fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Danmark taber for fjerde gang i træk efter overtid

Det blev heller ikke i dag, at Allan Foss vandt sin første kamp som dansk basketballlandstræner. Danmark taber 74-71 til Nordmakedonien efter overtid.

Foto: fiba.basketball

Det er ikke endnu blevet til en sejr i anden runde af præ-kvalifikationen for Danmark, men den trælse historik ville de danske landsholdsdrenge lave om på i aftens kamp mod Nordmarkedonien. Hvis landsholdet skulle gøre sig nogle forventninger om at kvalificere sig til næste runde, så skulle aftens kamp vindes.

Det lignede længe en dansk sejr, men efter overtid blev det Nordmakedonien, som vandt aftens kamp. Den sluttede 74-71 til Nordmakedonien.

De fem startere for Danmark var:

Adama Darboe, Sebastian Åris, Daniel Mortensen, Darko Jukic og Asbjørn Midtgaard.

Dansk dominans

Første periode var de danske drenges periode. Det var den danske rutineret guard, Adama Darboe, som lavede Danmarks første point, da han skød ude bag trepointslinjen. Selvom de nordmakedonske fans i begyndelsen af kampen leveret en kæmpe opbakning til deres hjemmehold, så var det danmark, som kom bedst fra start.

Halvvejs igennem første periode havde Asbjørn Midtgaard tre super gode sekvenser efter hinanden. Den danske center leverede et kæmpe dunk i offensiven, et godt blok i defensiven og yderlige to point i den offensive ende. Det var ikke kun Midtgaard, som havde en god periode. For Danmarks anden center, Jonas Zohore, kom ind og leverede også en masse gode spil i begge ender af banen.

Slutningen af første periode sluttede i dansk eufori, da Mads Bonde fik bolden ude bag trepointslinjen, og leverede en buzzer-beater til at slutte perioden af med. Første periode sluttede 14-20 til Danmark.

Lige periode

Anden periode begyndte som første sluttede. Danmark var bedst. Allerede i første periode var Danmark bedst fra distancen, og det var de også i anden periode. Nordmakedonien forsøgte at gøre det samme i anden periode, men de kunne ikke rigtig få tur i den fra distancen, så Danmark udbyggede deres føringen i første halvdel af anden periode.

I sidste halvdel af anden periode lykkedes det så Nordmakedonien at ramme lidt mere fra distancen. Hvilket også betød, at de indhentede den danske føring en smule, så der på et tidspunkt kun var tre point, som skilte de to hold.

I anden periodes sidste to minutter gik der stilstand i spillet. Ingen af holdene kunne finde kurven til sidst, og anden periode sluttede 32-37 til Danmark.

Tre vigtige danskere

Den eneste danskere, som rigtig dukkede op til begyndelsen i tredje periode, var Darko Jukic. Han spillede en fin start, men Nordmakedoninen spillede bare endnu bedre basketball. De fik lynhurtigt hentet den danske føringen. Da føringen var helt nede på et enkelt point, men Nordmakedoninen kunne bare ikke få lagt det point i, som betød, at de fik føringen.

Danmark fik dog føringen tilbage takket være tre spillere. Darboe, Darko og Åris var vigtige, da danskerne fik tilkæmpet sig den føring tilbage, som tredje periode sluttede med.

Stillingen var 45-54, men med et sekund tilbage sendte Adem Mekic den afsted fra egen banehalvdel og ramte kampens anden buzzer-beater. Perioden sluttede 48-54 til Danmark.

Roderi

Fjerde periode var meget rodet, og det udnyttede Nordmakedonien. De fik indhentet danskerne endnu en gang. Selvom der var nogle store scoringer af Darko Jukic og Jonas Zohore til sidst i kampen, så sluttede den ordinære tid helt lige. fjerde periode sluttede 64-64.

Shorts brillerede

I overtiden var det Nordmakedoniens T.J Shorts, som gjorde svært for de danske landsholdsspillere. Han kom flyvende fra start i overtiden, og bragte dem foran hurtigt.

Danskerne kom tilbage i kampen og den var længe helt lige. Men efter en dum fejl af Darboe, som sendte Shorts på linjen med tre straffekastforsøg, gik det galt for danskerne. Shorts ramte alle hans straffekast og lukkede kampen.

Kampen sluttede 74-71 til Nordmakedonien.

33 point

Kampens topscorer blev Nordmakedoniens nummer 00, T.J. Shorts. Han sluttede kampen af med 33 point, 6 assists og 3 rebounds.

 

 

 

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Landshold

I fredagens opgør mod Georgien lod Allan Foss flere af de unge talenter få chancen. Heriblandt Tobias Jensen som Fullcourt fangede efter kampen.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.