fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Finaleklar: Team FOG Næstved vinder gyserkamp i Randers

Team FOG Næstved er klar deres første DM-finalen nogensinde. Finalepladsen blev sikret torsdag aften, da Randers Cimbria blev besejret med 81-83.

Foto: Rasmus Lynge Schmidt

Team FOG Næstved skal for første gang i klubbens historie spille om DM-guldet.

I mandags blev Næstved overmandet af Randers Cimbria, da kamp tre blev spillet i Næstveds Hal 1, hvilket betød, at klubberne skulle spille en kamp fire.

Den kamp fandt sted torsdag aften i Arena Randers. Lige præcis kamp fire ligende seriens to første kamp. Der var intensiteten også i top, der var skiftende føringer og intet var afgjort, inden den sidste buzzer lød.

Efter 40 minutter med seværdig basketball i Randers, kunne Team FOG Næstved kalde sig finaleklar. De vandt opgøret med 81-83, og skal dermed møde Bakken Bears i de kommende finaler i Basketligaen.

Cimbria flyvende fra start

I begyndelsen af kampens første periode var det hjemmeholdet, som kom klart bedst fra start. Kampens første minutter ligende noget fra kamp tre. Randers dominerede, mens Team FOG Næstved brændte skud, som man skal score på, hvis man ville gøre sig forhåbninger om at spille i DM-finalen.

Da Andy Hipsher ikke kunne se sit mandskab spille på den måde længere, tog Næstved-træneren en time-out. Det var smart. Team FOG Næstved kom meget bedre ud efter den lille pause og opsang.

Første periode var meget energisk. Begge holdene ville gerne fremad, og det kunne også ses på spillet. Det var ikke altid det kønneste bold, men der kom point på tavlen.

Efter den lidt kaotiske periode, havde Team FOG Næstved kæmpet sig foran i kampen. Første periode sluttede 20-25 til gæsterne i de sorte trøjer.

Høj energi

Gæsterne i Arena Randers fik virkelig spændende basketball i torsdagens kamp. Energien fra første periode fortsatte i anden periode. Der var masser scoringer og energien nåede næsten nye højde i anden periode.

Begge holdene lavede 24 point i perioden, men det virkede som om gæsterne havde kontrollen over kampen. De dækkede super flot op, så de fik lukket ned for Cimbrias stjerner, og samtidig lavede hjemmeholdet nogle småfejl i spillet på banen, der heller ikke hjalp.

Næstveds kaptajn, Mathias Bak, kom ind fra bænken og ramte nogle vigtige skud fra distancen, som var med til holde Randers væk fra føringerne i anden periode.

Da kampens anden periode var slut, og holdene gik i deres omklædningsrum, var stilligen 44-49 til Team FOG Næstved.

Fortjent comeback

Da holdene kom ud til tredje periode, blev deres pause lige forlænget en smule. Der var problemer skudurene i Arena Randers, så mens de blev fikset, fik holdene lidt ekstra information fra trænerne, og de holdte sig varme.

Det var et lidt langsommere tempo, som blev spillet i tredje periode, og det kom virkelig hjemmeholdet til gode. Randers Cimbria spillede super flot basketball, hvilket betød, at de i løbet af periode så småt fik hentet Team FOGs fem-pointsføring fra tidligere i kampen. Randers havde overtaget kontrollen i kampen, og de udbyggede bare deres føring.

Efter den flotte periode, hvor hjemmeholdet ligende nogle, som allerede var klar til kamp fem, var stillingen 66-61 til værterne fra Randers.

Marginaler blev afgørende

I kampens sidste periode skulle der ikke gå længe, før stillingen var helt lige igen. Føringerne skiftede næsten i hvert angreb. Selvom Næstved havde fået kæmpet sig tilbage i kampen, så virkede Randers til at have styr på det. De udnyttede chancerne bedre i perioden, hvor Næstved for det meste blev mødt af en god Randers defensiv, når de skulle angribe.

Men Næstved formåede endnu engang at hente Randers, og gæsterne kom også en smule foran. Så i kampens sidste minutter var spændingen i top på banen. Begge holdene vidste, at hvis de lavede en lille fejl, så kunne det var kampafgørende.

Da de ti minutter på uret var gået for sidste gang, kunne Næstved-spillerne ånde lettet op. Marginalerne havde været på deres side. De vandt kampen med 81-83, hvilket betød, at serien var afgjort. Team FOG er klar til finalerne i Basketligaen, efter en 3-1 sejr i deres semifinaleserie.

Kampens spillere

Der var to spillere, som kunne være ekstra tilfreds med deres præstationer i kamp fire. Den ene er Brandon Norfleet. Den helt store Randers-profil slutter som kampens topscorer med 31 point, 7 rebounds og 4 assists.

Den anden, som gjorde sig bemærket var Ian Dubose. Helt fra kampens begyndelse havde han den energi, som skulle til, hvis ikke Næstved skulle tromles over af Randers igen. Ian Dubose sluttede kampen med 21 point, 6 rebounds og 5 assists.

Finaler i syne

Nu går der ikke længe inden finalerne begynder. Team FOG Næstveds første DM-finale begynder torsdag den 11. maj, når de skal en tur til Aarhus, hvor de finalevante Bakken Bears står klar til at genvinde DM-titlen.

Serien mellem de to finalister er en bedst af syv-serie. Så det bliver holdet, som først har vundet fire kampe, der løber med sejren i Basketligaen i år.

Kamp et i Aarhus bliver spillet den 11. maj klokken 19:15.

 

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen har skrevet kontrakt med den tårnhøje australier Nathan Pond, der er klar til sin første sæson som professionel basketballspiller i Europa.

Basketligaen

Den danske ungdomslandsholdsspiller Magnus Langager vil fra næste sæson være en del af Bears Academy, oplyser aarhusianerne på Facebook.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.