værløse taber en af de to sidste kampe

Hvis Randers taber til BMS Herlev, og Værløse taber en af kampene mod Holbæk eller Academy, så slutter Randers Cimbria på en sjetteplads, mens BC Copenhagen snupper femtepladsen foran Kronjyderne.

Både BC Copenhagen og Randers Cimbria slutter med 20 point i grundspillet, hvis det ovenstående kommer til at ske. Så bliver det deres indbyrdes opgør, der kommer til at afgøre det. I BC Copenhagen og Randers Cimbrias første opgør vandt BC med 104-95, mens Randers vandt kamp nummer to med 94-88. Det betyder, at BC Copenhagen vinder de indbyrdes opgør med tre point over Randers og sikrer sig femtepladsen og sender Randers på sjettepladsen.

Afgørelsens time

De afgørende kampe i den nervepirrende afslutning af grundspillet bliver afgjort i denne uge, hvor alle de resterende kampe skal spilles. Den 15. februar skal Randers møde BMS Herlev, og Værløse Blue Hawks skal spille mod Holbæk-Stenhus. Begge kampe skal spilles torsdag klokken 19:15.

Værløse Blue Hawks kamp mod Bears Academy skal spilles to dage efter. Lørdag skal de til Aarhus, hvor de selv kan afgøre deres skæbne. Kampen mod de unge bjørne begynder lørdag klokken 15:00.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen har skrevet kontrakt med den tårnhøje australier Nathan Pond, der er klar til sin første sæson som professionel basketballspiller i Europa.

Basketligaen

Den danske ungdomslandsholdsspiller Magnus Langager vil fra næste sæson være en del af Bears Academy, oplyser aarhusianerne på Facebook.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.