fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NCAA

Myck Kabongo suspenderet i 23 kampe

Update 22. december: NCAA har besluttet at ændre karantænen fra en fuld sæson til 23 kampe.

Et af de største point guard talenter i college basketball, Texas Longhorns sophomore Myck Kabongo er ifølge Yahoo! Sport blevet suspenderet efter et par måneders undersøgelser af, om han har modtaget ulovlig støtte.

Normalt ville straffen være tre til ti kampes karantæne, samt krav om tilbagebetaling af støtten, men han har ifølge kilder ved universitetets sportsprogram afgivet urigtige oplysninger til undersøgerne, og får derfor en længere karantæne. En football spiller, der løj under en NCAA-undersøgelse i 2009 fik en sæsonlang karantæne. Ifølge CBSSports.com er forskellen, at Kabongo gav forkerte oplysninger til universitetets undersøgelseskomite, men ikke til NCAA.

Kabongo skal have gjort sig skyldig i at modtage ydelser fra agent Rich Paul, der bl.a. repræsenterer LeBron James, Tristan Thompson og Cory Joseph. De to sidstnævnte er ligesom Kabongo fra Canada og er tidligere Longhorns-spillere. Ifølge Yahoo! har undersøgelsen bl.a. handlet om en rejse til Cleveland sidste forår, hvor Kabongo bl.a. blev trænet af en professionel træner. Rejsen blev muligvis arrangeret af Rich Paul.

Der er tre mulige overtrædelser i NCAA-reglementet: For det første må en collegespiller gerne have kontakt med en agent, men agenten må ikke skaffe spilleren nogen form for ydelser. For det andet er der spørgsmålet om, hvem der betalte for rejse og ophold, og for det tredje er der spørgsmålet om betalingen af træneren.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Historien bliver ekstra pikant af, at Rich Paul er ny på agentmarkedet. Han har tidligere været ansat i Creative Artists Agency, det dominerende agentbureau inden for amerikansk sport, musik, film, tv  osv. Paul forlod tidligere på året CAA og tog bl.a. LeBron James med sig.

Myck Kabongo blev regnet for den næstbedste point guard i high school i 2011, men skuffede noget i sin freshman sæson. Han ligger for øjeblikket nr. 31 i draftexpress.coms mock draft for 2013, men flere vurderede, at han med en god sæson kunne havne midt i 1. runde af draftet. Den chance er formentlig formindsket en del med karantænen.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

NCAA

For tredje uge i træk er stortalentet Laura Ziegler blevet kåret som Atlantic 10 Rookie of the Week.

Internationalt

Laura Ziegler, der spiller college-basket for Saint Joseph´s Hawks, er for anden uge i streg blevet kåret som Atlantic 10 Rookie of the Week.

Internationalt

Laura Ziegler, der spiller college-basket for Saint Joseph´s Hawks, er blevet kåret som Atlantic 10 Rookie of the Week.

NCAA

Collegebasket er tilbage, med masser af spændende historier

NCAA

Det danske stortalent Alberte Rimdal tager mandag aften hul på sit andet år på college, og Rimdal kan se frem til at få en...

Basketligaen

Marqus Marion er et varmt navn ovre på den anden side af Atlanten, og onsdag kunne danskeren offentliggøre, at han havde fået et tilbud...

BMS Herlev Wolfpack

Rebecca Viehweg skal efter sommerferien spille for Bella Vista College Prep.

Kvindebasketligaen

Thea Mikkelsen skal fremover spille for Fresno State University.