fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Brandvarm Frida Formann nedlægger de forsvarende NCAA-mestre og sætter skolerekord

Danske Frida Formann skrev sig natten til tirsdag ind i Colorado Buffaloes´ historiebøger, da hun med syv treere satte ny skolerekord. Formann var flyvende og havde en stor andel i holdets sejr på 92-78 mod de forsvarende NCAA-mestre LSU.

Cliff Grassmick, MediaNews Group

Natten til tirsdag dansk tid startede den nye college-sæson i USA, og særligt én dansker fik en drømmestart på den nye sæson.

Frida Formann og Colorado Buffaloes lavede nemlig en stor overraskelse, da de besejrede de forsvarende NCAA-mestre, LSU, med 92-78, og den danske Colorado-profil leverede en præstation, hun ikke glemmer lige foreløbig.

Formann var rystende god og sluttede som kampens topscorer med 27 point. Den danske guard ramte syv trepointsscoringer og satte dermed ny skolerekord.

Det er anden gang i skolens historie, at Buffaloes formår at tage fusen på det højest rangerede hold i USA. Første gang var i 2021, hvor Formann også var på holdkortet. Dengang var det Stanford, der måtte se sig besejret af Formann og co.

Artiklen fortsætter under opslaget

Frida Formann er således nu indehaver af rekorden for flest ramte treere i en kamp for Colorado Buffaloes. Det er desuden første gang siden 1995/96-sæsonen, at de forsvarende NCAA-mestre taber i deres sæsonåbner.

Næste gang Formann og Buffaloes skal i ilden igen er på torsdag, hvor Le Moyne Dolphins venter.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Frida Formann står nu noteret for 1,000 point som spiller for Colorado Buffaloes, da hun blev topscorer med 22 point i en kamp mod...

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter ikke i Spanien for BAXI Manresa, der har valgt at tage afsked med den 210 centimeter høje dansker efter tre måneders...

Internationalt

Laura Ziegler vandt denne uge Player of the Week i hendes collegekonference efter en double-double i et overtidsdrama i sidste uge mod Temple.

EuroLeague

Iffe Lundberg imponerede, da Virtus Bologna søndag kunne indtage førstepladsen i den italienske Serie A med en sejr mod Germani Brescia.

Internationalt

Bakary Dibba er efter en flot oktober måned blevet kåret som månedens spiller i Tysklands næstbedste række, Pro A.

EuroLeague

Iffe Lundberg var lige ved at tage rundens MVP-prisen i Euroleague for sin imponerende præstation tidligere på ugen mod Olimpia Milano. Danskeren blev kun...

Bakken Bears

Bakken Bears fik endelig smagt sejrens sødme i denne sæsons FIBA Europe Cup, da de besejrede FC Porto i vanvittig stil. Bjørnene sejrede efter...

Armani Milano

Tirsdag aften tog Virtus Bologna og Iffe Lundberg imod Shavon Shields og Olimpia Milano i en hæsblæsende kamp, hvor begge danskere imponerede.