fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NCAA

NCAA: Midt i March Madness

March Madness er i fuld gang! Lige nu gælder det conference-mesterskaberne, som bliver afgjort i denne uge, de sidste på søndag. Søndag er også Selection Sunday, hvor det afgøres, hvem der får lov at følge conference-mestrene til NCAA-mesterskabet, og hvordan de 68 hold fordeles i årets turneringsbracket.

Et af årets tophold, Gonzaga, er allerede klar, da de har vundet West Coast Conference i overbevisende stil. De er måske ikke topfavoritter til at vinde det hele, men det vil ikke være en stor overraskelse, hvis de når Final Four.

Andre hold, der er klar:

Harvard Crimson, vinder af Ivy League. Harvards styrke er deres guard- og wing-spil, og de har landets 11. højeste scoringsprocent (48,2 procent). Det gør dem til en stærk kandidat til at lave en overraskelse eller to, da det er svært at forberede sig imod et hold, der kan regne skud i udefra.

Liberty Flames, vinder af Big South. Liberty gik ind i conference-mesterskaberne med en 11-20 record, men lykkedes sensationelt med at vinde de fire mesterskabsrunder og dermed kvalificere sig til NCAA-mesterskabet for første gang siden 2004. Det vil være en endnu større sensation, hvis de gør meget væsen af sig i selve turneringen.

Florida Gulf Coast Eagles har sikret sig sin første deltagelse i mesterskabet gennem sejr i Atlantic Sun. Det er blot anden sæson, hvor de overhovedet har mulighed for at kvalificere sig til post season i Division I. Florida Gulf Coast vandt deres finale over conferencens topseedede Mercer med overbevisende 88-75. The Eagles er et højtscorende hold og går ind i turneringen uden noget som helst at tabe, hvilket kan være en farlig cocktail.

Belmont Bruins skiftede inden sæsonen til Ohio Valley Conference, og vandt den allerede i første forsøg. Belmont vandt sine første ti kampe og konkurrenternes respekt i conferencens grundspil. Belmont ville sandsynligvis være kommet med i mesterskabet selv uden sejr i conference-finalen, men de kan i hvert fald trække vejret roligt indtil på søndag.

Creighton Bluejays vandt endnu engang Missouri Valley Conference (de er 9-0, når de er i conference-finaler). Creighton er bestemt et hold, man skal holde øje med i NCAA-mesterskabet, ikke mindst coach Greg McDermotts søn, Doug. Hele holdet har den næsthøjeste scoringsprocent i landet (50,8 procent), med Doug McDermott i spidsen med 56,1 procent, næsten 50 procent på treere og 26,1 points/kamp.

Iona College Gaels var fjerdeseedet, men vandt Metro Atlantic Athletic efter finalesejr over Manhattan.

James Madison Dukes vandt for første gang i 19 år Colonial Athletic Association conferencen. Det er lige så lang tid siden, de har været med NCAA-mesterskabet.

Valparaiso Crusaders lykkedes at besejre en af sæsonens overraskelser Wright State Raiders i finalen for Horizon conferencen. Wright State havde ellers slået topseedede Detroit i semifinalen med en buzzerbeater. Valpo, som de også kaldes, har de to forrige sæsoner været ganske overbevisende lige indtil de kom i conferencefinalen, men denne gang lykkedes det, og er i NCAA-mesterskabet for første gang siden 2004.

En anden overraskelse Mount Saint Mary’s måtte ligeledes lade livet i en conferencefinale, da de tabte til Long Island University Brooklyn Blackbirds. LIU Brooklyn vandt dermed deres tredje titel i træk i Northeast Conference.

Bucknell Bison er i deres andet NCAA-mesterskab på tre sæsoner efter sejr i Patriot League. Finalesejren lød på 64-56 over Lafayette.

Davidson Wildcats forsvarede deres mesterskab i Southern Conference med en storsejr i finalen: 74-55 over College of Charleston. Finalen var lidt af en genkomst for forward De’Mon Brooks, som i sin junior-sæson ellers har haft svært ved at leve op til det niveau, han viste som sophomore. Men med årets spiller i conferencen, Jake Cohen, i fejlproblemer det meste af kampen, viste Brooks, at han kan være en af landets bedste big men: 24 points og otte rebounds.

South Dakota State Jackrabbits er endnu en genganger i NCAA-mesterskabet fra sidste år, efter de gentog sejren i Summit League. De slog i finalen North Dakota State Bison med 73-67.

Western Kentucky Hilltoppers vandt Sun Belt conferencen efter en tæt finalekamp mod Florida International, der ledes af legendariske Rick Pitinos søn, Richard. Kampen sluttede 65-63.

To danskere skal i aktion i dag: Jonatan Gilling og Arizona State Sun Devils vandt i går over Stanford efter overtid, og skal i dag møde UCLA. Kevin Larsen og George Washington skal samtidigt forsøge at skabe en overraskelse imod UMass på Brooklyn Nets’ hjemmebane Barclays Center i New York.

Hverken Anton Larsen (Old Dominion Monarchs) eller Mathias Seilund (Farleigh Dickinson Knights) nåede med i conference-mesterskaberne, da deres hold placerede sig for dårligt i conferencen.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Kvindebasketligaen

Malene Lind Pedersen er blevet kåret som Freshman of the Year efter en flot sæson i USA, hvor hun har været en af profilerne...

Kvindebasketligaen

Efter et hav af flotte præstationer i sit første år på college er det danske stortalent Laura Ziegler blevet kåret som Rookie of the...

BMS Herlev Wolfpack

Laura Ziegler blev mandag kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Wek´ for ottende gang i denne sæson og er nu blot én Rookie...

Aabyhøj IF

Den fremadstormende stjerne Malene Lind Pedersen fortsætter med at imponere på college i USA. Mandag blev danskeren kåret som ´Freshman of the Week´ for...

NCAA

Ifølge politiet i Tuscaloosa, Alabama, medbragte Brandon Miller hans nu tidligere holdkammerat Darius Miles en pistol, der blev brugt til at dræbe den 23-årige...

Internationalt

Laura Ziegler er atter blevet kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Week´. Det er syvende gang i denne sæson, hun vinder prisen.

Kvindebasketligaen

Malene Lind Pedersen er atter blevet kåret som Mountain West Freshman of the Week. Det er fjerde gang i denne sæson, at prisen går...

Kvindebasketligaen

For sjette gang i denne sæson går Atlantic 10 Rookie of the Week-prisen til Laura Ziegler, der har domineret stort på den amerikanske collegescene.