fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Battle of the bottom: BMS Herlev bryder dårlig stime og henter tiltrængt sejr

BMS Herlev hentede en tiltrængt sejr, da de torsdag forsvarede hjemmebanen og besejrede Holbæk-Stenhus med 85-79.

Arkivfoto: Robert Dines Rasch

Ni kampe i streg havde BMS Herlev tabt i Basketligaen.

Stimen blev imidlertid ikke udbygget til ti kampe, da Herlevvitterne endelig fik brudt den dårlige stime med en sejr torsdag aften på 85-79 mod Holbæk-Stenhus hjemme i Nordic Basketball Arena Skovlunde.

For at finde BMS Herlevs seneste sejr i Basketligaen inden kampen mod Holbæk, skulle vi tilbage til starten af november, hvor Herlev sejrede mod selvsamme modstander, de stod overfor torsdag aften. Dengang vandt Herlev med 61-73.

Torsdagens ene af tre kampe i Basketligaen fik sig en jævnbyrdig start, men som første halvleg skred frem trak BMS Herlev fra.

Tidligt i anden periode fik de bragt sig foran med otte point, men Holbæk svarede hurtigt tilbage og fik lukket hullet – men kun for en kort stund.

Herlev pressede på og kunne således gå til pause foran med syv point, 48-41.

Tredje periode gjorde forskellen

Hjemmeholdet havde momentum og så bedst ud i første halvleg, selvom at Holbæk havde formået at finde et modsvar ad flere omgange i første halvleg.

Men den samme succes udeblev i tredje periode, hvor Herlev for alvor fik slået et hul til deres modstander.

Føringen på syv point var ti minutter senere oppe på 17 point, og på det tidspunkt lignede det, at kampen var så godt som slut.

Det var dog ikke helt tilfældet, for gæsterne fra Holbæk havde ikke i sinde at kaste håndklædet i ringen. Det unge Holbæk-mandskab gav et comeback et sidste skud, men trods et hæderligt forsøg blev Herlevs føring aldrig mindre end syv point.

Med sejren rykker BMS Herlev forbi Holbæk i tabellen i Basketligaen.

Kampens topscorer var Herlevs Jaden Edwards med 33 point. Edwards var kampens helt store oplevelse og sluttede dertil med hele 15 rebounds. Edwards´ holdkammerat Lau Christoffersen viste sig også flot frem med 15 point og syv assists.

Herlevs Mile Nedic flirtede med en Triple-Double med 14 point, ni rebounds og otte assists.

Topscorer for Holbæk var Zidane Moore med 26 point. Moore supplerede med otte rebounds og fem assists. Peter Beier-Christiansen sluttede med 16 point og 11 rebounds.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen har skrevet kontrakt med den tårnhøje australier Nathan Pond, der er klar til sin første sæson som professionel basketballspiller i Europa.

Basketligaen

Den danske ungdomslandsholdsspiller Magnus Langager vil fra næste sæson være en del af Bears Academy, oplyser aarhusianerne på Facebook.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.