BMS Herlev blev besejret af Carlino og resten Horsens-mandskabet

BMS Herlev tog imod Horsens IC i en af de sidste kampe inden jul. Opgøret endte med en overbevisende sejr til Horsens IC på 83-101 over holdet fra Herlev.

Julen nærmer sig, men Basketligaen er ikke gået på juleferie endnu. Et af de sidste opgør, inden den korte pause over julen, var kampen mellem BMS Herlev og Horsens IC. Hjemmeholdet fra Herlev kom fra en snævert nederlag mod BK Amager, mens Horsens IC slog Randers Cimbria i deres seneste kamp.

Det blev forhåndsfavoritterne fra Horsens IC, der løb med sejren over BMS Herlev, som kæmpede igennem hele kampen. Opgøret sluttede 83-101 til de gulklædte.

Underholdning fra første fløjt

Kampens første periode blev en underholdende en af slagsen. Det var gæsterne fra Horsens, der kom bedst fra start, men de kunne ikke slippe BMS Herlev, som også spillede rigtig godt og holdte sig inde i kampen.

Undervejs i perioden gik Horsens IC en smule i stå med deres scoringer, hvilket gav BMS en mulighed for at indhente de gulklædte. Den mulighed udnyttede Herlev, og de fik bragt sig foran i perioden. Det betød, at Horsens-træneren, Vedran Borovcanin, satte sin stærkteste line-up, så de kunne genvinde det momentum, som BMS havde overtaget.

Med Liam Churchill og Leonardo Carlino på banen, fik HIC vendt kampen igen, og de kom meget foran med få minutter tilbage af perioden.

BMS Herlev var dog ikke færdige med at imponere i kampen. For Danijel Marsenic var flyvende i de sidste minutter, hvor han blandt andet lavede en aflevering, der ikke burde kunne lade sig gøre, som også gav ham en assists. Marsenic snuppede også bolden fra HIC og scorede to point og blev fejlet, så han kom på straffekastlinjen, hvor han bragte BMS Herlev foran med et point med ni sekunder tilbage.

Den føring holdte dog ikke længe. For Liam Churchill fik bolden ved egen baglinjen og tog den hele vejen op til kurven, hvor han lagde periodens to sidste point i. Stillingen var 27-28 til Horsens IC.

Lavere tempo

Anden periode havde ikke den samme underholdningsværdi, som første periode bød på. Holdene kom ret lige ud efter den korte pause, men der gik ikke længe, inden Horsens IC havde taget teten i kampen. De fik slået et stort hul ned til hjemmeholdet. De små detaljer i spillet, som var afgørende i kampen, gik oftere Horsens ICs vej.

En velspillende Igor Bakic var en af de BMS-spillere, der var vigtige i periodens sidste tre minutter. Herlev lavede et rigtig flot run, så hullet op til Vedrans drenge blev mindre, inden holdene kunne gå til omklædningsrummene. Stilligen efter 20 minutters basketball var 42-48 til HIC.

Fuldstændig HIC-kontrol

Efter pausen skulle holdene lige spilles i gang igen. Det blev en lidt rodet start på perioden, hvor ingen af mandskaberne havde kontrollen i kampen. Første del af perioden bød på en del flotte dunks, som krydrede den lidt rodede start på opgørets næstsidste periode. Starten på kampen ligende, at det var til BMS Herlevs fordel. De fik hentet lidt ind på Horsens IC, men gæsterne holdte stand.

Kampen var ret lige med fem minutter tilbage af perioden, men efter en time-out kom Horsens IC i hopla. De kom storspillede, og det ligende, at de kunne det hele. De efterlod BMS Herlev på 57 point, mens de selv sluttede perioden på 80. De gulklædte havde en føring på 23 point inden sidste periode.

Edwards gav kamp til det sidste

I kampens sidste periode havde Horsens så stor en føring, at opgøret reelt var afgjort. HIC havde styr på spillet fra første fløjt i sidste periode, og de holdte BMS fra scoringer. Det betød, at det blev lidt hårdt og rodet, fordi BMS kæmpede, men ikke lykkedes, og samtidig skulle de forsøge at holde Horsens fra scoringerne i deres ende.

Der var dog en, som fik gang i scoringerne fra BMS Herlev. Jaden Edwards kæmpede for at hente den stor føringen. I forsøget på det nåede han at lave 17 point i kampens sidste periode. Men det var ikke nok til at lukke den store HIC-føring.

Kampen sluttede 83-101 til forhåndsfavoritterne fra Horsens.

BMS-stjerne sluttede som topscorer

Horsens IC havde to spillere, som havde en god kamp. Leonardo Carlino sluttede med 23 point, mens Gage Davis sluttede kampen med en flot triple-double med 20 point, 14 rebounds og 10 assists. Men selvom de havde en flot kamp, så havde BMS en spiller, som lige scorede to point mere end den tidligere BMS Herlev-spiller. For Jaden Edwards scorede to point mere end Carlino. Edwards stod noteret for 25 point, da kampen var slut.

Næste runde

I Horsens ICs næste opgør kommer de på en lidt større opgave. De får besøg af Bakken Bears. Den kamp bliver spillet den 28. december i Forum Horsens, og den bliver fløjtet i gang klokken 19:00.

BMS Herlev kommer på endnu en svær opgave i deres næste kamp. De skal møde Team FOG Næstved den 28. december i Næstved. Den kamp starter klokken 19:15.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.