BK besejret: Værløse snuppede sikker sejr i Amagerhallen

Værløse Blue Hawks og BK Amager krydsede klinger i Amagerhallen torsdag aften. Efter fire perioder, hvor Værløse havde store dele af spillet, sluttede kampen med en overbevisende sejr på 83-102 til Værløse Blue Hawks.

Amagerhallen dannede for anden gang i denne sæson ramme for en kamp i Basketligaen. Hjemmebanefavoritterne fra BK Amager fik besøg af Værløse Blue Hawks.

Hjemmeholdet har haft en hård start på sæsonen, hvor den første sejr stadig mangler. Gæsterne fra Værløse har fået en bedre start. Det blev til et knebent nederlag til Team FOG Næstved og en sejr over BC Copenhagen i sidste runde.

Sejren til BK Amager kom heller ikke torsdag aften. Det blev Værløse Blue Hawks, som i overbevisende stil besejrede BK Amager. Kampen mellem klubberne sluttede 83-102 til høgene fra Værløse.

Sejr i sikker stil

Kigger man på statistikkerne, så lignede det er sikker sejr fra kampens første periode. Da første periode var gået var stillingen 20-29 til Værløse, men det var ikke så overbevisende, som det lignede. BK Amager holdte sig flot inde i kampen, selvom Værløse blev ved med at udbygge deres føring. Det virkede som om, at de ikke ville lade gæsterne kommer alt for langt hjemmeholdet.

Men efter pausen viste Værløse, at de sluttede sidste sæson i B-finalen. Værløse fik styr på BK Amager. Men statistikkerne ligende de samme som fra kampens to første perioder. Værløse Blue Hawks udbyggede deres føringer igennem hele kampen, og de kunne fejre en sejr på 83-102 over BK Amager.

Ung topscorer

Flere af de store profiler fra begge mandskaber scorede en del point i opgøret. Værløses Mikkel Hauge og Adam Heede-Andersen lavede 18 og 17 point. BK Amagers Oscar Quackenbush sluttede kampen med 19 point. Men det blev ikke nogle af de tre, som sluttede som kampens topscorer.

Det blev Værløses William Schmidt Højby, der sluttede med flest point efter kampens 40 minutter. Den 21-årige center lavede 21 point og 7 rebounds i kampen over BK Amager.

Næste runde

Begge mandskaber har en god pause, inden de skal spille i Basketligaen igen. Den 7. oktober skal de begge spille igen. Værløse Blue Hawks får besøg af Bears Academy. Kampene mellem de to mandskaber begynder klokken 15:00. BK Amager skal en tur til Kronjylland, hvor de skal prøve kræfter med Randers Cimbria. Den kamp bliver fløjtet igang klokken 16:00.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.