fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NCAA

NCAA Ranking

Collegesæsonen er nu godt i gang, og de fleste hold har efterhånden mødt mindst et par gode modstandere, så deres resultater ikke er helt misvisende.

Det er ikke overraskende The Indiana Hoosiers, som før sæsonen blev regnet for nr. et, der fortsat topper ranglisterne efter otte sejre i otte kampe.  De føres an af den yngste Zeller-bror, Cody Zeller, som kunne have været et top ti NBA pick i 2012, men valgte at tage en sæson mere. Han snitter indtil videre 15 points og 7,6 rebounds – begge dele topper holdets statistik. Indiana kører ellers et afbalanceret angreb, hvor alle startere snitter over ti points. De topper Division I-statistikken med 87,8 points per kamp og har senest slået University of North Carolina med 24 points.

Duke blev inden sæsonen ikke regnet med blandt de absolutte favoritter, men er startet med samme sejrsrække som Indiana. De har nok landets bedste collegespiller i form af Mason Plumlee, som de foregående sæsoner har spillet sammen med storebror Miles og i denne sæson med lillebror Marshall. Mason var med til at vinde NCAA-mesterskabet i 2010 og snitter i denne sæson 19,6 points og 11 rebounds. Point guard Seth Curry – lillebror til Stephen – ”redshirt”ede mesterskabssæsonen. Dvs., at han kunne træne med og gå til undervisning, men ikke kunne spille kampe. Udtrykket kommer af, at spilleren gerne må sidde med på bænken, men skal sidde med en rød trøje på, hvilket signalerer, at han ikke må bruges. Der kan være flere grunde til, at man redshirter, bl.a. skader eller at man vil bruge året på at udvikles sit spil (og dermed får et år længere, hvor man kan gå på college og dyrke idræt). Det er normalt, at det er et krav i forbindelse med et college-skift (for at afholde spillerne fra at gøre det), og det var, hvad der skete, da Seth Curry skiftede fra Liberty til Duke i 2009.

Som det fremgår er både Kentucky og North Carolina (nr. et og tre i sidste sæsons rangering inden NCAA mesterskabet) langt nede eller fraværende på listerne. Sådan er vilkårene for ”one-and-done” colleges. Og selv om Kentucky har et af nationens top prospects til 2013 draftet i 1. års spilleren Nerlens Noel, så er talentmassen bare ikke den samme i denne sæson, især mangler man en spilstyrer, der kan få det hele til at hænge sammen. Det havde man til overflod sidste sæson, hvor man ikke bare havde point guard Marquis Teague (og ja det er endnu en lillebror), men også kunne sætte angrebet op gennem de fire andre startere, hvis det skulle være.

Før sæsonen var der også en del forventninger til et andet top prospect, Shabaaz Mohammad og hans UCLA Bruins, men ligesom Kentucky har de haft en skuffende start med fem sejre og tre nederlag.

ESPN Power Ranking (3. december) Associated Press Top 25 (3. december) USA Today Coaches Poll (3. december) CBSSports.com Top 25 (and one) (2. december)
1 Indiana Indiana Indiana Duke
2 Duke Duke Duke Indiana
3 Michigan Michigan Michigan Michigan
4 Syracuse Syracuse Syracuse Syracuse
5 Florida Louisville Florida Louisville
6 Louisville Florida Louisville Florida
7 Ohio State Ohio State Ohio State Arizona
8 Gonzaga Arizona Kansas Gonzaga
9 Kansas Kansas Arizona Missouri
10 Arizona Gonzaga Gonzaga Kansas
11 Cincinatti Cincinatti Missouri Ohio State
12 Missouri Missouri Cincinatti Minnesota
13 Minnesota Illinois Creighton Cincinatti
14 San Diego State Minnesota Illinois Illinois
15 Georgetown Georgetown San Diego State Georgetown
16 Michigan State Creighton North Carolina New Mexico
17 Notre Dame San Diego State Michigan State Alabama
18 Creighton New Mexico UNLV Oregon
19 Illinois Michigan State Kentucky UNLV
20 New Mexico North Carolina New Mexico Wichita State
21 UNLV UNLV Minnesota San Diego State
22 Kentucky Notre Dame Oklahoma State Virginia Tech
23 Pittsburgh Oklahoma State Georgetown Oklahoma State
24 North Carolina Wichita State North Carolina State Pittsburgh
25 Wichita State North Carolina State Notre Dame North Carolina State

 

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Kvindebasketligaen

Malene Lind Pedersen er blevet kåret som Freshman of the Year efter en flot sæson i USA, hvor hun har været en af profilerne...

Kvindebasketligaen

Efter et hav af flotte præstationer i sit første år på college er det danske stortalent Laura Ziegler blevet kåret som Rookie of the...

BMS Herlev Wolfpack

Laura Ziegler blev mandag kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Wek´ for ottende gang i denne sæson og er nu blot én Rookie...

Aabyhøj IF

Den fremadstormende stjerne Malene Lind Pedersen fortsætter med at imponere på college i USA. Mandag blev danskeren kåret som ´Freshman of the Week´ for...

NCAA

Ifølge politiet i Tuscaloosa, Alabama, medbragte Brandon Miller hans nu tidligere holdkammerat Darius Miles en pistol, der blev brugt til at dræbe den 23-årige...

Internationalt

Laura Ziegler er atter blevet kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Week´. Det er syvende gang i denne sæson, hun vinder prisen.

Kvindebasketligaen

Malene Lind Pedersen er atter blevet kåret som Mountain West Freshman of the Week. Det er fjerde gang i denne sæson, at prisen går...

Kvindebasketligaen

For sjette gang i denne sæson går Atlantic 10 Rookie of the Week-prisen til Laura Ziegler, der har domineret stort på den amerikanske collegescene.