fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Brandvarm Frida Formann nedlægger de forsvarende NCAA-mestre og sætter skolerekord

Danske Frida Formann skrev sig natten til tirsdag ind i Colorado Buffaloes´ historiebøger, da hun med syv treere satte ny skolerekord. Formann var flyvende og havde en stor andel i holdets sejr på 92-78 mod de forsvarende NCAA-mestre LSU.

Frida Formann er den enlige dansker i årets March Madness
Cliff Grassmick, MediaNews Group

Natten til tirsdag dansk tid startede den nye college-sæson i USA, og særligt én dansker fik en drømmestart på den nye sæson.

Frida Formann og Colorado Buffaloes lavede nemlig en stor overraskelse, da de besejrede de forsvarende NCAA-mestre, LSU, med 92-78, og den danske Colorado-profil leverede en præstation, hun ikke glemmer lige foreløbig.

Formann var rystende god og sluttede som kampens topscorer med 27 point. Den danske guard ramte syv trepointsscoringer og satte dermed ny skolerekord.

Det er anden gang i skolens historie, at Buffaloes formår at tage fusen på det højest rangerede hold i USA. Første gang var i 2021, hvor Formann også var på holdkortet. Dengang var det Stanford, der måtte se sig besejret af Formann og co.

Artiklen fortsætter under opslaget

Frida Formann er således nu indehaver af rekorden for flest ramte treere i en kamp for Colorado Buffaloes. Det er desuden første gang siden 1995/96-sæsonen, at de forsvarende NCAA-mestre taber i deres sæsonåbner.

Næste gang Formann og Buffaloes skal i ilden igen er på torsdag, hvor Le Moyne Dolphins venter.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.