fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Eftertragtet Marqus Marion har valgt sit college-hold

Der er længe blevet gisnet om hvilket college-hold som det danske stjerneskud Marqus Marion skal spille for. Det står nu klart, at det bliver Wake Forest University, som får Marion på holdkortet.

Foto: Joe Tipton - Tiptonedits

Det bliver Wake Forest University, der efter sommerferien får fornøjelsen af at have danske Marqus Marion på holdet.

Det skriver college-mediet on3.com, der har fået det bekræftet af hovedpersonen selv.

Wake Forest University ligger i Winston-Salem, North Carolina.

 

Marqus Marion, der i denne sæson har fået sit store gennembrud i Basketligaen for BMS Herlev, har været Danmarks varmeste college-emne og modtaget college-tilbud i massevis. Men tirsdag er det en kendsgerning, at det bliver Wake Forest, som Marqus Marion kommer til at udfolde sit talent for.

Marion afslog tilbud fra eksempelvis Xavier, Marquette, DePaul og Boston College.

BMS Herlev-stjernen snitter i skrivende stund 17 point, syv rebounds, én assists og to steals per kamp og kom på Fullcourt Team of the Month i oktober, mens han var et mulehår fra en plads på månedens hold i november.

“De fik mig til at føle mig hjemme”

Marion var i sidste måned på besøg hos Wake Forest University, og det danske stjerneskud følte sig straks hjemme, fortæller han til on3.com-journalisten Joe Tipton.

“Jeg valgte Wake Forest, fordi de fik mig til at føle mig hjemme. Hele trænerstaben var meget søde og imødekommende, og det samme gjaldt for holdet. Jeg kan også godt lide holdets spillestil som minder om den europæiske stil. Winston-Salem er heller ikke en særlig stor by, og campus er lille, hvilket er hvad jeg er vant til fra Danmark,” fortæller Marion.

Danskeren bliver Wake Forest´ fjerde europæer, idet de allerede har to englændere og en svensker på holdet.

Wake Forest, der i tidernes morgen havde både Tim Duncan og Chris Paul på holdet, spiller i Atlantic Coast Conference i NCAA Division 1, hvor blandt andet hold som Duke Blue Devils og North Carolina Tar Heels hører hjemme. Konferencen regnes som en af de stærkeste i USA.

Duke er kendt for at have tiltrukket store navne som Zion Williamson, Kyrie Irving og Jayson Tatum til, mens Tar Heels er bedst kendt for at have Michael Jordan på holdet.

Marion er en del af den danske landsholdsbruttotrup, der senere i februar skal møde Norge og Slovakiet. Det er første gang, at Herlev-spilleren er blevet udtaget til A-landsholdet.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.