fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Flere lande i spil til Eurobasket 2015 værtskabet

Otte lande bejler til at få værtskabet til Eurobasket 2015 efter at FIBA fratog Ukraine værtskabet tidligere på året.

Ukraine mistedet værtskabet til Eurobasket 2015, efter at urolighederne i landet blev værre tidligere på året, og nu er FIBA kommet en smule tættere på ny(e) vært(er) til slutrunden

Otte lande står i spil til at få værtskabet, hvilket samtidigt er en rekord – og i alt 16 lande udviste i starten interesse til at få værtskabet. De otte lande der er i spil i øjeblikket er Kroatien, Finland, Frankrig, Tyskland, Israel, Letland, Polen og Tyrkiet.

Alle lande har fået tilbudet om at byde ind på enten at stå for en af grupperne i gruppefasen, en af grupperne og finalerne, kun finalerne, og eller hele turneringen. Altså er det muligt at flere lande går sammen om at afholde turneringen i 2015.

Den endelige beslutning om hvem der får værtskabet falder i september i år, imens selve slutrunden afholdes mellem den 5-20. september 2015.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Læs også: Alt om det danske landshold

Danmark kæmper selv om at komme med til netop Eurobasket 2015, og kvalifikationsturneringen skydes rent faktisk igang i denne måned. Helt nøjagtigt den. 10 august, hvor Danmark skal en tur til Belgien og spille deres første kamp.

Udover Belgien er Danmark også i gruppe med Makedonien og Hviderusland. Etteren i gruppen går direkte videre i kvalifikationsturneringen sammen med de 6 bedste to’ere i grupperne.

Danmark spiller alle sine hjemmekampe i Horsens, og lægger ud den 13. august når Makedonien kommer på besøg. Dernæst kommer Hviderusland den 20. august og Belgien den 27. august – Billetter kan købes på Billetto.dk.

(Foto: Mikkel Thomasen)

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark måtte ganske overraskende se sig besejret, da de søndag besøgte det østrigske landshold i Wien.

Eurobasket

Danmark måtte torsdag tage til takke med et smalt nederlag, da Montenegro gæstede Gentoftehallen.

Eurobasket

Det blev heller ikke i dag, at Allan Foss vandt sin første kamp som dansk basketballlandstræner. Danmark taber 74-71 til Nordmakedonien efter overtid.

Eurobasket

Danmark mangler fortsat at smage sejrens sødme i anden runde af præ-kvalifikationen til Eurobasket, efter de torsdag aften måtte gå tomhændet fra opgøret mod...

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone har sat sin trup, der skal møde Montenegro og Østrig i EM-kvalifikationen i næste måned.

Eurobasket

Søndag aften led Danmark et kæmpe nederlag til vores skandinaviske venner fra Norge. Kampen sluttede velfortjent 99-75 til Norge, som var længder bedre end...

Eurobasket

Norge har sin absolutte profil, Harald Frey, med, når de tørner sammen med det danske herrelandshold søndag aften. Se den fulde norske trup her.

Eurobasket

Vi mødte en ærgerlig Jonas Zohore efter gårsdagens nederlag til Nordmakedonien.