fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NCAA

Alberte Rimdal inden March Madness: “Vi går ind til turneringen for at vinde”

Alberte Rimdal og Florida Gators spiller i aften deres første kamp ved March Madness. Vi har taget en snak med danskeren forud for opgøret.

Foto: Floridagators.com / Tim Casey / Isabella Marley

Danmark står stærk repræsenteret ved March Madness i denne sæson. I går spillede Katrine Jessen (Kansas) og Frida Formann (Colarado) i turneringen. Jessen og Kansas gik videre, mens Formann måtte forlade turneringen efter et nederlag til Creighton. Malene Lind Pedersens hold Kansas State spiller i dag ved turneringen, men danskeren er ude med en knæskade, og kan derfor ikke selv deltage.

I dag skal Alberte Rimdal og Florida Gators i aktion, når de tager imod University of Central Florida, også kaldt UCF. Rimdal og Florida er blevet seedet som nummer ti, mens UCF er seedet som nummer syv. Der er altså lagt op til et opgør mellem to hold fra samme stat. Vi har taget en snak med danskeren inden kampen:

Hvad er dine individuelle forventninger og holdets forventninger til turneringen?

“Vi går ind til turneringen for at vinde. Som hold skal vi bare spille vores spil. Vi har overrasket hele sæsonen, så det har vi tænkt os at blive ved med.

Individuelt håber jeg på at gøre en forskel, spille hårdt og ramme mine skud.”

I står overfor et andet Florida-hold i UCF, hvordan har i forberedt jer til kampen?

“Vi har nærmest haft en hel uges forberedelse. Vi har set en masse film på dem, gået deres plays igennem, og fokuseret på vores eget spil.”

I kommer til at mangle Kiara Smith i turneringen, hvor stort et tab er det?

“Det er selfølgelig mega ærgerligt, hun var en kæmpe del af holdet. Det betyder bare, at vi andre må tage et step op. Det er en stor hjælp m, at Kiki er med på sidelinjen. Hun er god til at komme med input og støtte.”

 Er i tilfredse med jeres Seed?

“Det er ret meget politik i, hvilket seed man får. Man skal spille mod de bedste for at vinde, så det er bare sådan det er.”

Ifølge statistikerne, så har Florida Gators aldrig tabt en kamp mod UCF i 26 kampe – er det noget i kan tage med ind til kampen?

“Hver kamp er en ny kamp. Men det giver selvfølgelig en selvsikkerhed, at vi so far har en så flot win rate mod dem.” 

Hvis i går videre, står i højst sandsynligt overfor UConn, hvad tror du jeres chancer vil være mod dem?

“Vi tager en kamp ad gangen. Men vi går self ind til hver kamp for at vinde. Vi har slået en masse top-ranked hold i år, så jeg tror godt på at vi kan slå uconn. Men lige nu er fokus på UCF.”

Sidste år var der ekstrem kritik af forholdene ved kvindernes NCAA turnering ift. mændenes turnering. Hvordan ser forholdene ud i år?

“Jeg synes forholdene er fine, jeg kender ikke til mændenes forhold. Jeg er fortaler for ligestilling, lige forhold og lige rettigheder for mænd og kvinder, og jeg oplever, at vi er på rette vej, men der er stadig lang vej endnu.”

Dansk basket har fået et ekstra boost i popularitet i DK i den seneste uge, men det må virkelig tale ind i narrativet, at dansk kvinde basket også er på vej frem med høj fart, når vi kan have flere danskere med til March Madness, hvordan ser du udviklingen i dansk basket?

“Kæmpe sejt at Iffe Lundberg er kommet i NBA, det giver en masse fokus på dansk basketball.

Når man ser på dansk kvinde basket, er der sket meget de seneste år. Vi er 23 kvinder der spiller på College i USA, og vi har fire kvinder med i NCAA, hvilket er meget imponerende. For tre-fire år siden skulle det kvindelige landshold selv indsamle penge for at kunne spille EM kvalifikation – jeg håber, at vi alle kan være med til at rykke standarden lidt og øge fokus på den store danske talentmasse, der både er i USA pt., men også hjemme i de danske haller – så vi i fremtiden kan bruge tid og fokus på at spille basket i stedet for at indsamle penge.”

 

Alberte Rimdal og Florida Gators spiller mod UCF kl 20.30 i aften. Kampen spilles i Connecticut. Hvis du gerne vil se kampen, så kan du f.eks. tegne et abonnement på ESPN Player. De har en prøveperiode på syv dage.

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

Kvindebasketligaen

Malene Lind Pedersen er blevet kåret som Freshman of the Year efter en flot sæson i USA, hvor hun har været en af profilerne...

Kvindebasketligaen

Efter et hav af flotte præstationer i sit første år på college er det danske stortalent Laura Ziegler blevet kåret som Rookie of the...

BMS Herlev Wolfpack

Laura Ziegler blev mandag kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Wek´ for ottende gang i denne sæson og er nu blot én Rookie...

Aabyhøj IF

Den fremadstormende stjerne Malene Lind Pedersen fortsætter med at imponere på college i USA. Mandag blev danskeren kåret som ´Freshman of the Week´ for...

NCAA

Ifølge politiet i Tuscaloosa, Alabama, medbragte Brandon Miller hans nu tidligere holdkammerat Darius Miles en pistol, der blev brugt til at dræbe den 23-årige...

Internationalt

Laura Ziegler er atter blevet kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Week´. Det er syvende gang i denne sæson, hun vinder prisen.

Kvindebasketligaen

Malene Lind Pedersen er atter blevet kåret som Mountain West Freshman of the Week. Det er fjerde gang i denne sæson, at prisen går...

Kvindebasketligaen

For sjette gang i denne sæson går Atlantic 10 Rookie of the Week-prisen til Laura Ziegler, der har domineret stort på den amerikanske collegescene.