fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Flere lande i spil til Eurobasket 2015 værtskabet

Otte lande bejler til at få værtskabet til Eurobasket 2015 efter at FIBA fratog Ukraine værtskabet tidligere på året.

Ukraine mistedet værtskabet til Eurobasket 2015, efter at urolighederne i landet blev værre tidligere på året, og nu er FIBA kommet en smule tættere på ny(e) vært(er) til slutrunden

Otte lande står i spil til at få værtskabet, hvilket samtidigt er en rekord – og i alt 16 lande udviste i starten interesse til at få værtskabet. De otte lande der er i spil i øjeblikket er Kroatien, Finland, Frankrig, Tyskland, Israel, Letland, Polen og Tyrkiet.

Alle lande har fået tilbudet om at byde ind på enten at stå for en af grupperne i gruppefasen, en af grupperne og finalerne, kun finalerne, og eller hele turneringen. Altså er det muligt at flere lande går sammen om at afholde turneringen i 2015.

Den endelige beslutning om hvem der får værtskabet falder i september i år, imens selve slutrunden afholdes mellem den 5-20. september 2015.

Læs også: Alt om det danske landshold

Danmark kæmper selv om at komme med til netop Eurobasket 2015, og kvalifikationsturneringen skydes rent faktisk igang i denne måned. Helt nøjagtigt den. 10 august, hvor Danmark skal en tur til Belgien og spille deres første kamp.

Udover Belgien er Danmark også i gruppe med Makedonien og Hviderusland. Etteren i gruppen går direkte videre i kvalifikationsturneringen sammen med de 6 bedste to’ere i grupperne.

Danmark spiller alle sine hjemmekampe i Horsens, og lægger ud den 13. august når Makedonien kommer på besøg. Dernæst kommer Hviderusland den 20. august og Belgien den 27. august – Billetter kan købes på Billetto.dk.

(Foto: Mikkel Thomasen)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...